Mataró

Som Terra Restaurant

Honestedat, temporada i producte

Som Terra Restaurant Mataró
Actualització: 2022

Situat a l’avinguda Maresme de Mataró, a mig camí entre l’estació de tren i el Cargol, el mític accés a la platja, trobem el Som Terra Restaurant. Un projecte culinari d’arrel tradicional que ha sabut adaptar les idees més delicioses de la cuina de l’àvia a la modernitat i la frescor de l’entorn urbà en el qual està establert.

Enamorat dels ingredients frescos i la feina ben feta, la seva és el que podríem catalogar com una cuina de mercat. Una filosofia transparent, capaç de fer brillar cada producte amb llum pròpia i a la vegada seduir-nos amb un receptari senzill però efectiu.

Enamorats dels productes frescos i la feina ben feta, la seva és una línia tradicional amb un punt d’innovació, amb racions generoses i plats ben treballats

El local

Construït a la part baixa d’un gran bloc de pisos, davant d’una tranquil·la placeta urbana, trobem el local on s’ubica el restaurant. Una nau allargada, àmplia i fresca, on la llum natural i la presència d’una cuina semivista en són les autèntiques protagonistes.

Pel que fa a l’exterior, tot i trobar-se en una zona molt metropolitana, cal remarcar la proximitat del local a dos grans pàrquings exteriors. Un primer situat a l’altura del carrer Lepant, i un segon ubicat davant l’antiga nacional, entre els carrers Sant Pere i Sant Antoni. Ambdós en règim de zona blava gratuïta a les hores de dinar i sopar.

Interior del restaurant Som Terra de Mataró Fotografia: Alba Alonso

La seva cuina

Amb el calendari de productes de temporada com a bandera, la cuina del Som Terra és la que cal esperar d’un restaurant de les seves característiques. Racions generoses, plats treballats a foc lent i un punt d’innovació suau però indispensable pel context en què es troba el restaurant.

D’aquesta manera, ens trobem amb un repertori de plats tan interessants com el seu tomàquet cor de bou amb burrata i pesto o el seu bacallà amb samfaina, les seves costelles de cabrit amb allets o la seva pota de pop a la brasa. Sense oblidar el seu indispensable apartat d’arrossos, una de les estrelles de la casa.

Tàrtar de tonyina del restaurant Som Terra de Mataró Fotografia: Maresme Gourmet Arròs amb llamàntol del restaurant Som Terra de Mataró Fotografia: Som Terra Restaurant

En poques paraules…

🍷 Cuina de mercat amb receptes mediterrànies


🎩 Ambient informal – Especialistes en grups
📕 Menú diari. 14,90€ dt-dv

💶 Preu mitjà de la carta 25 €/persona
🕒 Horari: 🌞 Migdia : Dimarts a Diumenge. 🌛Nit : Sota reserva de grups
🌍 Avinguda del Maresme 259, Mataró.

🚗 Aparcaments en zona blava gratuïta en hores de dinar i sopar propers al restaurant