La revista gastronòmica del Maresme

Els millors “xiringuitos” gastronòmics del Maresme Un Top 3 amb els millors restaurants a peu de platja de la comarca

Una refrescant jornada de sol i platja lluny de tota preocupació. Una vetllada sense presses a la llum de la lluna. Una escapada relaxant. Arriba l’estiu i la platja es converteix en un punt de trobada imprescindible per a petits i grans. Un escenari plenament mediterrani on la bona gastronomia té el seu lloc d’honor reservat gràcies als famosos “xiringuitos” gastronòmics. Restaurants a peu de platja, on el concepte gourmet es torna més intens que mai, sense els quals no es podria entendre la paraula estiu. Repassem a continuació els més interessants que podreu trobar a la comarca del Maresme.

Coneixem els millors “xiringuitos” del Maresme: restaurants a peu de platja on gaudir de la millor cuina estiuenca de la comarca

Guingueta Vaivé – Cabrera de Mar

Un clàssic que enguany celebra les 10 temporades en actiu. La Guingueta Vaivé és un projecte centrat en la cuina artesanal que ha fet de les seves curioses tapetes gastronòmiques i el seu exquisit repertori d’arrossos, la seva principal carta de presentació. Un restaurant al qual podreu accedir fàcilment en cotxe i que destaca la forta elaboració de tots els seus plats. No podeu deixar de tastar: els seus calamars a l’andalusa amb maionesa de cítrics. Preu mitjà de la carta 25€ (Menús de grup a partir de 29€).

Exterior de la Guingueta Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito

Emporium Lounge – Montgat

Situat en un espai històric com són els antics banys de la platja de Sant Joan de Montgat, l’Emporium Lounge és un “xiringuito” de línia 100% mediterrània. Especialistes en peix i productes de proximitat, es tracta d’una guingueta acollidora i plena de personalitat, capaç de convertir plats mítics de la cuina marinera en petites obres d’art. No podeu deixar de tastar: les seves sardines del Maresme a la planxa amb oli d’all i julivert i sal grossa. Preu mitjà de la carta 25€ (Menú de grups a partir de 25€).

Menjador del restaurant Emporium Lounge de Montgat
Fotografia: @emporiumlounge

Ostres! Quin raconet… – Caldes d’Estrac

Tot i que no és estrictament un “xiringuito”, ja que el podreu trobar obert tot l’any, no podíem escriure sobre els millors restaurants a peu de platja del Maresme sense parlar-vos de l’Ostres! Quin Raconet… Un espai màgic situat a la platja dels Tres Micos de Caldes d’Estrac, consagrat a una versió sibarita i completament exquisida de la cuina mediterrània més gourmet. Catalogat sovint com a “cuina d’autor”, es tracta d’un restaurant d’autèntic luxe, on arrossos i platets són capaços de convertir qualsevol mossegada en quelcom realment memorable. No podeu deixar de tastar: les seves mini hamburgueses de bou de mar. Preu mitjà de la carta 35€ (Menú de grups a partir de 32€+IVA).

Exterior del restaurant Ostres Quin Raconet...
Fotografia: @ostresquinraconet

Guia de restaurants gourmet