La revista gastronòmica del Maresme

Hostal de la Plaça (Cabrils) Luxe senzill, bona cuina i formes exquisides

Interior de l'Hostal de la Plaça de Cabrils

Amb una trajectòria de més de 75 anys davant dels fogons, l’Hostal de la Plaça és una veritable llegenda per la gastronomia maresmenca. Un referent gourmet, situat al cor mateix de Cabrils, on podreu degustar una versió actual, elegant i distingida de la cuina catalana clàssica de temporada.
 
De luxe senzill i tracte agradable, es tracta d’un restaurant completament privilegiat, on cuina i entorn es barregen delicadament en un ideari plenament mediterrani. Un concepte basat en l’excel·lència, on la bona cuina i les formes exquisides donen forma a vetllades i banquets completament sublims.

… podríem definir la cuina de l’Hostal de la Plaça com una versió moderna i equilibrada, no ja de la cuina catalana, sinó del que hauríem de considerar com la gastronomia maresmenca de més alt nivell.

El local

Parlar de l’Hostal de la Plaça a nivell arquitectònic, és citar una antiga masia catalana del segle XVII remodelada per l’arquitecte barceloní dels anys cinquanta, Duran i Reynals. Però també és citar la famosa Doloretes Galbany i el seu marit, en Josep Mas. Fundadors d’una casa que, generació rere generació, s’ha convertit en el mític restaurant que és avui en dia.
 
Amb una decoració rústica, barreja d’elements tradicionals i tocs contemporanis, a l’hora de descriure el restaurant ens hem de dividir en diverses sales. Un element important perquè permet als seus propietaris oferir un servei fet a mida, on els grans esdeveniments familiars o empresarials poden conviure sense cap problema amb el seu servei habitual de menjador. En aquest punt destacar també els seus meravellosos menjadors d’estiu, un espai ideal que durant els mesos de calor ofereix sessions de música en directe.
 
Pel que fa a l’aparcament, comentar-vos que el restaurant disposa de servei d’aparcacotxes, pel que si els voleu visitar, només cal que us dirigiu a la plaça situada immediatament sota el local, on us estacionaran el cotxe sense cap despesa.

Menjador de l'Hostal de la Plaça de Cabrils
Fotografia: @hostaldecabrils

La seva cuina

Capaç de delectar els paladars més exigents, podríem definir la cuina de l’Hostal de la Plaça com una versió moderna i equilibrada, no ja de la cuina catalana, sinó del que hauríem de considerar com la gastronomia maresmenca de més alt nivell. Un punt de partida senzill, que recolzat per la bona mà i l’experiència del seu equip de cuina, dóna protagonisme als productes de proximitat i les receptes de temporada.
 
D’aquesta manera, us volem recomanar una carta amb plats tan interessants com el seu arròs de rap i cloïsses gratinat amb allioli, el seu bacallà a la llauna amb mongetes del ganxet, el seu filet de vedella a la planxa amb salsa de cafè de París o la seva espatlla de cabrit cuita a baixa temperatura amb patates.
 
Pel que fa a preus, ens hem de situar en un tiquet de 35/40€ per persona, i citar els seus dos menús tancats: un per dies laborals a 19,90€ i un altre per caps de setmana a 32€. Comentar finalment que disposen de diversos menús fets a mida per a grups.

Pèsols de la floreta amb butifarra del restaurant l'Hostal de la Plaça de Cabrils
Fotografia: @hostaldecabrils

Pop cuit 12hores a baixa temperatura amb patata confitada amb taronja, pebre negre i all de l'Hostal de la Plaça de Cabrils
Fotografia: @hostaldecabrils

Onglet de vedella amb salsa gorgonzola de l'Hostal de la Plaça de Cabrils
Fotografia: @hostaldecabrils

Guia de restaurants gourmet