La revista gastronòmica del Maresme

Blau de Mar (Arenys de Mar) Cuina de luxe en una bonica casa indiana

Una de les taules del restaurant Blau de Mar d'Arenys de Mar

Emplaçat en uns dels escenaris més bonics i agradables d’Arenys de Mar, trobem el Blau de Mar. Un restaurant plenament mediterrani, enamorat del producte de proximitat i practicant d’una de les cuines de mercat més majestuoses i formidables de la comarca.
  
Una proposta de platets per compartir dissenyada amb altes dosis de talent i de bon gust, que estem convençuts que us farà sentir com uns autèntics gourmets. Perfecte per visitar en companyia de la parella o la família.

Un restaurant plenament mediterrani, enamorat del producte de proximitat i practicant d’una de les cuines de mercat més majestuoses i formidables de la comarca.

El local

Lluminós, elegant, agradable i detallista. És difícil escollir un sol adjectiu per descriure l’excel·lent treball d’interiorisme que es respira en totes i cada una de les estances del restaurant. Un local històric, edificat a principis del segle XX, testimoni d’aquells aventurers que, després de fer fortuna a Cuba, tornaven a terres catalanes per establir la seva residència definitiva.
  
Pel que fa als detalls pràctics, i si els visiteu en cotxe, us recomanem que aparqueu a la zona del Port d’Arenys. Un pàrquing de pagament situat a escassos 50 metres del restaurant que us permetrà accedir en cinc minuts al passeig on se situa el local.

Interior del restaurant Blau de Mar d'Arenys de Mar
Fotografia: Blau de Mar

La seva cuina

Parlar de la línia culinària del Blau de Mar és citar les dues cares visibles del seu renovat equip de cuina: la xef Yolanda Majó i la cuinera Miriam Castillo. Un tàndem de treball que, després de donar-se a conèixer al televisiu Joc de Cartes, inicia nova aventura gastronòmica. Un projecte mediterrani, galant d’aquella idea de cuina tradicional reinventada que sempre ha caracteritzat el segell del duo als fogons.
  
Així, ens trobem amb una carta variada, pensada per donar el màxim protagonisme als projectes ecològics, a les propostes de proximitat i a les receptes de temporada. Una proposta que podríem sintetitzar amb platets com el seu tataki de tonyina vermella del Mediterrani amb salsa de soja, el seu trinxat de col i patata amb bacallà confitat, els seus pèsols llàgrima de Llavaneres amb botifarra negra de Cal Tomàs o el seu ou ecològic amb parmentier de patata i tòfona negra.
  
Finalment, i pel que fa a preus, hem de situar el tiquet mitjà al voltant dels 30-40€ per persona, i ressenyar que disposen de diferents menús de grup (a consultar amb el restaurant) per a grans celebracions.

Tataki de tonyina del restaurant Blau de Mar d'Arenys de Mar
Fotografia: Blau de Mar

Un plat de pèsols del restaurant Blau de Mar d'Arenys de Mar
Fotografia: Blau de Mar

Ou ecològic amb parmentier de patata i tòfona negra del restaurant Blau de Mar d'Arenys de Mar
Fotografia: Blau de Mar

Guia de restaurants gourmet