Sant Jaume (Premià de Dalt) Carn a la brasa i cuina tradicional

Restaurant Sant Jaume Premià de Dalt

Article actualitzat: Primavera 2021

Restaurant de poble i autèntica institució de la vida tranquil·la de Premià de Dalt, el Sant Jaume és un autèntic clàssic de la gastronomia maresmenca. Una proposta senzilla de 🍖 carn a la brasa i plats tradicionals, embolcallada en una bonica fortificació/masia catalana.

Un local de tota la vida, que en els últims anys s’havia caracteritzat per la seva carta d’entrepans, però que avui dia aposta més que mai per la seva versió de fonda de menjars.

Que el concepte tradicional no ens emboiri la mirada. El Sant Jaume és un restaurant clàssic, un espai ideal per gaudir d’una bona calçotada o un bon plat de carn a la brasa; però és també un projecte jove on la paraula modernitat juga un paper fonamental.
🌞 El local

Presidit per una gran plaça tancada al trànsit, el local que ocupa el Sant Jaume és, per dir-ho d’alguna manera, un dels centres neuràlgics de la vila. Un espai ple d’història capaç de funcionar com a bar de vermuts, com a context per a un bon esmorzar de forquilla, com a repòs de mitja tarda i com no podia ser d’altra manera, com a restaurant.

Un espai obert, amb dos menjadors interiors i una bonica terrassa plena de moreres, per a qui els anys sembla que no tinguin cabuda. Com sempre, si els visiteu en cotxe, us recomanem aparcar en un dels dos grans aparcaments municipals de Premià de Dalt: la plaça de la vila o el 🅿️ pàrquing Felicià Xarrié.

Interior del restaurant Sant Jaume de Premià de Dalt Fotografia: Restaurant Sant Jaume
🍳 La seva cuina

Que el concepte tradicional no ens emboiri la mirada. El Sant Jaume és un restaurant clàssic, un espai ideal per gaudir d’una bona calçotada o un bon plat de carn a la brasa; però és també un projecte jove on la paraula modernitat juga un paper fonamental.

Amb aquestes idees al cap, ens trobem amb una carta conservadora però a la vegada atrevida i, en cert punt, transgressora. Una proposta en el que cal destacar els seus canelons en tempura de gambes i rap; els seus ous “cabrejats” a l’estil Sant Jaume o el seu 🥘 arròs de llamàntol, en la versió més contemporània. I el seu entrecot d’un quilo a la pedra, el seu conill a la brasa, els seus cargols a la llauna (disponibles sota reserva) o el seu llenguado a la planxa, a la versió més atemporal.

Cargols del restaurant Sant Jaume de Premià de Dalt Fotografia: @bestfoodinbarcelona Txuletó del restaurant Sant Jaume a Premià de Dalt Fotografia: Restaurant Sant Jaume

En poques paraules…

🍲 Cuina catalana tradicional – Especialistes en carn a la brasa – Producte de temporada


🎩 Local històric – Ideal per visitar amb nens – Esmorzars de forquilla – Carta de Vermut
💵 Menú diari 📕 12,40 € laborals migdia (13,90€ Terrassa) 📗 24€ Cap de setmana – Begudes no incloses (Possibilitat de Mig Menú per 18,50 o Menú infantil per 13,50€)

📋Preu mitjà de la carta. 25€/persona
🕓 Horari: 🌞🌜Dilluns a Diumenge (De 7:00h a 00:30h)
📲 937 522 908

🚩 Riera de Sant Pere, 147. Premià de Dalt

🚗 Aparcament privat de dilluns a diumenge fins les 17h – Aparcament públic més proper: Plaça de la Vila, Parc Felicià Xarrié


Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com