Cabrils

Hostal de la Plaça

Un clàssic que torna als seus orígens

Hostal de la Placa Cabrils
Actualitzat: 2022

Amb una trajectòria de més de 79 anys davant dels fogons, l’Hostal de la Plaça és una veritable llegenda per la gastronomia maresmenca. Un referent gourmet, situat al cor mateix de Cabrils, on podreu degustar una versió casolana i elegant de la cuina tradicional catalana.

De tracte agradable i cordial, es tracta d’un restaurant completament privilegiat, on gastronomia i entorn es barregen delicadament en un ideari únic que combina a la perfecció plats de tota la vida amb tècniques culinàries d’última generació. Un projecte familiar, que després de diverses etapes, torna als orígens en un nou cicle generacional iniciat a finals d’aquest mateix estiu.

… podríem definir la proposta gastronòmica de l’Hostal de la Plaça com una versió d’alt nivell de la típica carta d’un restaurant de tota la vida.

El local

Parlar de l’Hostal de la Plaça a nivell arquitectònic, és citar una antiga masia catalana del segle XVII remodelada per l’arquitecte barceloní dels anys cinquanta, Duran i Reynals. Però també és citar la famosa Doloretes Galbany i el seu marit, en Josep Mas. Fundadors d’una casa que, generació rere generació, s’ha convertit en el mític restaurant que és avui en dia.

Amb una decoració rústica, barreja d’elements tradicionals i tocs contemporanis, a l’hora de descriure el restaurant ens hem de dividir en diverses sales. Un element important perquè permet als seus propietaris oferir un servei fet a mida, on els grans esdeveniments familiars o empresarials poden conviure sense cap problema amb el seu servei habitual de menjador.

Pel que fa a l’aparcament, comentar-vos que el restaurant disposa de servei d’aparcacotxes, pel que si els voleu visitar, només cal que us dirigiu a la plaça situada immediatament sota el local, on us estacionaran el cotxe sense cap despesa.

Resturant Hostal de la Placa Fotos Fotografia: @hostaldecabrils
La seva cuina

Basada en un llibre de receptes ancestral on la cuina catalana i el producte de temporada tenen un protagonisme molt marcat, podríem definir la proposta gastronòmica de l’Hostal de la Plaça com una versió d’alt nivell de la típica carta d’un restaurant de tota la vida. Un concepte que s’havia perdut en les últimes etapes del local, però que torna amb força sota la batuta de la seva nova direcció.

D’aquesta manera, us volem recomanar una carta amb plats tan interessants com la seva escudella amb carn d’olla o els seus famosos canelons de verdures, en l’apartat d’entrants o primers plats; els seus calamarsets amb ceba confitada i cebetes baby o el seu llenguado a la Meunière amb ametlla, a l’apartat de peixos; el seu filet de vedella al “Cafè París” o el seu fricandó de vedella amb bolets, en l’apartat de carns. Tot sense oblidar una àmplia llista de suggeriments, basats en els productes de temporada.

Plat del restaurant Hostal de la Plaça a Cabrils Fotografia: @hostaldecabrils
Menu del restaurant Hostal de la Plaça a Cabrils Fotografia: @hostaldecabrils


En poques paraules…

🍷 Cuina tradicional catalana / Restaurant mediterrani


🎩 Ambient acollidor – Sales per a esdeveniments privats
💶 Preu mitjà de la carta. 50-60 €/persona
🕒 Horari: 🌞 Migdia : Dimarts a Diumenge. 🌛Nit : Dijous a Dissabte
🌍 Plaça de l’Església, 1. Cabrils

🚗 Servei d’aparca-cotxes privat