Guingueta Vaivé (Cabrera de Mar) Un dels “xiringuitos” gastronòmicament més interessants de la costa maresmenca

Entrada de la Guingueta Vaivé de Cabrera de Mar

Reubicat des de fa tres temporades als inicis de la platja de Cabrera de Mar (és la primera guingueta a mà dreta sortint del pas subterrani que dóna accés amb cotxe a la platja), la Guingueta Vaivé és un dels “xiringuitos” més interessants de la costa del Maresme.
 
Un restaurant a peu de platja que és capaç de trencar amb els tòpics fregits d’aquest tipus d’establiments per oferir-nos una versió elaborada i sincera de la gastronomia mediterrània. Una interpretació refrescant de la bona cuina, on gaudir amb la parella o els amics de la càlida melodia marinera de l’esplèndid estiu maresmenc.

Una traducció gastronòmica feta a base de petites creacions, on els plats per picar i els arrossos en són els veritables actors principals.

El local

Efímer i pràctic, podríem definir el local on s’ubica el Vaivé com una barreja contemporània d’estils. Una combinació equilibrada i harmònica, on els elements orgànics i els colors naturals donen lloc a una guingueta viva i plena d’alegria. Un espai obert i diàfan, capaç d’integrar-se amb una precisió pràcticament mil·limètrica amb el majestuós paisatge que l’emplaça.
 
Pel que fa a comunicacions, hem de comentar que a esquena del “xiringuito” podreu trobar un gran aparcament de sorra gratuït, on poder deixar el cotxe sense massa problemes fora d’hora punta. I que si opteu pel transport públic, us podreu acostar xino-xano al restaurant des de l’estació de Cabrera-Vilassar, situada a escassos metres del Vaivé.

Exterior de la Guingueta Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito

La seva cuina

D’arrels clàssiques però amb una gran passió per les tècniques més actuals i trencadores, podríem considerar la cuina del Vaivé com una versió artesanal i lleugerament autònoma de la cuina litoral. Una traducció gastronòmica feta a base de petites creacions, on els plats per picar i els arrossos en són els veritables actors principals.
 
D’aquesta manera ens trobem amb una carta molt ben treballada, on apareixen delícies tan especials com: les seves extraordinàries croquetes casolanes; el sempre interessant peixet salvatge (cada dia en una proposta diferent); el seu sublim costellam de Durok cuit a baixa temperatura; o algun dels seus ja mencionats arrossos, entre els quals destaquem el seu exquisit Arròs caldós o el seu gustós Arròs negre mariner.
 
Pel que fa a preus, comentar que la carta ronda els 25€ per persona, i que compten amb diversos menús de grups per a taules a partir de 10 comensals (29€ Menú Paella / 29€ Menú Tapeo / 33€ Menú Gourmet). Ressenyar, finalment, la seva carta de còctels i gintònics, sens dubte el toc final imprescindible per una gran vetllada gastronòmica a la vora del Mediterrani.

Plat de Salmó del restaurant Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito

XAI A BAIXA TEMPERATURA AMB COUS COUS I LA SEVA SALSETA de la guingueta Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito

Arròs Caldós de la guingueta Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito


Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com