La revista gastronòmica del Maresme

Som Terra Restaurant (Mataró) Cuina tradicional amb un punt d’innovació

Restaurant Som Terra de Mataró

Situat a l’avinguda Maresme de Mataró, a mig camí entre l’estació de tren i el Cargol, el mític accés a la platja, trobem el Som Terra Restaurant. Un local que amb pocs mesos de vida està sorprenent propis i estranys amb una aposta clara per la cuina de mercat i les receptes més mediterrànies.
 
Enamorats dels productes frescos i la feina ben feta, la seva és una línia tradicional amb un punt d’innovació, amb racions generoses i plats ben treballats. Ideal tant per anar-hi amb la parella com amb un ampli grup d’amics.

Enamorats dels productes frescos i la feina ben feta, la seva és una línia tradicional amb un punt d’innovació, amb racions generoses i plats ben treballats.

El local

Construït a la part baixa d’un gran bloc de pisos, davant d’una tranquil·la placeta urbana, trobem el local on s’ubica el restaurant. Una nau allargada, àmplia i fresca, on la llum natural i la presència d’una cuina semivista en són les autèntiques protagonistes.
 
Pel que fa a l’exterior, tot i trobar-se en una zona molt metropolitana, cal remarcar la proximitat del local a dos grans pàrquings exteriors. Un primer situat a l’altura del carrer Lepant, i un segon ubicat davant l’antiga nacional, entre els carrers Sant Pere i Sant Antoni. Ambdós en règim de zona blava gratuïta a les hores de dinar i sopar.

Detall d'una taula del restaurant Som Terra de Mataró
Fotografia: @elmundoheijei

La seva cuina

Pel que fa a la seva cuina, podríem dividir la proposta gastronòmica del Som Terra Restaurant en dos grans grups. Un primer centrat en la cuina quotidiana i les receptes catalanes, que compta amb el menú de migdies com a abanderat. I un segon una mica més obert a la innovació, on sobresurt una excel·lent carta de cap de setmana.
 
Perquè us en feu una idea, alguns dels plats més representatius del restaurant aquests mesos d’hivern són: el cap i pota o els peus de porc a la brasa en la seva versió de menú diari; i el Trencadís d’ous trufats amb carpaccio de Trufa en la seva versió de carta de cap de setmana.
 
Finalment, comentar que val molt la pena tastar les seves postres casolanes. Pastissos, tortells, flams i iogurts preparats de manera totalment artesanal. El toc final indispensable per gaudir com a autèntics gourmets d’una proposta gastronòmica que estem segurs no us deixarà indiferents.

Ous estrellats del restaurant Som Terra de Mataró
Fotografia: Som Terra Restaurant

Turbot al forn del restaurant Som Terra de Mataró
Fotografia: Som Terra Restaurant

Mar i muntanya del restaurant Som Terra de Mataró
Fotografia: Som Terra Restaurant

Guia de restaurants gourmet