La revista gastronòmica del Maresme

Dijous Paella. Guia d’arrossos del Maresme On preparen els millors arrossos de la comarca? Us presentem una llista amb 26 propostes imprescindibles per gaudir d’una bona paella

Els millors arrosos del Maresme

Article actualitzat: Maig 2019
  
Arròs a la cassola, arròs caldós, arròs de muntanya, arròs a banda o simplement paella. L’arròs és el plat estrella dels dijous, un clàssic de la cuina catalana i un dels plats tradicionalment més populars de la gastronomia maresmenca.
 
Però quins són els millors restaurants del Maresme en la matèria? Hem preparat una llista amb 27 dels nostres arrossos preferits de la comarca. Pura salivera.

On preparen els millors arrossos de la comarca? Us presentem una llista amb algunes de les propostes més imprescindibles

Arròs Mariner – Dos Cuiners (Mataró)

Conegut popularment per ser un dels restaurants més creatius de la comarca, el Dos Cuiners de Mataró sol oferir en la seva proposta de menú setmanal (16 € de dimarts a dissabte) opcions per degustar alguns dels seus excepcionals arrossos. A tall d’exemple, podem citar el seu arròs de galta de vedella amb salsa de vi negre i dàtils o la seva famosa paella marinera (un plat de presència obligatòria en el seu menú de dijous). Cal destacar també el seu excel·lent ventall de risottos, una de les veritables especialitats de la casa.

Arròs Mariner – Dos Cuiners (Mataró)
Fotografia: @joannovell

Arròs de marisc – Els Garrofers (Alella)

Restaurant de cuina contemporània i un dels racons més gourmet de la comarca, afegim el restaurant Els Garrofers d’Alella a la nostra selecció de restaurants arrossaires del Maresme. El seu sistema de treball combina menú (18€ en dies laborals) i carta (35€ per persona aprox.) molt centrat en els productes de temporada. Entre el seu repertori de paelles, volem destacar el seu extraordinari Arròs cremós de bolets i foie i el seu Arròs de marisc. Dos veritables homenatges a la bona cuina.

Arròs de marisc - Els Garrofers (Alella)
Fotografia: @elsgarrofersalella

Arròs caldós amb llamàntol – Suka (Mataró)

Creatiu i internacional com pocs, el Suka és un restaurant de cuina de fusió, a qui agrada barrejar la base mediterrània dels seus plats amb petits elements seleccionats de cuina internacional, donant com a resultat una carta de platets curiosa i extremadament deliciosa. A aquesta proposta, cal afegir la seva extensa llista d’arrossos, sovint presents en els seus menús diaris (14,90€ en dies laborals i 27,90 en caps de setmana i festius) entre els quals destaquem el seu arròs dels dijous, un excel·lent arròs caldós de llamàntol o el seu arròs negre amb pernil d’ànec i encenalls de foie amb ou de guatlla.

Arròs caldós amb llamàntol - Suka (Mataró)
Fotografia: @joaquimmach

Arròs de Cabrils – Tempo de l’Hort (Cabrils)

Adherits a la Xarxa de Productes de la Terra i un dels restaurants més elegants del Maresme, el Tempo de l’Hort de Cabrils ofereix cada migdia un menú executiu (24,70€ en dies laborals i 31,90€ en festius i cap de setmana) on l’arròs té un paper destacat. Dins la seva oferta de paelles, volem destacar el seu arròs negre a la cassola amb sípia i cloïsses (disponible tots els divendres) i el seu arròs de Cabrils, dos autèntics emblemes de la casa.

Arròs de Cabrils – Tempo de l’Hort (Cabrils)
Fotografia: @maresmegourmet

Arrossos de mercat – La D.O. (Alella)

Integrada a l’interior del mercat municipal d’Alella, la D.O. és una parada de mercat en forma de bar que ofereix a la seva carta una de les millors seleccions de tapes i platets de la comarca. Seguint una fórmula de preu fix (5,5€ per plat), sis són les propostes que cada dia surten de la seva cuina. En aquest sentit, destaquem el seu arròs de la setmana, disponible els migdies de dijous (Amb menú tancat de 13,50€) i dissabte. Una paella preparada al moment, capaç de crear petites obres d’art com el seu arròs de pop i papada, el seu arròs de sardines o el seu arròs del senyoret.

Arrossos de mercat – La D.O. (Alella)
Fotografia: @ladoalella

Arrossos galaico-mediterranis – Can Balcells/Hotel Arrey (Alella)

Si hi ha un tret diferencial que identifiqui la cuina de Can Balcells, el restaurant de l’Hotel Arrey d’Alella, és la personalitat del seu cuiner. Un gallec establert al Maresme que, des de fa anys, treballa per establir ponts de connexió entre el bo i millor de la gastronomia mediterrània i la llarga tradició de la cuina gallega. Un treball que es nota en els seus arrossos, sempre presents en el menú de la casa (19,90€ en dies laborals i 29,90€ en dies festius). Entre les seves creacions, cal destacar el seu arròs melós de peix espasa adobat amb verduretes o el seu arròs melós de sípia i gambes. Realment sublims.

Arrossos galaico-mediterranis – Can Balcells/Hotel Arrey (Alella)
Fotografia: @medina_quique

Arròs Negre – Papageno by Nomad (Cabrera de Mar)

Majestuós i en certa manera avantguardista, el restaurant Papageno by Nomad és una de les propostes més delicioses i modernes que podeu visitar si volteu per la zona de Cabrera de Mar. Un restaurant amb unes vistes i una terrassa d’escàndol que centra la seva carta en una versió atrevida i festiva de la cuina mediterrània de tota la vida. Una proposta culinària més que interessant que, com no podia ser d’una altra manera, deixa un espai de privilegi pels arrossos més gourmets. (Menú diari 14,50€ i 22,90€ cap de setmana i festius).

Arròs Negre – Papageno by Nomad (Cabrera de Mar)
Fotografia: @papagenobynomad

Arròs de Cranca i Sípia – Xeflis (Cabrils)

Especialitzat en cuina catalana de “tota la vida”, el restaurant Xeflis de Cabrils és un autèntic mestre en l’art dels bons arrossos. I sens dubte una parada obligada per a tot gran amant de les bones paelles. Destacar entre el seu repertori el seu arròs de menú (15,50€ en dies laborals i 23,90€ en festius i caps de setmana); i el seu conegut Arròs de Cranca i Sípia, un plat ple de personalitat que desgrana l’estil generós i viu que, des del primer dia, ha caracteritzat la carta del restaurant. Dos autèntics luxes per al paladar!

Arròs de Cranca i Sípia – Xeflis (Cabrils)
Fotografia: @100itm

Socarrat del Senyoret – Saloma (El Port del Masnou)

Un dels punts forts de l’oferta gastronòmica del Saloma, és la seva bona traça a l’hora de preparar arrossos. Delícies treballades amb paellera grossa, molt properes a l’estil alacantí, capaces de donar a llum arrossos tan mítics com el seu famós arròs de pop o el seu històric socarrat del senyoret. Una llista inacabable de bon gust que podreu tastar a carta (25€ tiquet mitjà) o en el seu menú especial d’arrossos, disponible cada dia de la setmana (20€).

Socarrat del senyoret del restaurant Saloma del Masnou
Fotografia: @salomamasnou

Paella Marinera – Som Terra Restaurant (Mataró)

Cuina de tota la vida preparada amb bon gust i molta traça. Aquesta és la recepta que aplica el restaurant Som Terra a la seva manera d’entendre la cuina, molt focalitzada en els productes frescos de temporada i en el que popularment es coneix com a cuina de mercat. I és dins d’aquesta filosofia on podrem degustar plats tan llegendaris com la seva paella marinera o l’arròs caldós amb llamàntol. Destacar, i com no podia ser d’una altra manera, el seu arròs dels dijous, inclòs dins el seu menú diari (11,90€).

Paella Marinera del restaurant Som Terra de Mataró
Fotografia: Som Terra Restaurant

Arrossos Mariners – El Palauet d’Arenys (Arenys de Mar)

Viatgem fins a l’alt Maresme per incorporar a la nostra llista una de les revelacions gastronòmiques de la temporada. Parlem del Palauet d’Arenys, un restaurant ubicat en un edifici modernista al centre d’Arenys de Mar que, més enllà de la seva creativa proposta de tapetes, ens ha enamorat per la seva completa i deliciosa carta d’arrossos (sempre presents a la seva proposta de menús diaris a 12,50€ en dies laborals i 15,90€ en festius). Un restaurant a descobrir.

Arrossos Mariners - El Palauet d’Arenys (Arenys de Mar)
Fotografia: @el_palauet_arenys

Paella marinera amb gambes, cloïsses i calamars – Tarannà Parc Forestal (Mataró)

Sempre hem definit el Tarannà com una versió lliure i sense complexes de les ja clàssiques guinguetes gastronòmiques. Un “xiringuito” ubicat a la muntanya que, com no podia ser d’una altra manera, incorpora la paella dins la seva carta de propostes gastronòmiques. En aquest cas, nosaltres ens fixem en la seva paella marinera amb gambes, cloïsses i calamars, present en el seu menú mariner (25€/ persona). Una opció excel·lent si busqueu un restaurant jove, especialitzat en grups nombrosos on fer una bona reunió d’amics.

Paella marinera amb gambes, cloïsses i calamars - Tarannà Parc Forestal (Mataró)
Fotografia: @taranna_mataro

Arròs a banda amb majúscules – Charlotte Gastrobar (Mataró)

Un espai informal on gaudir d’una bona copa preparada amb delicadesa i on picar una tapeta d’alta volada. Aquest és el concepte gastronòmic sobre el qual pivota el Charlotte Gastrobar de Mataró, i d’on volem ressaltar el seu arròs a banda amb majúscules. Un arrosset de bandera que enamorarà petits i grans. (Nota: El Charlotte Gastrobar disposa d’un menú especial d’arrossos en dies laborals a un preu de 13,50€).

Arròs a banda amb majúscules - Charlotte Gastrobar (Mataró)
Fotografia: @charlotte.lariera

Arrossos vegetarians – Dynamic Hotels (Caldes d’Estrac)

No volem que l’arròs destacat per a aquest recopilatori porti a cap confusió. Al restaurant de l’Hotel Dynamic de Caldetes són uns autèntics mestres en l’art de la paella. Arrossos mariners, mar i muntanya, arrossets del senyoret, propostes creatives i també paelles vegetarianes… Pocs arrossos es resisteixen a l’art i les mans hàbils i instruïdes del seu xef. Una opció més que recomanada si voleu menjar un gran arròs, tot gaudint d’una de les millors vistes panoràmiques del Maresme. (Menú diari 13,50€ en dies laborals i 25€ en dies festius).

Arrossos vegetarians - Dynamic Hotels (Caldes d’Estrac)
Fotografia: @dyhotels

Arròs de calamar amb maionesa de la seva tinta – La Marineta (Mataró)

Creatiu com pocs, la Marineta és un dels restaurants més frescos i innovadors de la capital de la comarca. Un restaurant especialitzat en platets i tapetes imaginatives que ofereix també un petit repertori d’arrossos seleccionats pels amants de la paella. Destaquem per aquest recopilatori una proposta del seu menú diari (18€ en dies laborals), l’arròs de calamar amb maionesa de la seva tinta.

Arròs de calamar amb maionesa de la seva tinta - La Marineta (Mataró)
Fotografia: @joaquimmach

Arrossos a l’estil de Can Jubany – El Jardí del Vellard (Sant Vicenç de Montalt)

El Jardí del Vellard és un restaurant gastronòmic amagat a la part alta de la riera de Caldes d’Estrac. Un local gourmet totalment centrat en el producte de temporada, on l’arròs – en totes les seves versions – és, molt probablement, un dels plats estrella de la casa. Uns arrossos fets amb paciència i dedicació, preparats a l’estil d’en Nandu Jubany, un dels referents culinaris de la casa. Solen estar disponibles a carta, en els seus menús de dijous (14,90€) o en el seu menú degustació a partir de 25€. Indispensables.

Arrossos a l’estil de Can Jubany - El Jardí del Vellard (Sant Vicenç de Montalt)
Fotografia: @abocadosconlavida

Arròs de peix i closca – Can Rin (Cabrils)

Disponibles sota encàrrec o dins la seva proposta de migdies de cap de setmana, els arrossos de Can Rin són una síntesi perfecta de la cuina mediterrània i elegant que sempre ha caracteritzat el restaurant. Receptes clàssiques reinterpretades amb idees contemporànies, capaces d’extreure el bo i millor de cada creació. Un catàleg de plats mítics, entre els quals destaquem el seu arròs de peix i closca, el seu arròs caldós amb llamàntol o el seu arròs negre. 100% gourmets! (Menú diari 15€ / Menú cap de setmana i festius 24,99€ / Preu mitjà de la carta 30€ per persona).

Arròs de peix i closca  - Can Rin (Cabrils)
Fotografia: @FoodieTourBCN

Arròs sec de rap i rossinyols amb cloïsses – Hostal de la Plaça (Cabrils)

Pura elegància gastronòmica, l’Hostal de la Plaça és un dels restaurants més consagrats de Cabrils – la seva trajectòria s’eleva a setanta anys ininterromputs d’història-. Un equilibri subtil entre tradició i modernitat, on la seva cuina d’essència mediterrània brilla amb llum pròpia amb un receptari tan clàssic com delicat. Entre les seves paelles destacar l’Arròs sec de rap i rossinyols amb cloïsses, una autèntica joia per al paladar. Luxe senzill i bon menjar.

Arròs sec de rap i rossinyols amb cloïsses
Fotografia: @hostaldecabrils

Arròs de l’Empordà – Eume d’Arrels Senzilles (Mataró)

Amb un xef format a cuines tan prestigioses com la del restaurant 7 Portes de Barcelona o el Jean Luc Figueras, l’Eume d’Arrels Senzilles és una de les estrenes més gourmets de la comarca. Un gallec que aposta per una cuina plenament tradicional, on els arrossos tenen un paper destacat. Creacions com el seu “Arròs de l’Empordà com em va ensenyar el Joan d’Aigua Blava”, el seu Arròs cremós amb verdures de temporada o el seu Arròs de conill picant amb carxofes i olives de Kalamata el tornen un imprescindible en aquesta deliciosa llista. Per llepar-se’n els dits.

Paella del restaurant Eume de Mataró
Fotografia: @restauranteeume

Paella de llamàntol – El Racó del Navegant (Port Balís – Sant Andreu de Llavaneres)

Autèntic emblema gastronòmic de la comarca, el Racó del Navegant és un dels restaurants més llegendaris – la seva trajectòria enguany arriba als 25 anys d’experiència – del Port Balís de Sant Andreu de Llavaneres. Una fonda de festa major on l’excel·lència es torna un comú denominador a l’hora de catalogar la seva cuina marinera d’arrels mediterrànies. Entre els seus imprescindibles destaquem la seva Paella de Llamàntol o el seu rossejat d’Espardenyes. Tocareu el cel.

Paella de llamàntol – El Racó del Navegant (Port Balís – Sant Andreu de Llavaneres)
Fotografia: @ma_gourmet

Paella de marisc amb arròs bomba – Emporium Lounge (Montgat)

Si teniu ganes de tastar una bona paella a peu de platja, una de les vostres millors opcions és l’Emporium Lounge de Montgat. Un beach restaurant ubicat a la centenària seu dels banys Sant Joan de Montgat, on preparen uns dels arrossos mariners més interessants de la comarca. Perfecte tant per visitar amb xancletes com per deixar-se endur per l’encant de les càlides nits maresmenques. (Tiquet mitjà 25/30€ per persona).

Paella del restaurant Emporium Lounge de Montgat
Fotografia: @emporiumlounge

Arròs al carbó – Panoràmic Laietània (Mataró)

Renascut aquesta mateixa primavera, el Panoràmic Laietània té l’honor de ser un dels restaurants més mítics de Mataró. Un espectaculb>ar i majestuós local situat a 10 minuts en cotxe del centre de la ciutat, on podreu degustar un deliciós repertori d’arrossos preparats al carbó enmig d’una calma total. Una opció ideal per visitar amb grup (disposen d’una àmplia gamma de menjadors) i desconnectar del bullici de la vida diària.

Arròs al carbò del restaurant Panoràmic Laietània de Mataró
Fotografia: @maresmegourmet

Arròs caldós amb llamàntol – Ostres! Quin Raconet… (Caldes d’Estrac)

Amb una posada en escena espectacular i un estil gastronòmic que només podem catalogar com 100% gourmet, l’Ostres! Quin Raconet… és un dels restaurants més interessants que podeu trobar a la bonica platja dels Tres Micos de Caldes d’Estrac. Un festival de bona cuina que, com no podia ser d’altra manera, té l’arròs com una de les especialitats de la casa. Imprescindible tastar el seu caldós de llamàntol. Tocareu el cel. (Tiquet mitjà 35€/ persona)

Arròs caldós amb llamàntol - Ostres Quin Raconet… (Caldes d’Estrac)
Fotografia: @ostresquinraconet

Arròs Negre – La Nova Fonda (Argentona)

Autodefinit com a cuina catalana gourmet, La Nova Fonda és un restaurant de mercat situat al cor de la vila d’Argentona. Una bona opció per degustar un arrosset en menú de dijous o deixar-se endur per una carta plena de propostes suggerents com el seu arròs de la devesa amb costella ibèrica o el seu arròs de costa amb sípia, closques i crustacis. Una veritable festa gastronòmica.


Fotografia: @maresmegourmet

Paella Marinera – Guingueta Vaivé (Cabrera de Mar)

Què seria d’un xiringuito sense la seva carta d’arrossos? Baixem fins a peu de platja per incorporar, a la nostra llista, l’arròs d’una de les guinguetes gastronòmiques més interessants i atractives de la costa maresmenca. Parlem de la guingueta Vaivé, un restaurant de temporada que durant els mesos d’estiu ofereix una excel·lent selecció d’arrossos sota carta. La mossegada perfecta per un dia de platja inoblidable. (Tiquet mitjà 25€ / Menú de grups especial paella – 29€)

Paella Marinera - Guingueta Vaivé (Cabrera de Mar)
Fotografia: @domiflotats

Arrossos de mercat – Bar Entremans (El Masnou)

Tradició amb un punt de picardia es donen cita a l’Entremans, el deliciós bar gastronòmic del Mercat Municipal del Masnou. Una parada consagrada a la bona cuina que es vesteix de festa major cada dijous per fer gala d’alguns dels arrossos més interessants de la comarca. Entre els nostres preferits, la seva paella de calamar i gamba o el seu arròs de cua de bou i verdures. L’origen mateix de la gastronomia. (Menú diari 12,85€)

Arrossos de mercat - Bar Entremans (El Masnou)

Guia de restaurants gourmet