La revista gastronòmica del Maresme

Can Balcells (Alella) Cuina gourmet en un espai de luxe

Menjador interior de Can Balcells a Alella

Emplaçat a la planta baixa de l’Hotel Arrey d’Alella, construït en el que encara avui és una de les cases modernistes més impressionants de la zona, trobem el restaurant Can Balcells. Un petit paradís gastronòmic de dimensions reduïdes que ofereix una de les cuines de temporada més intenses de la comarca. Una barreja meditada i elegant entre les arrels gallegues del seu cap de cuina i els productes frescos i sincers de la terra que l’acull.
 
Ideal tant per visitar amb grups nombrosos -compten amb espais dedicats als esdeveniments-, com per descobrir en petit comitè, Can Balcells és un restaurant íntim i detallista, un glop d’aire fresc per aquells qui busquin escapar de la rutina.

Can Balcells és un restaurant independent amb personalitat i caràcter propi que busca, amb la seva exclusivitat, oferir un servei distingit i especial a un comensal disposat a deixar-se portar.

El local

Tot i compartir edifici i espais amb l’hotel, Can Balcells és un restaurant independent amb personalitat i caràcter propi que busca, amb la seva exclusivitat, oferir un servei distingit i especial a un comensal disposat a deixar-se portar. D’ambient distès i profundament tranquil, els senyals d’identitat de la seva decoració són el vidre, la fusta i el ferro, elements que remeten a la cultura del vi, sempre present en una terra com Alella.
 
Punt i a part mereix la seva excepcional terrassa, un dels trets distintius de l’espai, situada a la porxada de l’antiga “Casa Xina”, l’edifici del segle XIX on s’emplaça el restaurant. El menjador perfecte en dies càlids i lluminosos.
 
Pel que fa a l’aparcament, podeu deixar el cotxe al mateix pàrquing de l’hotel de manera gratuïta, situat just al costat del restaurant.

Exterior del restaurant Can Balcells d'Alella
Fotografia: Can Balcells

La seva cuina

Tan simple i càlida com brillant, la cuina de temporada de Can Balcells només es pot explicar a través de la seva col·lecció de plats, dividits en dos blocs ben diferenciats. Un primer dedicat als menús, amb espai pels repertoris diaris i les degustacions fetes a mida; i un segon enfocat a les tapes, una opció de pica-pica enfocada a les nits i pensada per aquells qui busquin una vetllada un xic més informal.
 

Així, alguns dels plats que destaquen del seu apartat de plats de menús poden ser la seva sopa de ceba amb ou cuit a baixa temperatura o els seus rovellons saltats amb botifarra esparracada, en l’apartat d’entrants, i la seva corbina amb carxofes confitades i consomé de pernil ibèric o algun dels seus arrossets, en l’apartat de plats principals. Pel que fa a tapes, destacar el seu plat de foie micuit amb melmelada de carbassa i pols de carquinyolis o el seu pop a la brasa amb allioli de mel i patata forquilla. Tot sense oblidar el seu excepcional repertori de postres artesanals, una de les especialitats de la casa.
 

Comentar, finalment, que el preu del menú diari és de 19,90 € en dies laborals i de 29,90 € en dies festius, i que el preu mitjà de la carta és de 25 € per persona. Per cert, és imprescindible fer reserva si us voleu assegurar trobar taula.

Un empedrat de mongetes del restaurant Can Balcells d'Alella
Fotografia: Can Balcells

Una paella del restaurant Can Balcells d'Alella
Fotografia: Can Balcells

Un postre molt gourmet del restaurant Can Balcells d'Alella
Fotografia: Can Balcells

Guia de restaurants gourmet