Mataró

Allium Restaurant

Cuina de mercat contemporània preparada amb amor

Allium Restaurant Mataró
Actualitzat: 2022

Situat al Camí Ral de Mataró, a tocar del que podríem començar a considerar com el “barri gastronòmic de la ciutat”, trobem l’Allium Restaurant. Un projecte inaugurat aquest mateix estiu que estem convençuts que es convertirà en un destí sibarita del tot imprescindible per entendre la gastronomia maresmenca.

Un restaurant dirigit per dos cuiners completament enamorats del seu ofici. Amb plats que sense complicar-se la vida resulten filigranes, bon ambient i aquell plus d’energia tan característic que desprèn la il·lusió i les ganes de fer la feina ben feta. Un espai per visitar amb parella, amb família o amb amics, sempre amb petit comitè i amb moltes ganes de gaudir d’un gran àpat.

Un restaurant dirigit per dos cuiners completament enamorats del seu ofici. Amb plats que sense complicar-se la vida resulten filigranes, bon ambient i aquell plus d’energia tan característic que desprèn la il·lusió i les ganes de fer la feina ben feta

El local

Quan en un local una de les coses que més et crida l’atenció és la petita biblioteca culinària que treu el nas per aquí i per allà, normalment és bon senyal. Sigui quin sigui el seu estil. Siguin quines siguin les seves característiques. Però com que això és una ressenya i segurament esteu buscant conèixer més o menys com és el restaurant, us comentarem que es tracta d’un local que podríem catalogar d’informal. Un menjador elegant, on us sentireu a gust molt fàcilment, amb un dress code relaxat.

Pel que fa a l’aparcament ?, us recomanem que mireu de deixar el cotxe a l’espai de zona blava que es troba en els carrers situats immediatament per sobre el restaurant. Si voleu optar per una opció de pagament, podeu optar pel pàrquing de plaça de les Tereses o el de plaça Santa Anna.

Interior del restaurant Allium de Mataró @maresmegourmet

La cuina

Imaginació, tècnica i producte són els tres pilars sobre els quals se sustenta la proposta culinària de l’Allium. Un restaurant avalat pels noms d’en Luca Marongiu i en Gonzalo Aracil, els dos xefs responsables del projecte, que firmen amb un estil del tot característic cada una de les creacions que surten dels seus fogons.

Així, i perquè us en feu una idea de la seva proposta, heu de tastar plats com el seu cebiche de peix de la Barceloneta “a la catalana”; la seva coca d’albergínia rostida, caponata i gelat de llet fumada (un plat del tot veggie friend); el seu arròs melós amb carpaccio de gambes vermelles o el seu steak tàrtar, un dels reis del restaurant. Per cert, remarcar també la seva carta de postres casolanes, amb la seva “torrija” a la brasa amb gelat de vainilla i xirivia com una de les estrelles de la casa.

Cebiche del restaurant Allium de Mataró @maresmegourmet Steak Tartar del restaurant Allium de Mataró @maresmegourmet/span>

En poques paraules…

🍷 Cuina de mercat contemporània⁣


Tapes i platets – “Veggie Friend” – Productes KM.0⁣
Menú diari. 16 € dt-dv⁣

💶 Preu mitjà de la carta. 25 €/persona⁣
Horari: 🌞 Migdia : Dimarts a Diumenge. 🌛Nit : Dimarts a Dissabte⁣
Camí Ral, 504. Mataró⁣

Aparcament en règim de zona blava, parking de Plaça de les Tereses o el de Plaça Santa Anna⁣