Eume d’Arrels Senzilles (Mataró) Trencant amb els tòpics de la cuina gallega

Restaurant Eume d'Arrels Senzilles (Mataró)

La cuina gallega és molt més que el tòpic de les famoses “mariscades”. Aquesta és la carta de presentació de l’Eume d’Arrels Senzilles. Un restaurant de caràcter gastronòmic dedicat a la difusió i la consagració d’una de les escoles culinàries, la tradicional gallega, amb més recorregut de la península.

Ubicat en una zona cèntrica de Mataró, a escassos dos minuts de la plaça de Cuba, es tracta d’un restaurant intimista amb un ambient proper i a la vegada contemporani. Un candidat ideal per visitar sense presses, acompanyats de la família més propera.

Un restaurant de caràcter gastronòmic dedicat a la difusió i la consagració d’una de les escoles culinàries, la tradicional gallega, amb més recorregut de la península

🔎 El local

Amb una estètica i un disseny pensats al mil·límetre, el local on s’ubica l’Eume és un homenatge al potent relat gastronòmic que transmet el restaurant. I és que tots els elements decoratius (cal destacar amb majúscules l’ús estètic dels característics plats de fusta on típicament se serveix el pop a la gallega) transporten al visitant al marc ideal per connectar i descobrir la Galícia més gastronòmica.

De dimensions reduïdes, cal destacar també la generosa distribució de l’espai i l’ambient càlid i entranyable que, gràcies al treball d’un bon interiorista, és capaç de transmetre la sala. Pel que fa a l’aparcament, comentar que el restaurant es troba en una zona d’aparcament en règim de zona blava -gratuït en els serveis del restaurant- i que l’opció de pagament més propera és el pàrquing de pagament situat a l’interior de la plaça de Cuba.

Menjador interior del restaurant Eume d'Arrels Senzilles de Mataró Fotografia: @maresmegourmet

🦐 La seva cuina

Casolana i profundament sincera, per entendre la línia gastronòmica de l’Eume cal donar una ullada a l’extens currículum del seu xef titular, on destaquen restaurants tan mítics com el 7 Portes o el Jean Luc Figueras. Dos clàssics de la cuina barcelonina que serveixen per explicar les sòlides bases del projecte, i el punt de partida sobre el qual s’elaboren tots els plats del restaurant.

D’aquesta manera, ens trobem amb una carta plena de grans propostes on val la pena destacar plats com el seu imperdible pop a la gallega, les seves zamburiñas a la gallega, la seva empanada “de millo o trigo” o les seves Filloas farcides de lacon, formatge San Simón i formatge de romaní. Sense oblidar la seva secció de cassoletes o el seu repertori d’arrossos, entre el que destaquem el seu arròs de l’Empordà “com em va enseyar en Joan d’Aigua Blava”.

Zamburiñas a la gallega del restaurant Eume de Mataró Fotografia: @onefatgourmet Una de les cassoletes del restaurant Eume d'Arrels Senzilles de Mataró Fotografia: @sweetyfoodsw

En poques paraules…

🍲 Cuina tradicional gallega


🎩 Ambient acollidor – Carta de vins de petits elaboradors – Selecció de productes gallecs
💵 Menú diari. 📕 15 € laborals migdia

📋 Preu mitjà de la carta. 25 €/persona
🕓 Horari: 🌞 Migdia: Dimarts a Diumenge. 🌜Nit: Dimarts a Dissabte
📲 936 693 838

🚩 Carrer Iluro, 50. Mataró

🚗 Aparcament privat més proper: Mercat de la Plaça de Cuba


Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com