La revista gastronòmica del Maresme

Ca la Ceci (Mataró) Cuina peruana d’estil gourmet

Restaurant Ca La Ceci (Mataró)

Situat a segona línia de mar, just al davant de la carretera NII i a pocs metres del popular pas subterrani del Cargol, trobem Ca la Ceci. Un restaurant de mides reduïdes consagrat al que podríem definir com a autèntica cuina peruana tradicional.
  
Una proposta alegre, exòtica i plena de recursos interessants, molt indicada per conèixer de primera mà una de les cultures gastronòmiques més de moda en el panorama gourmet internacional.

Una proposta alegre, exòtica i plena de recursos interessants, molt indicada per conèixer de primera mà una de les cultures gastronòmiques més de moda en el panorama gourmet internacional.

El local

Petit, menut, reduït, modest i humil però tan acollidor com el més casolà dels menjadors. Així és el lluminós local on s’ubica Ca la Ceci, una mena de “bistró” a la peruana de taules ajustades i tracte proper, decorat amb subtilesa i suavitat on no falten petits detalls homenatge al país natal de la seva extraordinària cuinera.
  
Pel que fa a l’exterior, comentar que el restaurant es troba ubicat just davant d’un gran aparcament a l’aire lliure en règim de zona blava, on podreu deixar el cotxe gratuïtament dins els horaris del restaurant.

Interior del restaurant Ca la Ceci de Mataró
Fotografia: Ca la Ceci

La seva cuina

Abordem el que sense cap mena de dubte és el gran punt fort del restaurant, la seva interessantíssima proposta culinària. I per fer-ho volem començar per trencar el que, probablement, sigui el gran prejudici quan ens enfrontem a plats aparentment tan estrambòtics com l’arròs chaufa o la causa Limeña. La cuina peruana és deliciosa i lluny del que pugui semblar a primera vista, s’assembla molt més a la gastronomia mediterrània del que podem pensar en primera instància.
 
D’aquesta manera – i no tingueu por a preguntar- us trobareu amb una carta rica i variada on volem destacar plats com el ja mencionat arròs chaufa, un saltat d’arròs que preparen amb pollastre o marisc; el cordero a la norteña, un interessant estofat amb carn macerada; els choros a la chalaca, un plat de musclos acompanyat de tot tipus de verduretes; i els ja coneguts cebiches, un dels plats insígnia de la casa.
 
Finalment, i pel que fa a preus, hem de situar el preu mitjà de la carta sobre els 22€ per persona i ressenyar els seus dos competitius menús diaris: 12,50€ (laborals) i 18,50€ (festius i cap de setmana).

Un dels plats de Ca la Ceci
Fotografia: Ca la Ceci

Un plat de pop de Ca la Ceci a Mataró
Fotografia: Ca la Ceci

Cebiche Mixte de Ca la Ceci a Mataró
Fotografia: Ca la Ceci

Guia de restaurants gourmet