Les coques de Sant Joan més gourmet del Maresme Encara no saps on anar a comprar la coca per la revetlla?

Una imatge de Sant Joan

Ja falta poc per la revetlla de Sant Joan, una de les festes més tradicionals de casa nostra. Una nit de rialles 😄, fogueres 🔥 i petards 🧨 que té un protagonista gastronòmic destacat: la coca de Sant Joan. Un postre popular i versàtil, que al llarg dels anys ha sigut capaç de mantenir-se fidel als seus orígens a la vegada que s’ha atrevit a reinventar-se, seguint les tendències pastisseres més en voga en cada moment.

Sigui com sigui, tradicional o avantguardista, la Coca de Sant Joan és un dels postres més 🙌 aclamats de la temporada, i és per això que hem volgut elaborar aquest petit article, ressenyant algunes de les millors pastisseries artesanes del Maresme, que al llarg d’aquestes dates n’elaboren. Que passeu una gran revetlla, gourmets!

Ja falta poc per la revetlla de Sant Joan, una de les festes més tradicionals de casa nostra. Una nit de rialles, fogueres i petards que té un protagonista gastronòmic destacat: la coca de Sant Joan

👉 La Petita Mallorquina

🔸 Alella

La Petita Mallorquina d’Alella és una d’aquelles pastisseries que tot bon gourmet hauria de tenir present a l’hora d’anar a la cerca i captura d’unes bones postres. Un elaborador artesà, curós amb els petits detalls, i completament exhaustiu a l’hora de treballar amb els millors ingredients del mercat. Tot i que podríem parlar meravelles de tot el seu catàleg de 🍰 pastissos, 🥐 croissants i 🍞 brioixos, en aquest article ens quedem amb una de les seves coques més venudes revetlla rere revetlla: la Coca de Crema. 😇 Completament celestial!

Coca de Sant Joan de La Petita Mallorquina a Alella Fotografia: @lapetitamallorquina

👉 Fleca Bargalló

🔸 Arenys de Mar

A la Fleca Bargalló d’Arenys de Mar no hi trobareu un forn de pa qualsevol. No envà, els seus 90 d’anys d’experiència acumulats entre pares i fills, l’han convertit en un dels millors ambaixadors de la comarca en allò que podríem qualificar de «El pa de sempre». Un ofici que el visitant pot apreciar a primer cop d’ull a l’entrar al seu local de la riera d’Arenys de Mar, i veure l’obrador a tocar del taulell. Coques pels amants de la pastisseria més clàssica.

Coques de Sant Joan del Forn Bargalló d'Arenys de Mar Fotografia: @Pastisseria_Bargalló

👉 Nïbs. Taller de Xocolata

🔸 Mataró

Pels més xocolaters de la casa, us recomanem fer una visita al Nïbs. Taller de Xocolata de Mataró, i deixar-vos seduir per una de les seves originals coques «marca de la casa». Elaborades en tres versions, on canvia el tipus de cacau base, us poden funcionar perfectament com a complement a una elaboració més tradicional.

Una de les coques de Sant Joan del Nïbs. Taller de xocolata de Mataró Fotografia: @nibs.tallerdexocolata

👉 Pastisseria Uñó

🔸 Mataró

La pastisseria Uñó s’ha guanyat sense cap discussió el dret de ser una de les pastisseries més reputades de la ciutat de Mataró. Un clàssic de la bomboneria, les mones, els pastissos i els torrons, que evidentment no es queda enrere a l’hora d’elaborar les tradicionals Coques de Sant Joan. Paraules majors.

Coca de Sant Joan de la Pastisseria Uño de Mataró Fotografia: @pastisseria_uno

👉 Pastisseria Falgueras

🔸 Vilassar de Mar

Una pastisseria de poble que, amb més de 100 anys a l’esquena, ha sabut adaptar-se als nostres dies i a la vegada conservar l’encant de ser un negoci dels «de tota la vida». Citem com a mostra la seva mítica i pràcticament intergeneracional «coca de llardons». Tot un clàssic.

Coca de Sant Joan de la Pastisseria Falgueras de Vilassar de MarFotografia: @pastisseriesfalgueras


Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com