Guia de cerveses artesanes del Maresme

Perquè el Maresme també és terra de cerveses

Cervesa Artesana Maresme
Publicat: 2023

Històricament, la comarca del Maresme ha estat considerada terra de vins gràcies als fruits i a les alegries conreades des de les conegudes vinyes d’Alella. Però des de fa uns anys, la feina ben feta d’un bon grapat d’enamorats de les “craft beers” l’està descobrint també com a un excel·lent productor de cerveses artesanes.

Ens endinsem en el món de les “Ale” i les “Laguer” per presentar-vos les millors marques d’artesanes de la comarca, o com a mínim aquelles que no us podeu perdre si sou amants de la cervesa.

Us presentem les millors marques d’artesanes del Maresme, o com a mínim aquelles que no us podeu perdre si sou amants de la cervesa #gastronomiamaresmenca

Calella/ Canet de Mar

Cerveses Guineu

Una de les “craft beer” mĂ©s consolidades de l’Alt Maresme

Amb cinc referències al mercat: No diguis Blat, la Barretina, l’Atorrentada, English Barleywine i l’Ermitana, la Montnegre és una de les marques de “craft beer” més consolidades de l’Alt Maresme. Un projecte completament compromès amb el territori (el seu nom fa referència a un dels boscos/parc natural més extensos de la comarca) que ha tingut l’honor de ser reconegut en nombrosos concursos especialitzats.

Cerveses artesanes de la marca Montnegre Fotografia: @polcava_beer

Canet de Mar

La Canetenca

Una marca de cerveses artesanes que aposta per les tirades petites i variades

Agermanades amb les ja citades Montnegre, cal ressenyar les cerveses de La Canetenca. Una marca d’artesanes que s’inspira en la història i el patrimoni de Canet de Mar per crear una lĂ­nia de producte molt variada (trobareu cerveses suaus, altres d’especiades, altres de mĂ©s llupolades…), perfecta per a qualsevol Ă pat del dia. Un patrimoni gastronòmic que cal reivindicar.

Cerveses Artesanes de La Canetenca Fotografia: La Canetenca

Malgrat de Mar

ST Roch Cervesa

Una de les cerveses artesanes més reconegudes del Maresme

Agermanades amb les ja citades Montnegre, cal ressenyar les cerveses de La Canetenca. Una marca d’artesanes que s’inspira en la història i el patrimoni de Canet de Mar per crear una lĂ­nia de producte molt variada (trobareu cerveses suaus, altres d’especiades, altres de mĂ©s llupolades…), perfecta per a qualsevol Ă pat del dia. Un patrimoni gastronòmic que cal reivindicar.

St roch Cervesa Artesana de Malgrat Fotografia: Sant Roch Cervesa

Arenys de Mar

Synera

Homenatge a Arenys de Mar

Homenatge a Arenys i a un dels seus habitants més il·lustres (el famós poeta Salvador Espriu), Synera és una marca d’artesanes que aposta per la producció d’una línia bàsica de cerveses (American Pale Ale, English Porter i Summer Blonde Ale) per després poder anar creant referències més exclusives. Molt de nivell.

Cerveses Artesanes de Synera Fotografia: Synera

Montgat

Maresme Brewery

Una marca trencadora amb “taproom” a Barcelona i Badalona

Amb una estètica tant trencadora com eclèctica, trobem la microcervesera Maresme Brewery. Una interessant marca vinculada al municipi de Montgat, que ha fet seu el famĂłs crit de guerra “Maresme Lliure i Tropical” a l’hora d’elaborar les seves singulars Craft Beers. Per cert, la marca disposa de dos “taproom” a Barcelona (C/SepĂşlveda, 64) i Badalona (C/Marina, 2).

Cerveses Artesanes de Maresme Brewery Fotografia: Maresme Brewery

Cabrera de Mar

Imchi Brewery

“Bon rotllo” des de Cabrera de Mar

Fundada l’any 2020, Imchi Brewery -mĂ©s que una marca de cerveses artesanes- Ă©s tota una manera d’entendre la vida. Una mena de “hakuna matata” on el mĂ©s important (ho podeu veure en el disseny de les seves referències) Ă©s l’optimisme i el bon rotllo. Avui dia, compten amb 6 referències i un “brewpub” a la seva fĂ brica de Cabrera de Mar.

Cervesa Artesana Imchi Fotografia: @imchibrewery

MatarĂł

DEHUM Cervesers

Talent mataronĂ­

Dehum Ă©s una associaciĂł mataronina de productors de cervesa artesana que, en els Ăşltims temps, s’ha fet famosa per la seva col·laboraciĂł amb la bodega Alta Alella i la botiga especialitzada Molta Malta. Compta amb un ampli catĂ leg de productes entre els quals destaquem la Chardonnay i la MatarĂł, resultat de la mencionada sinergia; la Alan, la Madeleine i la Rico Ipa; i la Tess Berliner, l’Adso Dubbel i la Oleg BĂ ltic.

Dehum, cervesa Artesana MatarĂł Fotografia: @dehumcervesers

Calella

Quatre Punts

Una cervesa gastronòmica, triple Malta, poc alcohòlica i molt lleugera

Quatre Punts Ă©s un productor de craft beer de Calella que, des del 2013, produeix una de les cerveses gastronòmiques mĂ©s interessants de la comarca. Una ALE elaborada amb tres maltes (Maris Otter, Caramalt, Crystal) i amenitzada amb dos llĂşpols (Fuggles i Palisade) d’estil suau i molt fĂ cil de maridar. Una cervesa apta per a tots els pĂşblics, dissenyada pensant en l’alta cuina.

Quatrepunts Cervesa Artesana Fotografia: @quatrepuntsbeer

MatarĂł – Sant AgustĂ­ de Lluçanès

Gatfer

Una cervesa elaborada amb productes naturals i de proximitat

Gatfer és un projecte cerveser amb arrels mataronines però produït a Sant Agustí del Lluçanès. Una marca impulsada per dos amics amb ganes de produir una bona birra amb productes naturals i de proximitat. De moment, el seu únic producte és una Indian Pale Ale, una rossa de baixa fermentació fresca, lleugera i lupulada.

Gatfer Cervesa Artesana Fotografia: @cervesagatfer