La revista gastronòmica del Maresme

Tarannà Parc Forestal (Mataró) La millor proposta per escapar (durant unes hores) de la gran ciutat

Tarannà Parc Forestal (Mataró)

Instal·lat en un dels entorns més privilegiats de Mataró, trobem el Tarannà Parc Forestal. Un restaurant de gastronomia amable i receptes de temporada, que destaca per la seva excel·lent ubicació just a les portes del Parc Natural del Montnegre/Corredor.
 
Pensat per visitar sense presses envoltat d’un grup generós d’amics, la seva és una proposta jove i eminentment informal. La opció ideal per aquells qui busquin escapar (durant unes hores) del tragí i les presses de la gran ciutat.

Atrevida i somrient, no podem explicar la cuina del Tarannà sense fer menció al gran pilar sobre el qual se sosté tot el seu projecte gastronòmic: el producte de temporada.

El local

Dissenyat seguint una estètica rústica, propera a les mítiques cabanes nord-americanes amb la seva estufa de troncs i la seva sensibilitat per la fusta natural, el Tarannà és tot allò que cal esperar d’un restaurant ubicat enmig del bosc. Un espai hospitalari, amb un punt rural, camp per córrer i un gran respecte per l’entorn que l’embolcalla.
 
Un paisatge relaxant que es veu potenciat per la seva gran terrassa exterior, sense cap mena de dubte un dels punts forts del restaurant en dies calorosos. I un dels motius pels quals el projecte compta també amb una interessant agenda cultural de concerts, tastos i espectacles.
 
Pel que fa a l’aparcament, apuntar que el Parc Forestal disposa d’un gran pàrquing per a cotxes, situat a escassos metres del restaurant.

Exterior del Tarannà Parc Forestal de Mataró
Fotografia: @taranna_mataro

La seva cuina

Atrevida i somrient, no podem explicar la cuina del Tarannà sense fer menció al gran pilar sobre el qual se sosté tot el seu projecte gastronòmic: el producte de temporada. Una base canviant, que fa de l’espai un restaurant especialitzat en bolets els mesos de tardor; un restaurant de calçotades els mesos d’hivern o un espai per fer unes tapes a l’aire lliure els mesos de calor.
 
Així, i tot i la gran rotació sobre la qual juga el seu equip de cuina, dins la seva carta podem destacar creacions com les seves delícies de pollastre marinades arrebossades amb quicos i salseta agredolça, els seus calamarsets arrebossats, el seu arròs bomba amb camagrocs, ceps, trompetes de la mort i costelles de porc ibèric o el seu espectacular Txuletó de 750 g de vaca vella de Girona a la llosa.
 
Pel que fa a preus, hem de situar la carta sobre els 25€ per persona i mencionar que la seva proposta de menús de grup parteix dels 22€ per cap.

Tres torres, un dels plats més mítics del restaurant Tarannà Parc Forestal
Fotografia: @taranna_mataro

Un dels plats del restaurant Tarannà de Mataró
Fotografia: @taranna_mataro

El famós "txuletó" del Tarannà Parc Forestal de Mataró
Fotografia: @ancateodosescu

Guia de restaurants gourmet