La revista gastronòmica del Maresme

Els millors vermuts del Maresme Descobrim els millors racons del Maresme on gaudir d’un autèntic vermut

Un vermut del Kuba Tapes i Platets de Mataró

Per alguns el vermut és sinònim de cap de setmana. Per altres d’aperitiu, de rialles i de converses pràcticament interminables. Fins i tot hi ha qui parla de tendències i modes gastronòmiques que rescaten el bo i millor de la nostra gastronomia. Per nosaltres el vermut és simplement un d’aquells petits plaers imprescindibles que fan que la vida senzillament valgui la pena.
  
És per això que us hem preparat un recopilatori especial amb el bo i millor de terrasses, bodegues i cocteleries vermutaires del Maresme. Perquè la vida pot ser (i ha de ser) meravellosa.

Un recopilatori completament imprescindible pel bo i millor de terrasses, bodegues i cocteleries vermutaires del Maresme

Celler Jordana (Alella)

Amb una carta que inclou un repertori de més de 65 vins a copes i una selecció de mossegades completament celestial, el Celler Jordana és sense cap mena de dubte un dels temples del vermut al Maresme. Una parada imprescindible on la paraula gourmet pren tot el seu sentit. Per cert, aquesta primavera acaben de llançar nova carta de vermuts. Completament sublim!

Interior del Celler Jordana d'Alella
Fotografia: Celler Jordana

La Bodegueta de Vilassar (Vilassar de Dalt)

La Bodegueta de Vilassar és una excel·lent botiga de vins situada al centre de Vilassar de Dalt, on podreu degustar una de les seleccions de vermuts més acurades de la comarca. Llaunes gourmet, ostres i un acurat catàleg de vins i vermuts a copes són les seves principals cartes de presentació. Una veritable festa major.

Interior de La Bodegueta de Vilassar de Dalt
Fotografia: La Bodegueta de Vilassar

Charlotte Gastrobar (Mataró)

El Charlotte Gastrobar és un projecte d’alta cocteleria que troba en l’univers dels vermuts un dels seus principals camps d’expressió gastronòmic. Creativitat, sofisticació i molt bon gust en un dels espais més elegants i glamurosos del centre de Mataró.

Interior del Charlotte Gastrobar de La Riera de Mataró
Fotografia: Charlotte Gastrobar

La Barraca by Els Garrofers (Alella)

Durant els mesos d’estiu, el restaurant Els Garrofers d’Alella converteix la seva preciosa terrasseta alellenca en un espai dedicat al street food més gourmet. Amanides, entrepans i tapetes celestials donen forma a La Barraca, un projecte en forma de pop-up amb un espai de luxe reservat a l’oferta vermutaire. Per no deixar d’aplaudir.

Terrassa exterior de La Barraca by Els Garrofers
Fotografia: Els Garrofers Alella

Dynamic Hotel (Caldes d’Estrac)

Amb deu pisos d’altura sobre la sempre bucòlica Caldes d’Estrac, us recomanem fer una visita vermutaire a l’espectacular terrassa del constantment actiu Dynamic Hotel. Un espai ple de vida que durant els mesos d’estiu programa sessions musicals com a complement dels seus deliciosos aperitius. Una proposta diferent en un dels espais més espectaculars i íntims de la comarca.

Terrassa de l'Hotel Dynamic de Caldes d'Estrac
Fotografia: Dynamic Hotel

Can Rin (Cabrils)

Antesala del que estem convençuts serà un àpat de traca i mocador, a Can Rin trobareu una de les terrassetes més acollidores i delicioses per gaudir d’un bon vermut a la sempre interessant vila gastronòmica de Cabrils. Una fórmula senzilla i efectiva on abraçar sense presses els plaers de la bona vida.

Terrassa del restaurant Can Rin de Cabrils
Fotografia: Can Rin

KUBA (Mataró)

Novetat a Mataró, el Kuba és una petita vermuteria de “barra fina” feta a mida per a sibarites. Un espai informal per visitar amb un somriure a la boca i deixar-se enlluernar per una carta de bandera treballada amb destresa i bon gust. Imaginació i productes d’edició limitada en són les seves principals puntes de llança.

Interior del restaurant Kuba: platets i tapes
Fotografia: Kuba Platets i Tapes

El Palauet (Arenys de Mar)

Si teniu pensat fer una passejada per Arenys de Mar, us recomanem que feu una parada a la cèntrica terrasseta del Palauet d’Arenys. Un restaurant mediterrani d’idees imaginatives amb una deliciosa carta de tapes i vermuts pensada per a tots els públics. Sense cap mena de dubte, un espai a descobrir.

Una taula preparada per fer el vermut al restaurant El Palauet d'Arenys
Fotografia: El Palauet Arenys

La DO (Alella)

Quan una parada de mercat es posa el barret d’amant dels vermuts, apareixen fenòmens com el de la DO. Un bar gastronòmic enamorat de la bona cuina amb una insuperable carta de pintxos i platets, que estem convençuts alegraran el dia a més d’un. Situat al mercat municipal d’Alella, disposen d’una magnífica terrasseta a l’aire lliure. Completament sublim!

Terrassa exterior de la DO Alella
Fotografia: La DO

Tarannà Parc Forestal (Mataró)

Tranquil·litat i natura es donen de la mà en una de les terrassetes més interessants de la comarca: la del Tarannà del mític parc forestal de Mataró. Un restaurant perfecte per visitar amb colla que durant l’hora del vermut ofereix un deliciós repertori gourmet. Ideal per visitar amb nens.

Terrassa del restaurant Tarannà Parc Forestal de Mataró
Fotografia: Tarannà Parc Forestal

Panoràmic Laietània (Mataró)

Remodelat aquesta mateixa primavera, el Panoràmic Laietània és el restaurant annex al Club Esportiu Laietània de Mataró. Un restaurant situat a escassos cinc minuts en cotxe de la ciutat, que durant el seu servei de cap de setmana ofereix una més que interessant (i vistosa) proposta vermutaire. Perfecte per visitar en colla i no trencar-se el cap a l’hora d’aparcar.

Un vermut del restaurant Panoràmic Laietània de Mataró
Fotografia: Panoràmic Laietània

Les 13 (Arenys de Mar)

Restaurant slowfood per excel·lència situat al capdemunt d’Arenys de Mar, els vermuts de Les 13 són una extensió completament il·lustrativa de la seva manera d’entendre la gastronomia. Productes locals, tapes casolanes treballades amb bon gust i una gran sensibilitat pel sempre interessant univers vitivinícola vinculat als vermuts, són els seus trets més identificatius. Perfecte per aquells dies en què voleu convertir el vostre aperitiu en tres quarts de dinar.

Vermut del restaurant Les13 d'Arenys de Mar
Fotografia: Les13

Ca l’Adela (Caldes d’Estrac)

Autodefinit com a “Artviteca”, Ca l’Adela és una botiga de delicatessen amb secció per a degustacions especialitzades en vermuts. Situada en una antiga carnisseria del centre de Caldes d’Estrac, cal destacar la seva excepcional carta de vins i la seva selecció d’embotits i exquisideses. Un espai imprescindible per entendre l’essència sibarita del Maresme..

Ca l'Adela a Caldes d'Estrac
Fotografia: Ca l’Adela

Guia de restaurants gourmet