La revista gastronòmica del Maresme

Tarannà Parc Forestal (Mataró) La millor proposta per escapar (durant unes hores) de la gran ciutat

Tarannà Parc Forestal (Mataró)

Instal·lat en un dels entorns més privilegiats de Mataró, trobem el Tarannà Parc Forestal. Un restaurant enmig de la natura, situat a escassos 10 minuts amb cotxe del centre de la ciutat, que ofereix una de les cuines més fresques, amables i encantadores de la comarca.
 
Autodefinits com a restaurant mediterrani, la seva és una gastronomia franca, on les tapes i els plats de temporada donen lloc a una cuina vivaç i plena de força. Dissenyada per compartir sense presses, sigui acompanyats per la parella o escortats per un grup d’amics fidels.

D’arrels catalanes i esperit contemporani, hem d’entendre la cuina del Tarannà com una versió lliure i adaptada a la muntanya, de la carta de les ja consolidades guinguetes gastronòmiques.

El local

Orgànic i intuïtiu, el local on s’ubica el restaurant s’adapta perfectament a l’entorn natural i proper que destil·len els boscos maresmencs. I s’avé per complet amb l’ambient relaxat i hospitalari d’un projecte que, més enllà del purament culinari, destaca per un fort component cultural. Expressat en forma de concerts, exposicions i petits espectacles de teatre.
 
Si passem a descriure estrictament l’espai, hem de destacar una gran terrassa exterior que farà les delícies de petits i grans; un petit menjador interior, protagonista durant els mesos de fred; i un segon menjador també intern, especialment pensat per a grups, un dels punts forts de la casa.
 
Finalment, i pel que fa a l’aparcament, apuntar que el parc forestal disposa d’un gran pàrquing per a cotxes, situat a escassos metres del restaurant.

Menjador interior del restaurant Tarannà de Mataró
Fotografia: @taranna_mataro

La seva cuina

D’arrels catalanes i esperit contemporani, hem d’entendre la cuina del Tarannà com una versió lliure i adaptada a la muntanya, de la carta de les ja consolidades guinguetes gastronòmiques, curiosament, el punt de partida històric del projecte.
 
Així, hem de dividir la cuina del Tarannà en quatre grans blocs, adaptats a cada moment. Un primer de vermut, fet a base de petits plats per picar, on sobresurten les seves xips artesanes o els seus “hummus amb nachos”. Un segon dedicat a les tapes, on brillen les seves delícies de pollastre marinades arrebossades amb “kikos” i salseta agredolça o els seus xipirons arrebossats. Un tercer enfocat als entrepans, ideal per a sopars informals, on destaca el seu entrepà de botifarra de bolets amb allioli o el seu entrepà de salmó amb crema de formatge, ruca i nous. I un quart centrat als plats de temporada, on ressalten plats com el seu arròs bomba amb camagrocs, ceps, trompetes de la mort i costelles de porc ibèric o el seu txuletó de 750 g de vaca vella de Girona a la llosa.
 
Pel que fa a preus, ens hem de situar sobre els 18/20€ per persona en la versió de carta, i a partir dels 15€ en els menús de grup.

Tres torres, un dels plats més mítics del restaurant Tarannà Parc Forestal
Fotografia: @taranna_mataro

Un arròs de muntanya del restaurant Tarannà Parc Forestal de Mataró
Fotografia: @taranna_mataro

El famós
Fotografia: @taranna_mataro

Guia de restaurants gourmet