La revista gastronòmica del Maresme

Els Garrofers (Alella) Un establiment especialitzat en cuina catalana contemporània que ofereix als seus comensals una proposta gastronòmica suau i delicada, centrada en els productes de proximitat i les receptes més mediterrànies.

Situat a la part alta d’Alella, en un barri bonic i tranquil trobem el restaurant Els Garrofers. Un establiment especialitzat en cuina catalana contemporània que ofereix als seus comensals una proposta gastronòmica suau i delicada, centrada en els productes de proximitat i les receptes més mediterrànies.
 
Ideal per visitar en ocasions assenyalades, els Garrofers és un restaurant distingit, perfecte per gaudir d’un àpat especial, bé sigui rodejat per la família o acompanyat d’un grup generós d’amics.

Treballar amb elaboradors de la zona que optin pel conreu ecològic s’ha convertit en un element indispensable per entendre la seva cuina de producte, centrada en els gustos mediterranis i les textures delicades

El Local

Construït en una antiga masia maresmenca, edificada molt probablement a principis del segle XX, el local de Els Garrofers és el d’un restaurant sincer, capaç de combinar la màgia de la seva cuina amb l’encant i la bellesa de les històriques parets que l’embolcallen.
 
En destaquen, en aquest apartat, dos grans menjadors amb una distribució de les taules certament generosa, una terrassa de somni que a l’estiu sovint es converteix en l’escenari perfecte per diferents esdeveniments musicals, i una presència càlida de la llum i la natura que conviden al visitant a connectar amb el tarannà alegre i pacífic del restaurant.
 
Finalment, comentar que el restaurant no disposa d’aparcament propi, tot i que per la tranquil·litat del barri on està ubicat, no us serà gens difícil trobar un lloc on estacionar el vostre vehicle.


Fotografia: Els Garrofers

La seva cuina

Si passem a parlar de la seva cuina, hem de començar per fer una aturada obligatòria a la petita placa situada a l’entrada del restaurant, que els acredita amb el prestigiós guardó KM0 Slow Food. Un premi aconseguit aquest mateix 2016, que dóna fe de la bona feina feta per la seva direcció en matèria de productes. I és que treballar amb elaboradors de la zona que optin pel conreu ecològic s’ha convertit en un element indispensable per entendre la seva cuina de producte, centrada en els gustos mediterranis i les textures delicades.
 
Així, alguns dels plats que destaquen a la seva carta i que serveixen per explicar la seva oferta gastronòmica contemporània, basada en l’artesania i la proximitat, poden ser la seva Coca de sardines marinades i tomàquet confitat en el seu apartat d’entrants; i l’Arròs sec d’escamarlans, la Costella de Porc lacada i confitada o l’Steak tàrtar de maluc de vaca vella amb gelat de mostassa, en el seu apartat de plats principals. Sense oblidar algunes de les seves genials postres, entre les quals destaquem el seu delicat plat de textures de xocolata.
 
Si us decidiu a visitar-los, a més de la carta, teniu una opció de menú de migdies a un preu de 18 euros, que agafa de dimarts a divendres al migdia, i una opció de cap de setmana i nit a un preu de 27 euros per persona.

garrofers3
Fotografia: Els Garrofers

garrofers4
Fotografia: Els Garrofers

garrofers2
Fotografia: Els Garrofers

Guia de restaurants gourmet