Nadal al Maresme: Fires i Activitats per gaudir de l’época més màgica de l’any

👉 Descobrint els millors mercats, rires i activitats nadalenques al Maresme

Nadal al Maresme
Publicat: 2023

A les portes de la temporada de Nadal, el Maresme es converteix en un mosaic de celebracions plenes de llum i color. En aquest article, us conduïm a través dels millors mercats i fires nadalenques (un lloc perfecte si esteu buscant un regal de nadal o decoració especial per casa vostra), i us proposem activitats encantadores per gaudir amb els nens aquestes festes.

Prepareu-vos per descobrir els racons més màgics del Maresme, on les tradicions nadalenques cobren vida i creen records inoblidables per a tota la família.

Els mercats de Nadal són essencials en les celebracions del Maresme. A cada municipi, des de Mataró fins a Arenys de Mar, trobareu paradetes plenes d’artesanía, regals, i gastronomia tradicional #Nadal

Fira de Pessebre i Ornaments de Nadal a Mataró

Mataró celebra cada any la seva Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal a la plaça de Santa Anna, organitzada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica. Fins al 23 de desembre, podeu explorar 36 parades amb tot el necessari per a la decoració nadalenca, incloent arbres, figures de pessebre, torrons i més.

A més, s’organitzen activitats d’animació nadalenca i tallers per als caps de setmana durant la fira, convertint-la en un referent de la celebració nadalenca a Catalunya.

Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal a Mataró Fotografia: @cervesaguineu


Concurs de Pessebres a Sant Vicenç de Montalt

Sant Vicenç de Montalt dóna la benvinguda a la Nadal 2023 amb el seu Concurs de Pessebres, obert a tots els veïns i veïnes des del 27 de novembre fins al 29 de desembre. El concurs, que valora la originalitat i l’art, es divideix en tres categories: Infantil, Popular/Tradicional, i Artístic.

Cada categoria permet la llibertat de materials i estils, des de plastilina i cartó fins a elements naturals i guix. Una oportunitat única per mostrar la creativitat en la construcció d’aquesta petita obra d’artesania del Nadal català.

Concurs de Pessebres a Sant Vicenç de Montalt Fotografia: @cervesamontseny


Pessebre Tridimensional i Fira de Nadal a Arenys de Mar

A Arenys de Mar, el Centre Cultural Calisay acull un espectacular pessebre tridimensional, disponible des del 16 de desembre de 2022 fins al 6 de gener de 2023. Aquesta representació única de la nativitat, creada amb materials com el guix, la fusta i la pintura, promet una vivència visual inoblidable, plena de profunditat i relleu.

Addicionalment, el cap de setmana del 17 i 18 de desembre, la localitat celebra una fira de Nadal, on els visitants podran gaudir de diverses parades amb productes d’alimentació i artesanía, mostrant així la riquesa cultural i gastronòmica d’Arenys de Mar.

Pessebre Tridimensional i Fira de Nadal a Arenys de Mar Fotografia: @ctretzepirineus


El Bosc dels Tions: Una Aventura Màgica

Del 11 de novembre al 23 de desembre de 2023, el Bosc dels Tions del Rukimon us ofereix una aventura màgica. Aquesta experiència única permet als visitants admirar una gran varietat de tions amagats per tot el bosc. La visita és a peu, senyalitzada i dura uns 15-20 minuts, tot i que l’activitat completa pot durar fins a una hora i mitja.

Els pares poden amagar el seu propi tió o triar un dels tions de Rukimon per a ser trobat pels infants en una ruta que també inclou la visita a les pastures i l’oportunitat de muntar en burrets. El Bosc Màgic promet ser una experiència memorable per a tota la família, combinant la natura amb la màgia de la tradició del tió.

Cervesa Catalana Espiga Fotografia: @cervesaespiga


Fira de Nadal “renovada” a Tordera

Aquest any, Tordera es vesteix de festa amb una nova edició del seu Mercat de Nadal, una proposta renovada i encantadora. Durant els quatre primers diumenges de desembre, la plaça de l’Ajuntament i la Plaça 1 d’Octubre es transformaran en un espai màgic, ple de parades amb productes nadalencs que es combinaran amb l’ambient del mercat dominical.

Aquesta iniciativa promet omplir Tordera d’esperit nadalenc i convertir-se en un punt de trobada ple de color i alegria per a residents i visitants durant les festes.

Fira de Nadal a Tordera Fotografia: @cervesarosita