Casa Coll i Regàs: Descobrint el GastroModernisme Tastos gourmet en un entorn incomparable

Casa Coll i Regàs: Descobrint el GastroModernisme

Projectada pel prestigiós arquitecte Josep Puig i Cadafalch l’any 1898, la casa Coll i Regàs és un dels tresors modernistes més ben conservats de la ciutat de Mataró. Un edifici emblemàtic amb una llarga llista d’activitats culturals que, des de la primavera passada, incorpora en el seu catàleg una interessant proposta de “tastos modernistes”. Ens reunim amb un dels seus encarregats, l’Àlex Cerdán, responsable de GastroModernisme de la Casa Coll i Regàs perquè ens expliqui una mica millor el seu funcionament.

Volem crear una experiència genuïna, proposant tota una sèrie d’activitats que portin a la casa un públic amb ganes de passar-s’ho bé i viure l’experiència que suposa visitar la Casa Coll i Regàs des d’un punt de vista diferent

Què és el Gastromodernisme?

Una proposta que pretén maridar la història i l’arquitectura modernista amb el món del vi i la gastronomia. Volem crear una experiència genuïna, proposant tota una sèrie d’activitats que portin a la casa un públic amb ganes de passar-s’ho bé i viure l’experiència que suposa visitar la Casa Coll i Regàs des d’un punt de vista diferent.

A quin públic van dirigits aquests tastos? Cal ser un expert?

Estan pensats per al gran públic. Persones que gaudeixin del menjar, que tinguin curiositat pel vi o que simplement tinguin ganes de passar una bona estona. Fem tastos molt interactius -en podeu consultar la seva agenda per internet-, en els quals el sommelier que condueix l’activitat segueix una línia molt amena, encarada en tot moment a treure el màxim potencial de cada vi o de cada producte que tastem…

Interior de la Casa Coll  Regàs
Fotografia: Casa Coll i Regàs

Personalment, dels tastos que heu pogut realitzar fins avui, quin ha estat el més interessant?

És complicat, perquè cada un d’ells ha tingut la seva cosa especial. En vam fer un de clàssic a base de formatges que va ser formidable, després un que maridava cava amb coques de Sant Joan… Potser un dels que més m’ha agradat ha estat un que vam organitzar on maridaven vins escumosos amb oli d’oliva artesanal. Vam introduir un most al tast, i la resposta va ser molt bona perquè realment era molt curiós…

Veiem que alguns tastos també els heu “digitalitzat”…

Sí, ha sigut una iniciativa que hem pogut desenvolupar arran de la Covid i de la qual ens sentim molt orgullosos. Es tracta d’una activitat pensada per regalar, i a la vegada creada per arribar a un públic que potser no té la possibilitat de desplaçar-se fins a la casa però que té ganes de conèixer la seva història. Així, oferim una caixa de vins amb DO Alella on el valor afegit és un vídeo d’uns cinquanta minuts on els nostres historiadors i els nostres sommeliers ens parlen sobre el nostre patrimoni, a la vegada que ens van presentant els vins. Una activitat que pot ser molt interessant per gaudir amb família o per una petita reunió d’amics.

Taula de tastos de la Casa Coll i Regàs
Fotografia: Casa Coll i Regàs

Canviant una mica de terç, et volíem preguntar per l’estat de la cultura vitivinícola i de l’enoturisme al nostre país. Creus que gaudeix de bona salut?

A nivell de tirada o popularitat, crec que cada vegada és un sector que va agafant més força, i que interessa més al gran públic. Fa uns anys el món del vi era una cosa més elitista, més pensada per entesos. I avui en dia, activitats com les que organitzem ens demostren que el seu públic s’ha ampliat. Potser la gran assignatura pendent del sector, i en això coincideixo amb molts experts, i ara parlo de Catalunya, és la part més de màrqueting i de difusió relacionada amb l’enoturisme.

Un dels tastos de la casa Coll i Regàs
Fotografia: Casa Coll i Regàs

Quina creus que ha de ser la línia a seguir en aquest aspecte?

Doncs una mica l’aposta que intentem seguir des del Gastromodernisme. Una línia encarada a la qualitat però també a l’exclusivitat. I amb això no em refereixo al fet que tingui uns preus desorbitats, parlo de tastos amb un aforament limitat (nosaltres estem treballant amb grups de 15 persones com a màxim) i que treballin amb productes de proximitat.

Per acabar, creus que els modernistes eren gourmets?

Sense cap mena de dubte. De fet, és una cosa que es respira cada vegada que fem un tast: l’element incomparable que suposa la posada en escena d’un marc tan especial com és la Casa Coll i Regàs. Tot el tema arquitectònic, de la ceràmica, els terres hidràulics, els sostres… És pràcticament impossible no sentir-se com un gourmet en un espai tan impressionant!

Terrassa Exterior de la Casa Coll i Regàs
Fotografia: Casa Coll i Regàs


En poques paraules…

? Gastromodernisme: Tastos de vins modernistes
  
? Grups reduïts amb presència de sommeliers professionals


🕒 Horari: ? Divendres a les 19.30h


? 664 274 921
  
🌍 Carrer d’Argentona, 55. Mataró
  
? Aparcament en zona blava o pàrquing privat de Plaça de les Tereses