La revista gastronòmica del Maresme

La Marineta (Mataró) Un dels restaurants creatius amb més fama de Mataró

Interior del restaurant La Marineta de Mataró

Situat al carrer de Cuba de Mataró, una de les zones gastronòmicament més interessants de la capital del Maresme trobem la Marineta. Un deliciós restaurant d’arrels mataronines que ofereix una versió molt personal i creativa de la cuina de taverna.
 
Un restaurant obert, lluminós i festiu capaç de fer aturar les agulles del rellotge amb una proposta gastronòmica tant atrevida com seductora. Sens dubte, un lloc ideal per gaudir d’un àpat especial, bé sigui amb la parella, la família o els amics.

La Marineta ofereix una carta plena de plats ben treballats que varien cada temporada i que destaquen per una presentació divertida

El local

Construït a la planta baixa d’un antic edifici que recorda les arrels industrials de la comarca, la Marineta és un restaurant fresc que aposta per una decoració càlida a mig camí entre l’ambient cosmopolita i els tocs mediterranis. Una decoració íntima que, d’una banda és capaç de transportar al comensal a la sofisticació i el caire modern de les grans ciutats, però que de l’altra, conserva intacte el tarannà casolà i el caràcter obert propi dels petits nuclis urbans.
 
Pel que fa a l’exterior del local, comentar que el restaurant es troba ubicat en una zona blava, on podreu deixar el cotxe fàcilment a escassos metres del local, i que si preferiu aparcar sota cobert, la millor opció és que opteu pel pàrquing de la plaça de Cuba, situat a escassos dos minuts a peu del restaurant.

Interior del restaurant La Marineta de Mataró
Fotografia: La Marineta

La seva cuina

Però si per alguna cosa és famosa la Marineta és per les virtuts de la seva cuina, liderada pel jove xef Pere Patuel (a qui podreu conèixer més a fons en aquesta entrevista). Una cuina creativa que, si bé aposta per l’avantguarda, no busca la sofisticació total en les seves receptes.
 

Així, perquè us en feu una idea, algun dels plats més representatius de la seva carta són les seves braves que no piquen, la seva infusió de bolets japonesos amb fideus en directe, els seus super hummus amb gust de cigrons, escalivada, tomàquet i alfàbrega, o els seus llagostins tigre prenent el sol. Plats ben treballats que varien cada temporada i que destaquen per una presentació divertida, lluny de totes les regles establertes en el món de la cuina.
 
Finalment, comentar que si els visiteu, teniu dues opcions. La primera, un menú diari de 18€ amb tres plats a elecció del xef i, la segona, la seva fantàstica carta de tapes i platets a un preu mitjà de 40€ per persona, on podreu tastar les seves creacions més atrevides.

Les patates braves del restaurant La Marineta de Mataró
Fotografia: La Marineta

Steak Tàrtar by La Marineta
Fotografia: La Marineta

Un plat del restaurant La Marineta de Mataró
Fotografia: La Marineta

Guia de restaurants gourmet