La revista gastronòmica del Maresme

Guingueta Vaivé (Cabrera de Mar) Un dels “xiringuitos” gastronòmicament més interessants de la costa maresmenca

Entrada de la Guingueta Vaivé de Cabrera de Mar

Actualització: Actualment el restaurant es troba tancat per temporada
 
Reubicat des de fa tres temporades als inicis de la platja de Cabrera de Mar (és la primera guingueta a mà dreta sortint del pas subterrani que dóna accés amb cotxe a la platja), la Guingueta Vaivé és un dels “xiringuitos” més interessants de la costa del Maresme.
 
Un restaurant a peu de platja que és capaç de trencar amb els tòpics fregits d’aquest tipus d’establiments per oferir-nos una versió elaborada i sincera de la gastronomia mediterrània. Una interpretació refrescant de la bona cuina, on gaudir amb la parella o els amics de la càlida melodia marinera de l’esplèndid estiu maresmenc.

Una traducció gastronòmica feta a base de petites creacions, on els plats per picar i els arrossos en són els veritables actors principals.

El local

Efímer i pràctic, podríem definir el local on s’ubica el Vaivé com una barreja contemporània d’estils. Una combinació equilibrada i harmònica, on els elements orgànics i els colors naturals donen lloc a una guingueta viva i plena d’alegria. Un espai obert i diàfan, capaç d’integrar-se amb una precisió pràcticament mil·limètrica amb el majestuós paisatge que l’emplaça.
 
Pel que fa a comunicacions, hem de comentar que a esquena del “xiringuito” podreu trobar un gran aparcament de sorra gratuït, on poder deixar el cotxe sense massa problemes fora d’hora punta. I que si opteu pel transport públic, us podreu acostar xino-xano al restaurant des de l’estació de Cabrera-Vilassar, situada a escassos metres del Vaivé.

Exterior de la Guingueta Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito

La seva cuina

D’arrels clàssiques però amb una gran passió per les tècniques més actuals i trencadores, podríem considerar la cuina del Vaivé com una versió artesanal i lleugerament autònoma de la cuina litoral. Una traducció gastronòmica feta a base de petites creacions, on els plats per picar i els arrossos en són els veritables actors principals.
 
D’aquesta manera ens trobem amb una carta molt ben treballada, on apareixen delícies tan especials com: les seves extraordinàries croquetes casolanes; el sempre interessant peixet salvatge (cada dia en una proposta diferent); el seu sublim costellam de Durok cuit a baixa temperatura; o algun dels seus ja mencionats arrossos, entre els quals destaquem el seu exquisit Arròs caldós o el seu gustós Arròs negre mariner.
 
Pel que fa a preus, comentar que la carta ronda els 25€ per persona, i que compten amb diversos menús de grups per a taules a partir de 10 comensals (29€ Menú Paella / 29€ Menú Tapeo / 33€ Menú Gourmet). Ressenyar, finalment, la seva carta de còctels i gintònics, sens dubte el toc final imprescindible per una gran vetllada gastronòmica a la vora del Mediterrani.

Plat de Salmó del restaurant Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito

XAI A BAIXA TEMPERATURA AMB COUS COUS I LA SEVA SALSETA de la guingueta Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito

Arròs Caldós de la guingueta Vaivé de Cabrera de Mar
Fotografia: @vaive_xiringuito

Guia de restaurants gourmet