On comprar coca de Sant Joan

Les coques de Sant Joan més gourmet del Maresme

Encara no saps on anar a comprar la coca per la revetlla?

Coca de Sant Joan
Actualitzat: 2022

Ja falta poc per la revetlla de Sant Joan, una de les festes més tradicionals de casa nostra. Una nit de rialles, fogueres i petards que té un protagonista gastronòmic destacat: la coca de Sant Joan. Un postre popular i versàtil, que al llarg dels anys ha sigut capaç de mantenir-se fidel als seus orígens a la vegada que s’ha atrevit a reinventar-se, seguint les tendències pastisseres més en voga en cada moment.

Sigui com sigui, tradicional o avantguardista, la Coca de Sant Joan és un dels postres més aclamats de la temporada, i és per això que hem volgut elaborar aquest petit article, ressenyant algunes de les millors pastisseries artesanes del Maresme, que al llarg d’aquestes dates n’elaboren. Que passeu una gran revetlla, gourmets!

Ja falta poc per la revetlla de Sant Joan, una de les festes més tradicionals de casa nostra. Una nit de rialles, fogueres i petards que té un protagonista gastronòmic destacat: la coca de Sant Joan

Alella

La Petita Mallorquina


La Petita Mallorquina d’Alella és una d’aquelles pastisseries que tot bon gourmet hauria de tenir present a l’hora d’anar a la cerca i captura d’unes bones postres. Un elaborador artesà, curós amb els petits detalls, i completament exhaustiu a l’hora de treballar amb els millors ingredients del mercat. Tot i que podríem parlar meravelles de tot el seu catàleg de pastissos, croissants i brioixos, en aquest article ens quedem amb una de les seves coques més venudes revetlla rere revetlla: la Coca de Crema. Completament celestial!

Coca de Sant Joan de La Petita Mallorquina a Alella Fotografia: @lapetitamallorquina


Arenys de Mar

Fleca Bargalló


A la Fleca Bargalló d’Arenys de Mar no hi trobareu un forn de pa qualsevol. No envà, els seus 90 d’anys d’experiència acumulats entre pares i fills, l’han convertit en un dels millors ambaixadors de la comarca en allò que podríem qualificar de “El pa de sempre”. Un ofici que el visitant pot apreciar a primer cop d’ull a l’entrar al seu local de la riera d’Arenys de Mar, i veure l’obrador a tocar del taulell. Coques pels amants de la pastisseria més clàssica.

Coques de Sant Joan del Forn Bargalló Arenys de Mar Fotografia: @Pastisseria_Bargalló


Mataró

Nïbs. Taller de Xocolata


Pels més xocolaters de la casa, us recomanem fer una visita al Nïbs. Taller de Xocolata de Mataró, i deixar-vos seduir per una de les seves originals coques “marca de la casa”. Elaborades en tres versions, on canvia el tipus de cacau base, us poden funcionar perfectament com a complement a una elaboració més tradicional.

Coques de Sant Joan de Xocolata del Nibs Pastisseria de Mataro Fotografia: @nibs.tallerdexocolata


Mataró

Pastisseria Uñó


La pastisseria Uñó s’ha guanyat sense cap discussió el dret de ser una de les pastisseries més reputades de la ciutat de Mataró. Un clàssic de la bomboneria, les mones, els pastissos i els torrons, que evidentment no es queda enrere a l’hora d’elaborar les tradicionals Coques de Sant Joan. Paraules majors.

Coca de Sant Joan de la Pastisseria Uño de Mataró Fotografia: @pastisseria_uno


Vilassar de Mar

Pastisseria Falgueras


La Pastisseria Falgueras és una pastisseria de poble que, amb més de 100 anys a l’esquena, ha sabut adaptar-se als nostres dies i a la vegada conservar l’encant de ser un negoci dels “de tota la vida”. Citem com a mostra la seva mítica i pràcticament intergeneracional “coca de llardons”. Tot un clàssic.

Coca de Sant Joan de la Pastisseria Falgueras de Vilassar de MarFotografia: @pastisseriesfalgueras


Sant Andreu de Llavaneres

Pastisseria Sala


Fundada l’any 1897, a la Pastisseria Sala tenen l’honor de ser els creadors d’una de les postres més reconegudes de la comarca: la Coca de Llavaneres. Una exquisidesa que podeu trobar aquest Sant Joan a la pastisseria, juntament amb un interessant catàleg de coques tradicionals.

Coca de Sant Joan LlavanerasFotografia: @pastisseriasala1867


Mataró

Pastisseria Schr


Tanquem aquesta llista que hem escrit per ajudar-vos a comprar la Coca de Sant Joan, fent menció de la Pastisseria Schr de Mataró. Una interessant fleca tradicional i artesana que, en els últims anys, ens ha sorprès pel toc de creativitat que ha incorporat el seu catàleg de dolços. (Per cert, són també especialistes en productes sense gluten i sense lactosa).

Coca de Sant Joan MataróFotografia: @pastisseriaschr