La revista gastronòmica del Maresme

La D.O. (Mercat Municipal D’Alella) La D.O. és una petita taverna gastronòmica en forma de bar, que ofereix una de les millors seleccions de tapes i platets de la comarca

Situada a l’interior del mercat municipal d’Alella, la D.O. és una petita taverna gastronòmica en forma de bar, que ofereix una de les millors seleccions de tapes i platets de la comarca. Un punt ideal on poder gaudir sense presses de les millors receptes de la cuina catalana, a través d’una filosofia fresca i a la vegada innovadora, pensada per satisfer tot tipus de carteres.
 
Un lloc totalment recomanable per gaudir amb la parella o els amics d’un gran esmorzar de forquilla, un vermutet de senyor o un bon dinar a l’aire lliure a base de tastets.

El que més ens crida l’atenció de la D.O és la seva carta de platets, petites receptes clàssiques de la cuina catalana a un preu únic de 5,50 €.

El Local

Podríem dividir el local on s’ubica la D.O. en dues grans parts. Una primera situada a l’interior del mercat, on fer una mossegada ràpida asseguts a la barra; i una segona situada sota la porxada de la seva gran terrasseta exterior, on gaudir sense presses del solet maresmenc. Tot en un edifici ple d’història, que des del 1930 ha esdevingut una peça clau en el tarannà i el dia a dia del petit poble maresmenc.
 
Si parlem d’opcions per aparcar, hem de parlar del gran pàrquing en règim de zona blava que està situat just davant del mercat (a un preu de 0,60 € l’hora), del gran aparcament gratuït del Marfil, i de la gran zona d’estacionament situada a l’entrada del poble. Totes tres opcions recomanables i properes al mercat.


Fotografia: @ladoalella

La seva cuina

Tot i que a la D.O. ofereix el repertori clàssic de la majoria de bars de la seva categoria, com pastissos artesanals, croissants o entrepans especials, a uns gourmets com a nosaltres el que més ens crida l’atenció és la seva carta de platets. Petites receptes clàssiques a un preu únic de 5,50 €, ideals per posar-se el tovalló a manera de pitet i gaudir com a infants del bo i millor de la cuina catalana.
 
Així, en el seu repertori de delícies hi hem de destacar el seu platet de costelles de porc a la barbacoa, el seu prodigiós tàrtar de tomàquet amb verat marinat, el seu magnífic carpaccio de gambespatates amb salsa de foie.
 
Per acabar, una petita recomanació extra. L’horari de la D.O. és el del mercat, de 8 del matí a 15h de la tarda(fins 15.30h en dissabtes i diumenges), així que si els voleu visitar a l’hora de dinar, teniu en compte de fer-ho d’hora. Per cert, recordeu que el mercat d’Alella tanca els dilluns.

do2
Fotografia: @ladoalella

do3
Fotografia: @ladoalella

do4
Fotografia: @ladoalella

Guia de restaurants gourmet