La revista gastronòmica del Maresme

El Portinyol (Arenys de Mar) Cuina marinera de proximitat amb vistes al mar

Restaurant El Portinyol (Arenys de Mar)

Establert a l’extrem oest del Port d’Arenys de Mar -el més proper geogràficament a Canet de Mar- trobem l’històric edifici on s’ubica El Portinyol. Un restaurant de proximitat amb tocs de disseny i vistes panoràmiques, practicant d’una de les cuines marineres més exquisides i suculents de la comarca.
 
Paelles a peu de platja, plats de pescador i en definitiva un repertori de propostes d’allò més estimulants, pensades per gaudir amb tot luxe de detalls en un dels restaurants més lluminosos i expressius de la comarca. Perfecte per visitar en tot tipus d’ocasions.

Una proposta marinera, de platets de barca i productes de quilòmetre zero dissenyada per un xef d’àmplia trajectòria en el sector, completament entusiasmat per la seva feina.

El local

Parlar del Portinyol és citar un dels espais més mítics d’Arenys de Mar, que des de la primavera passada viu una segona joventut. Un local que va obrir les seves portes al voltant del 1950, i que acaba d’experimentar una reforma integral de la mà d’una nova direcció decidida a retornar al projecte l’empremta mítica dels seus millors temps.
 
D’aquesta manera, ens trobem amb un local ampli i molt ben treballat on les línies avantguardistes i els tocs nostàlgics es combinen de manera magistral en un ambient acollidor i subtilment elegant. Un estil propi, completament integrador amb la platja i el port que l’envolten, on cada sala -El Portinyol és un restaurant d’espai, preparat per acollir tota mena d’esdeveniments– és capaç de brillar amb llum pròpia.
 
Pel que fa a l’aparcament, cal citar el gran pàrquing del Port d’Arenys (Gratuït els mesos d’hivern) o el gran aparcament gratuït que s’estén al llarg de la platja del Cavaió, annexa al restaurant.

Taula del restaurant El Portinyol
Fotografia: @elportinyol

La seva cuina

Centrada en els productes de proximitat i les receptes marineres de tota la vida, la cuina del Portinyol és la pròpia d’un restaurant de les seves característiques. Una proposta marinera, de platets de barca i productes de quilòmetre zero dissenyada per un xef d’àmplia trajectòria en el sector, completament entusiasmat per la seva feina.
 
Així, dins la seva carta de temporada, cal destacar propostes tan suculentes com la seva gamba vermella d’Arenys a la sal, els seus sonsos arrebossats en tartaleta d’ou, el seu turbot al forn amb vegetals i salsa Donosti, el seu pollastre de pagès amb gambes i rap i, per descomptat, el seu excel·lent repertori d’arrossos.
 
Per acabar, ressenyar que el preu de la carta se situa al voltant dels 30€ per persona, i que disposen d’una divisió de negoci encarada a casaments i esdeveniments.

Un plat d'escamarlans del restaurant El Portinyol d'Arenys de Mar
Fotografia: @elportinyol

Plats del restaurant El Portinyol
Fotografia: @elportinyol

Paella del restaurant El Portinyol d'Arenys de Mar
Fotografia: @elportinyol

Guia de restaurants gourmet