Nosaltres

Descobreix els tresors gastronòmics d’una comarca sibarita:
 
Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!
🎉🎉


El nostre equip

Algunes coses sobre nosaltres

1️⃣ No us enganyarem, quan vam començar aquest projecte no érem pas uns grans gourmets. Ha estat una cosa que hem anat aprenent amb el temps, una afició que ens ha anat atrapant a mesura que ens hi hem anat endinsant.
  
2️⃣ Aquest no és el nostre únic projecte emprenedor. Mentre la revista estava en una fase embrionària vam llançar al mercat, de manera autoeditada, el llibre “Mejorar la memoria es fácil”, un llibre d’exercicis per millorar la memòria en persones grans o amb problemes de retentiva.
  
3️⃣ Som uns apassionats del Maresme. D’aquells a qui els costa baixar a Barcelona i que pensen que un dia a la gran ciutat esgota tant com tres gaudint de la vida tranquila de la comarca. Ah, i estem absolutament convençuts que el Maresme no té res a envejar a cap altra destinació gastronòmica.


El nostre perfil

Maresme Gourmet el formem en Ferran i la Núria.
  

En Ferran és un professional tot terreny que prové del món de la publicitat. Està especialitzat en disseny web i SEO tot i que cada vegada se sent més a gust amb el periodisme gastronòmic.

Ferran Barbarà

La Núria és una psicòloga llicenciada per la UAB que treballa com autònoma a la seva consulta a Mataró i a la clínica privada del Doctor Klein a Cardedeu. Té un postgrau en Nutrició i Trastorns Alimentaris i, entre les seves especialitzacions, destaca el tractament de problemes de la memòria. Una feina que de mica en mica ha anat complementant amb Maresme Gourmet, gràcies en bona part al seu gran amor per la gastronomia.

També ens ajuda l’Àlex, sempre que necessitem un cop de mà amb temes legals.

🖥️ 📖 La nostra història: Un blog digital que fa el salt al paper

Maresme Gourmet va sorgir un dissabte al vespre ara fa pràcticament tres anys, mentre discutíem on podíem anar a sopar. Estàvem una mica avorrits i estancats a l’hora de trobar algun restaurant fora del cercle en què sempre ens solíem moure.
  

Necessitàvem alguna cosa diferent. I no trobàvem cap referència que ens pogués orientar per sortir de la nostra monotonia.
  

Així que vam dedicar tot el nostre sopar a imaginar com podria ser aquesta suposada guia, on recolliríem els tresors gastronòmics que amagava la comarca. Començaria sent un blog que nosaltres mateixos programaríem, parlaríem amb una amiga periodista que ens ajudés a fer els primers passos, ens formaríem en tot el que fes falta… i així, de mica en mica, aniríem construint el projecte que teníem al cap.


Març del 2013. ⌨️ La primera web

I d’aquesta manera, podríem dir que amb una mà al davant i una altra al darrere, que si no les coses no comencen mai, vam arrencar el nostre projecte.
  

Teníem una web, un compte de Facebook i un munt d’amics que ens animaven i ens donaven idees de la línia que havia de seguir la revista. Al principi, érem molt tímids i només publicàvem articles amb informació que podíem trobar per Internet, fins que de mica en mica, a mesura que la cosa es va anar fent més gran, vam començar a fer entrevistes a cuiners i a empresaris del sector.
  

Pràcticament sense adonar-nos, la cosa va créixer tant que ens vam trobar asseguts al rebedor del restaurant Sant Pau parlant amb la Carme Ruscalleda sobre les virtuts gastronòmiques del Maresme (Mil gràcies Carme per l’impuls anímic d’aquella primera entrevista!)


📰 Novembre 2015. Primera edició en paper

I així vam arribar fins al moment en què vam decidir fer el salt al paper. Va ser després d’una conversa amb un dels nostres avis. Després d’aquell:
  

“Nens, això que feu ho hauríeu de fer amb paper, que per Internet això no ho puc veure”.
  

Era un dels moments més delicats de la nostra revista. L’hora de la veritat per un projecte que, fins al moment, potser només havia estat una afició amb ambició de futur. Teníem por, i vam trucar moltes portes perquè ens ajudessin a tirar endavant la nostra idea. I no us enganyarem, moltes ens van dir que no en un principi. Algunes de males maneres. D’altres donant-nos llargues i d’altres simplement dient-nos que no creien en el nostre projecte.
  

Però finalment vam trobar un petit grup de valents amb ganes d’apostar per nosaltres. I així, a empentes i rodolons, va néixer la nostra primera revista.
  

Un petit fulletó plegat, amb una tirada petita però ben editada que resumia, en poc espai, tota la nostra feina digital.
  

Un fulletó que va anar evolucionant fins a la petita revista paginada que editem avui en dia.