La revista gastronòmica del Maresme

Restaurant Xeflis (Cabrils) Una parada obligada per als amants de la cuina catalana

Restaurant Xeflis (Cabrils)

Situat al peu de la carretera que antigament unia Cabrils amb Vilassar de Dalt, el restaurant Xeflis és ja un clàssic dins del panorama gastronòmic de la comarca. Especialitzat en plats de cullera i receptes casolanes, la seva és una cuina familiar, a mig camí entre la frescor de la cuina catalana i el caràcter sincer i tradicional de la cuina asturiana.
 
D’ambient rústic i estil informal, és totalment recomanable tant per visitar­-lo en petit comitè acompanyat de la parella o la família com per descobrir­-lo sense presses escortat d’un grup generós d’amics.

La seva és una cuina familiar, a mig camí entre la frescor de la cuina catalana i el caràcter sincer i tradicional de la cuina asturiana

El local

Fusta natural, estovalles blanques de tota la vida, parets de pedra i llar de foc, són alguns dels elements que defineixen la personalitat càlida i en certa manera muntanyera del restaurant. I que ajuden al visitant a connectar amb el tarannà tranquil i el caràcter pausat d’un Cabrils i d’un Maresme molt presents en l’ADN del local.
 
Com sempre, pel que fa a l’aparcament, comentar que la millor opció si visiteu el Xeflis és que deixeu el cotxe a les immediateses del restaurant, on de ben segur i a causa de la poca afluència de cotxes, no us serà difícil aparcar.

Menjador del restaurant Xeflis de Cabrils
Fotografia: @restaurant_xeflis

La seva cuina

Sempre treballada amb productes de proximitat, podríem definir la cuina del Xeflis com allò que popularment es coneix com la cuina de l’àvia. Una cuina tradicional, que tot i que inquieta, troba en les receptes de tota la vida els millors aliats per definir una gastronomia popular i totalment atemporal.
 

Així, dels fogons del Xeflis en podreu tastar plats tan cèlebres de la cuina catalana com poden ser els cargols a la llauna, una de les especialitats de la casa; les paelles marineres treballades amb productes de la comarca; els calçots, quan és temporada; la carn a la brasa o el lluç a la donostiarra.
 

Comentar, finalment, que el restaurant compte amb un menú diari de 15,90 € en dies laborals i de 24,90 € en dies festius. I que si decidiu optar per una opció de carta, el preu mitjà és de 25 € per persona.

Un plat de rovellons del restaurant Xeflis de Cabrils
Fotografia: @restaurant_xeflis

Fliet de vedella amb foie del restaurant Xeflis de Cabrils
Fotografia: @restaurant_xeflis

Arros del senyoret del restaurant Xeflis de Cabrils
Fotografia: @restaurant_xeflis

Guia de restaurants gourmet