Papageno by Nomad (Cabrera de Mar) Una proposta lúdica-festiva per als amants de la cuina mediterrània

Terrassa del restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar

Actualització: Actualment el restaurant ha tancat les seves portes
  
Emplaçat a la part alta de Cabrera de Mar, en una antiga i reformada masia catalana, trobem el Papageno by Nomad. El nou projecte -tal com el seu nom indica- de la factoria culinària Nomad. Qui després de sorprendre’ns amb la informalitat del seu antic Gastrobar, es vesteix de gala per presentar-nos un segon concepte culinari, basat en l’elegància i la gastronomia mediterrània.
 
Pensat tant per visitar amb parella com amb grup, es tracta d’un restaurant fresc i en certa manera avantguardista. On cuina i sala són capaços de dansar, amb exquisidesa, sota una melodia jove i vivaç, distingida i moderna per parts iguals.

…podríem definir la cuina del Papageno by Nomad com una proposta lúdica-festiva, on el refinament i la sinceritat ens expliquen la seva manera de treballar.

El local

Barreja d’estils contemporanis, entre les arrels medievals de l’edifici original i els detalls geomètrics i innovadors de la seva decoració, el local on s’ubica el restaurant és el resultat d’un exercici arquitectònic simple i efectiu. Destinat a tornar l’encant i l’escalfor a velles i fredes estances senyorials.
 
D’aquesta forma, podem dividir el local en dos grans grups: un primer on trobarem els seus tres menjadors interiors (un dels quals destinat especialment a grups, amb una capacitat de fins a 40 persones) i un segon en forma de terrassa panoràmica, una de les delícies de l’espai.
 
Pel que fa a l’aparcament, explicar que el restaurant disposa d’un petit pàrquing privat a la seva entrada, i que a més, en aquells casos en què estigui ple, disposa de permís especial per deixar els cotxes a l’aparcament de Can Bartomeu, situat a escassos metres del local.

Interior del restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar
Fotografia: @papagenobynomad

La seva cuina

Equilibri moderat entre la gastronomia més clàssica treballada amb productes de temporada i els corrents més atrevits de la nova escola culinària, a la qual pertanyen els seus dos xefs titulars, podríem definir la cuina del Papageno by Nomad com una proposta lúdica-festiva, on el refinament i la sinceritat ens expliquen la seva manera de treballar.
 
D’aquesta manera, trobem plats a la seva carta tan recomanables com els seus hummus de llenties amb picos artesans, el seu Ou a 63° amb parmentier de patata, ibèric i brots de ruca, el seu Tataki de Tonyina Blue Finn amb Teriyaki de Cítrics, el seu Caneló farcit d’ànec i foie amb reducció de tòfona i festucs picats o – en el seu sublim apartat d’arrossos i paellas – el seu Risotto amb bolets del Maresme, castanyes i oli de tòfona blanca.
 
Pel que fa a preus, hem de situar el preu mitjà de la carta sobre els 30€ per comensal, amb un menú diari de 14,50€ i un menú de cap de setmana i festius de 24,90€. Amb uns menús de grup que parteixen dels 22,90€. (Actualització: Per la temporada primavera/estiu 2019 han incorporat també un menú pica-pica de platets i tapes per al servei de nits a un preu de 25€ per comensal).

Un plat del restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar
Fotografia: @maresmegourmet

Un canelò farcit d'ànec i foie amb reducció de tòfona del restaurant papageno by Nomad de Cabrera de Mar
Fotografia: @maresmegourmet

Un espectacular plat creatiu del restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar
Fotografia: Papageno by Nomad