Sant Vicenç de Montalt

El Jardí del Vellard

Cuina creativa amb productes de proximitat

Els Grrofers Restaurant Alella
Actualització: 2022

Situat a la part alta de la riera de Caldes d’Estrac, trobem el Jardí del Vellard. Un restaurant d’idees atrevides, sovint properes a l’alta cuina, que ofereix als seus comensals una versió refinada, moderna i calculadament atrevida dels grans clàssics de la cuina mediterrània.

Elegant i amb un punt de sofisticació, és un restaurant perfecte per visitar en petit comitè. Sigui en dates senyalades o dies informals, és ideal per visitar-lo amb la parella, la família o els amics. Creada per emocionar, podríem definir la cuina del Jardí del Vellard com una petita versió avantguardista i espontània del que acadèmicament es coneix com a cuina de mercat.


El local

Acollidor, càlid i tranquil, podríem dividir el local on s’ubica el restaurant en dues parts ben diferenciades. D’una banda l’interior, amb una marcada estètica “retro” i un gust exquisit pels espais i els petits detalls (poques vegades ens hem assegut en unes cadires tan còmodes); i de l’altra la seva extraordinària terrassa rodejada de moreres, tot un luxe en dies càlids d’estiu.

Tot plegat acompanyat d’una direcció de sala propera, amable i senzilla, totalment acord amb la filosofia jove i vivaç de la seva cuina.

Mencionar finalment en aquest punt, el tema de l’aparcament. Com us dèiem a l’inici d’aquest article, sobre el paper, el restaurant es troba ubicat a Sant Vicenç de Montalt, tot i que en realitat seria més lògic considerar-lo part de Caldes d’Estrac. Pel que us recomanem que deixeu el cotxe en una de les nombroses places en règim de zona blava (gratuïtes en hores de dinar i sopar) situades a la part alta de la riera de Caldes.

Terrassa del Jardí del Vellard Fotografia: @eljardidelvellard
La seva cuina

Creada per emocionar, podríem definir la cuina del Jardí del Vellard com una petita versió avantguardista i espontània del que acadèmicament es coneix com a cuina de mercat. Un tipus de gastronomia molt nostrada, amb un profund caràcter mediterrani, on els productes de temporada i les petites delicatessen seleccionades, es fusionen de manera apassionada amb el bo i millor de les tècniques culinàries contemporànies.

D’aquesta manera, trobem una carta alegre i lluminosa on val molt la pena destacar plats com el seu carpaccio de bou amb mango, iogurt i mousse de foie amb festucs; els seus farcellets de llagostí amb mozzarella i alfàbrega; el seu suquet de rap amb escamarlans i gambes o el seu melós de xai amb figues, foie i salsa d’estragó. Sense oblidar el seu apartat d’arrossos, una de les estrelles de la casa, i on cal destacar el seu arròs cremós de gamba vermella.

Un dels plats del restaurant El Jardí del Vellard Fotografia: @eljardidelvellard Un dels arrosos del Jardí del Vellard Fotografia: @eljardidelvellard

En poques paraules…

🍷 Cuina creativa, mediterrània i de temporada


🎩 Ambient informal – Terrasseta exterior
📕 Menú Migdia 19,90€ (Laborals. Migdies) / Menú Degustació 29,90€

💶 Preu mitjà de la carta. 25 – 30 €/persona
🕒 Horari: 🌞 Migdia : Dimecres a diumenge 🌛Nit : Divendres a dissabte
🌍 Carrer Riera Torrentbó,1. Sant Vicenç de Montalt

🚗 Aparcament en zona blava davant del restaurant (gratuït de 13 a 16h i a partir de les 20h)