La revista gastronòmica del Maresme

El Jardí del Vellard (Sant Vicenç de Montalt) Cuina creativa amb productes de proximitat

Menjador interior de El Jardí del Vellard

Article actualitzat: Març 2019
  
Situat a la part alta de la riera de Caldes d’Estrac, trobem el Jardí del Vellard. Un restaurant d’idees atrevides, sovint properes a l’alta cuina, que ofereix als seus comensals una versió refinada, moderna i calculadament atrevida dels grans clàssics de la cuina mediterrània.
 
Elegant i amb un punt de sofisticació, és un restaurant perfecte per visitar en petit comitè. Sigui en dates senyalades o dies informals, és ideal per visitar-lo amb la parella, la família o els amics.
 

Creada per emocionar, podríem definir la cuina del Jardí del Vellard com una petita versió avantguardista i espontània del que acadèmicament es coneix com a cuina de mercat.

El local

Acollidor, càlid i tranquil, podríem dividir el local on s’ubica el restaurant en dues parts ben diferenciades. D’una banda l’interior, amb una marcada estètica “retro” i un gust exquisit pels espais i els petits detalls (poques vegades ens hem assegut en unes cadires tan còmodes); i de l’altra la seva extraordinària terrassa rodejada de moreres, tot un luxe en dies càlids d’estiu.
 

Tot plegat acompanyat d’una direcció de sala propera, amable i senzilla, totalment acord amb la filosofia jove i vivaç de la seva cuina.
 

Mencionar finalment en aquest punt, el tema de l’aparcament. Com us dèiem a l’inici d’aquest article, sobre el paper, el restaurant es troba ubicat a Sant Vicenç de Montalt, tot i que en realitat seria més lògic considerar-lo part de Caldes d’Estrac. Pel que us recomanem que deixeu el cotxe en una de les nombroses places en règim de zona blava (gratuïtes en hores de dinar i sopar) situades a la part alta de la riera de Caldes.

Terrassa exterior de El Jardí del Vellard
Fotografia: @eljardidelvellard

La seva cuina

Creada per emocionar, podríem definir la cuina del Jardí del Vellard com una petita versió avantguardista i espontània del que acadèmicament es coneix com a cuina de mercat. Un tipus de gastronomia molt nostrada, amb un profund caràcter mediterrani, on els productes de temporada i les petites delicatessen seleccionades es fusionen amb passió i orgull amb el bo i millor de les tècniques culinàries més innovadores.
 

D’aquesta manera, trobem a la seva carta plats amb tanta força com el seu Cebiche de Llobarro, gaspatxo de maduixa, salicòrnia, moscatell i sèsam negre o els seus Musclos bouchot en el seu apartat d’entrants; el seu Llobarro a la marinera amb coulant de patata i gamba o la seva Espatlla de xai d’Aragó dues coccions, mel, romaní, ceba dolça i la seva emulsió, en l’apartat de plats principals; o algun dels seus arrossos com la paella d’arròs de cranc de platja, gamba i musclos, una de les especialitats de la casa. Sense oblidar el seu apartat de tapes gastronòmiques, una bona opció per aquells amants del pica-pica.
 

Finalment, i pel que fa a preus, senyalar que El Jardí del Vellard se situa entre els 25€ i els 30€ per persona en l’opció de carta. I que disposen de diversos menús: un per a migdies en dies laborals a un preu de 14,90€; un menú de tapes només disponible en servei de nits a un preu de 19,90€; i dos en degustació a 25€ -Menú Orígens- i 35€ -Menú La passió del Xef-.

Un plat creatiu del restaurant El Jardí del Vellard
Fotografia: @eljardidelvellard

Un lingot de xai del restaurant El Jardí del Vellard
Fotografia: @eljardidelvellard

Un plat d'arròs del restaurant El Jardí del Vellard
Fotografia: @eljardidelvellard

Guia de restaurants gourmet