Premià de Dalt

Sant Jaume

Carn a la brasa i cuina tradicional

Restaurant Sant Jaume Premia de Dalt
Actualitzat: 2022

Restaurant de poble i autèntica institució de la vida tranquil·la de Premià de Dalt, el Sant Jaume és un autèntic clàssic de la gastronomia maresmenca. Una proposta senzilla de carn a la brasa i plats tradicionals, embolcallada en una bonica fortificació/masia catalana.

Un local de tota la vida, que en els últims anys s’havia caracteritzat per la seva carta d’entrepans, però que avui dia aposta més que mai per la seva versió de fonda de menjars.

Que el concepte tradicional no ens emboiri la mirada. El Sant Jaume és un restaurant clàssic, un espai ideal per gaudir d’una bona calçotada o un bon plat de carn a la brasa; però és també un projecte jove on la paraula modernitat juga un paper fonamental.

El local

Presidit per una gran plaça tancada al trànsit, el local que ocupa el Sant Jaume és, per dir-ho d’alguna manera, un dels centres neuràlgics de la vila. Un espai ple d’història capaç de funcionar com a bar de vermuts, com a context per a un bon esmorzar de forquilla, com a repòs de mitja tarda i com no podia ser d’altra manera, com a restaurant.

Un espai obert, amb dos menjadors interiors i una bonica terrassa plena de moreres, per a qui els anys sembla que no tinguin cabuda. Com sempre, si els visiteu en cotxe, us recomanem aparcar en un dels dos grans aparcaments municipals de Premià de Dalt: la plaça de la vila o el pàrquing Felicià Xarrié.

Interior del restaurant Sant Jaume de Premià de Dalt Fotografia: Restaurant Sant Jaume

La seva cuina

Que el concepte tradicional no ens emboiri la mirada. El Sant Jaume és un restaurant clàssic, un espai ideal per gaudir d’una bona calçotada o un bon plat de carn a la brasa; però és també un projecte jove on la paraula modernitat juga un paper fonamental.

Amb aquestes idees al cap, ens trobem amb una carta conservadora però a la vegada atrevida i, en cert punt, transgressora. Una proposta en el que cal destacar els seus canelons en tempura de gambes i rap; els seus ous “cabrejats” a l’estil Sant Jaume o el seu arròs de llamàntol, en la versió més contemporània. I el seu entrecot d’un quilo a la pedra, el seu conill a la brasa, els seus cargols a la llauna (disponibles sota reserva) o el seu llenguado a la planxa, a la versió més atemporal.

Cargols del restaurant Sant Jaume de Premià de Dalt Fotografia: @bestfoodinbarcelona Txuletó del restaurant Sant Jaume a Premià de Dalt Fotografia: Restaurant Sant Jaume

En poques paraules…

🍷 Cuina catalana tradicional – Especialistes en carn a la brasa – Producte de temporada


🎩 Local històric – Ideal per visitar amb nens – Esmorzars de forquilla – Carta de Vermut
📕 Menú diari 14,50 € laborals migdia (16,10€ Terrassa) i 26,90€ Cap de setmana – Begudes no incloses

💶 Preu mitjà de la carta. 25€/persona
➡ Horari: 🌞🌛 Dilluns a Diumenge (De 7:00h a 00:30h)
☎️ 937 522 908

🌍 Riera de Sant Pere, 147. Premià de Dalt

📕 Aparcament privat de dilluns a diumenge fins les 17h – Aparcament públic més proper: Plaça de la Vila, Parc Felicià Xarrié