La revista gastronòmica del Maresme

Saloma (Port del Masnou) Platets de disseny i paelles de contrastos

Interior del restaurant Saloma del Port del Masnou

Article actualitzat: Abril 2019
  
Integrat dins el complex del Port Esportiu del Masnou, a tocar de l’entrada més propera a Barcelona, trobem el Saloma. Un restaurant de gustos delicats, on els platets de disseny i les paelles de contrastos defineixen una manera d’entendre la gastronomia tant fresca com creativa.
 
Pensat per gaudir d’un àpat informal on les anècdotes i les converses estiguin a l’altura de la bona cuina, és un lloc especialment recomanable per aquells qui busquin escapar de les presses del dia a dia, bé sigui acompanyats de la parella o escortats per un grup reduït d’amics.

Podríem definir la cuina del Saloma com una petita festa gastronòmica, on la creativitat, la imaginació i el bon gust sovint es donen de la mà

El local

D’aires mariners i tocs minimalistes, el local on s’ubica el restaurant és la porta d’entrada a una filosofia gastronòmica càlida i propera, que busca anar una mica més enllà dels aspectes purament culinaris. Una manera de fer i de treballar que necessita un espai excepcional on sentir-se a gust a l’hora de brillar en tota la seva esplendor.
 
Si passem a parlar de la distribució, un dels seus grans encerts és el fet de poder gaudir d’una terrasseta totalment climatitzada. Ja sigui durant els mesos d’estiu quan la calor estreny, o al llarg d’aquests mesos d’hivern, en què sempre ve de gust poder menjar amb una il·luminació totalment natural.
 
Pel que fa a l’aparcament, hem de ressaltar que el restaurant es troba integrat dins del Port Esportiu del Masnou, pel que la millor opció per deixar el cotxe és el seu gran aparcament de pagament (podeu demanar tiquets descompte després de dinar o sopar), situat just davant del restaurant.

Interior del restaurant Saloma del Masnou
Fotografia: @salomaportdelmasnou

La seva cuina

Plena de tocs sofisticats i amb un marcat caràcter mediterrani, podríem definir la cuina del Saloma com una petita festa gastronòmica, on la creativitat, la imaginació i el bon gust sovint es donen de la mà en una sèrie de menús creatius, dissenyats per gaudir de manera despreocupada dels plaers de la bona vida.
 
Així, alguns dels platets que destaquen a la seva carta poden ser el seu Foie caramel·litzat amb chutney de pinya, els seus Musclos amb un toc anisat o els seus Fusilli saltats amb carbassó, ceba, tomàquet i un toc d’orenga en l’apartat de propostes creatives. Els seus bunyols de bacallà, els seus calamars a l’andalusa o les seves croquetes de la casa en el seu apartat de tapes més clàssiques. I la seva paella de pop amb calamars i sípia, el seu arròs caldós de nècora o el seu arròs amb botifarra, bolets i alls tendres en el seu apartat d’arrossos.
 
Per acabar, comentar que el restaurant disposa d’un menú diari de dilluns a divendres de 14,90 €. I que el preu mitjà de la carta sol rondar els 25 € per persona.

Un remenat de bolets del resturant Saloma del Masnou
Fotografia: @ilianrodrigoromero

Un plat del salmó del restaurant Saloma del Masnou
Fotografia: @MaresmeGourmet

Un arròs del restaurant Saloma del Masnou
Fotografia: @titolarraga

Guia de restaurants gourmet