La revista gastronòmica del Maresme

Els Garrofers (Alella) Inspiració, cuina i entorn

Restaurant Els Garrofers (Alella)

Actualització: Febrer 2019. Situat a la part alta d’Alella, en un barri bonic i tranquil trobem el restaurant Els Garrofers. Un establiment especialitzat en cuina catalana contemporània que ofereix als seus comensals una elaborada proposta gastronòmica centrada en els productes de proximitat i les receptes mediterrànies.
 
Ideal per visitar en ocasions assenyalades, els Garrofers és un restaurant distingit, perfecte per gaudir d’un àpat especial, bé sigui rodejat per la família o acompanyat d’un grup generós d’amics.

Treballar amb elaboradors de la zona que optin pel conreu ecològic s’ha convertit en un element indispensable per entendre la seva cuina de producte, centrada en els gustos mediterranis i les textures delicades

El Local

Construït en una antiga masia maresmenca, edificada molt probablement a principis del segle XX, el local de Els Garrofers és el d’un restaurant sincer, capaç de combinar la màgia de la seva cuina amb l’encant i la bellesa de les històriques parets que l’embolcallen.
 
En destaquen, en aquest apartat, dos grans menjadors amb una distribució de les taules certament generosa, una terrassa de somni que a l’estiu sovint es converteix en l’escenari perfecte per diferents esdeveniments musicals, i una presència càlida de la llum i la natura que conviden al visitant a connectar amb el tarannà alegre i pacífic del restaurant.
 
Finalment, comentar que el restaurant no disposa d’aparcament propi, tot i que per la tranquil·litat del barri on està ubicat, no us serà gens difícil trobar un lloc on estacionar el vostre vehicle.

Menjador interior dels Garrofers a Alella
Fotografia: Els Garrofers

La seva cuina

Amants absoluts del seu ofici, un dels objectius de l’equip de cuina dels Garrofers és intentar que tots els seus plats siguin capaços de transmetre una ànima pròpia. Una meta ambiciosa que obliga al restaurant a reinventar-se constantment sempre en cerca de l’excel·lència culinària.
 
Així, alguns dels plats que destaquen a la seva carta i que serveixen per explicar la seva oferta gastronòmica amb un punt avantguardista, poden ser els seus musclos del Delta amb sofregit de curri, coco, llima i xili o el seu caputxino de patates i ceps amb crema de trompetes i ou eco d’Òrrius, en el seu apartat de plats per picar; el seu caneló d’albergínies, melós de galta de porc Duroc i beixamel de tòfona o el seu carpaccio de gamba pad thai en el seu apartat de primers plats; i el seu pop amb ximixurri d’algues, allioli d’alls escalivats i plàncton o el seu xai de 12h sense feina amb parmentier, coulis d’orellana i moscatell en el seu apartat de segons.
 
Si us decidiu a visitar-los, a més de la carta que hem de situar amb un preu mitjà de 35-40€, teniu una opció de menú de migdies en dies laborals a un preu de 20 euros (Beguda Inc.).

Un plat dels Garrofers (Alella)
Fotografia: Els Garrofers

Un plat dels Garrofers (Alella)
Fotografia: Els Garrofers

Un plat dels Garrofers (Alella)
Fotografia: Els Garrofers

Guia de restaurants gourmet