La revista gastronòmica del Maresme

Som Terra Restaurant (Mataró) Honestedat, temporada i producte

Restaurant Som Terra de Mataró

Situat a l’avinguda Maresme de Mataró, a mig camí entre l’estació de tren i el Cargol, el mític accés a la platja, trobem el Som Terra Restaurant. Un projecte culinari d’arrel tradicional que ha sabut adaptar les idees més delicioses de la cuina de l’àvia a la modernitat i la frescor de l’entorn urbà en el qual està establert.
 
Enamorat dels ingredients frescos i la feina ben feta, la seva és el que podríem catalogar com una cuina de mercat. Una filosofia transparent, capaç de fer brillar cada producte amb llum pròpia i a la vegada seduir-nos amb un receptari senzill però efectiu.

Enamorats dels productes frescos i la feina ben feta, la seva és una línia tradicional amb un punt d’innovació, amb racions generoses i plats ben treballats.

El local

Construït a la part baixa d’un gran bloc de pisos, davant d’una tranquil·la placeta urbana, trobem el local on s’ubica el restaurant. Una nau allargada, àmplia i fresca, on la llum natural i la presència d’una cuina semivista en són les autèntiques protagonistes.
 
Pel que fa a l’exterior, tot i trobar-se en una zona molt metropolitana, cal remarcar la proximitat del local a dos grans pàrquings exteriors. Un primer situat a l’altura del carrer Lepant, i un segon ubicat davant l’antiga nacional, entre els carrers Sant Pere i Sant Antoni. Ambdós en règim de zona blava gratuïta a les hores de dinar i sopar.

Detall d'una taula del restaurant Som Terra de Mataró
Fotografia: @elmundoheijei

La seva cuina

Amb el calendari de productes de temporada com a bandera, la cuina del Som Terra és la que cal esperar d’un restaurant de les seves característiques. Racions generoses, plats treballats a foc lent i un punt d’innovació suau però indispensable pel context en què es troba el restaurant.
 
D’aquesta manera, ens trobem amb un repertori de plats tan interessants com el seu trinxat de botifarra de dos colors amb cansalada, la seva amanida tèbia de favetes baby amb pernil d’aglà o els seus medallons de rap a la planxa amb guarnició, en el que podríem catalogar com la seva cara més tradicional. I creacions més imaginatives com el seu cebiche de “camaró” i peix blanc, el seu tàrtar de tonyina DO. Balfegó o alguns dels seus increïbles – i indispensables – postres.
 
Pel que fa a preus, comentar que el restaurant obre cada migdia de dimarts a diumenge amb un menú en dies laborals a 11,90€ i un altre de dissabtes a 20€. En diumenges, funcionen amb la carta amb un preu mitjà de 25€ per persona. Pel que fa al servei de nit (molt recomanable si busqueu un espai ampli per a un menú de grup) cal fer reserva prèvia al restaurant.

 AMANIDA TÈBIA DE FAVETES BABY AMB PERNIL D’AGLÀ del restaurant SOM TERRA de Mataró
Fotografia: Som Terra Restaurant

Tàrtar de tonyina del restaurant Som Terra de Mataró
Fotografia: Maresme Gourmet

Un plat de trinxat del resturant SOM TERRA de Mataró
Fotografia: Som Terra Restaurant

Guia de restaurants gourmet