Sant Pol de Mar

Banys Tarridas

L’encant d’una antiga taverna de pescadors

Banys Tarridas - Sant Pol de Mar
Publicat: 2023

Amb més de 100 anys d’història a les esquenes, el xiringuito Banys Tarridas és un dels més mítics de les platges del Maresme. Una antiga taverna de pescadors adaptada als temps moderns, que ofereix una proposta excel·lent basada en el producte de proximitat i les receptes marineres “de tota la vida”.

Perfecte per visitar en qualsevol moment del dia – la guingueta ofereix esmorzars de forquilla, menús a preu tancat o sopars a base de tapes -, es tracta d’un restaurant on tothom hi pot trobar el seu espai. Un entorn familiar que encara conserva la màgia i l’encant de les antigues barraques de pescadors.

El xiringuito Banys Tarridas a Sant Pol de Mar és sinònim de plaer i autenticitat. Història i cuina marinera en un mateix lloc. #xiringuito #SantPoldeMar

El local

Parlar del Banys Tarridas és citar una petita part de la història del Maresme i el seu vincle amb el Mediterrani. No envà, aquest xiringuito senzill i alegre és el més antic de la platja de Sant Pol de Mar, i ens consta que es va obrir al voltant de l’any 1891. Més d’un segle d’història que, d’alguna manera, encara es respira a la seva agradable terrasseta de temporada.

Pel que fa a l’exterior del restaurant, i més concretament a l’aparcament, comentar-vos que el Banys Tarridas es troba a la zona de la riera de Sant Pol, pel que el més recomanable és deixar el cotxe a la zona del Pàrquing Sant Pol que trobareu a pocs metres del xiringuito.

La terrassa del Banys Tarridas Sant Pol de Mar Fotografia: @banystarridas
Banys Tarridas un xiringuito al Maresme Fotografia: @banystarridas

La seva cuina

Liderada pels responsables del restaurant El Peix Grillat de Pineda de Mar – de fet, aquest va ser el seu primer projecte gastronòmic – la cuina del Banys Tarridas es sinònim de qualitat, bon gust i un respecte minuciós per la feina ben feta. Tres ingredients imprescindibles que fan d’aquesta deliciosa guingueta de temporada tot un “must” de la costa maresmenca.

Pel que fa a la seva carta, cal destacar plats com els seus peixos a la graella arribats directament de la llotja; les seves paelles marineres; o les seves sardines amb pa amb tomàquet. Tot acompanyat d’un interessantíssim repertori de plats per picar, on destaquen els sonsos o els escamarlanets amb all i julivert.

Banys Tarridas Tapa Fotografia: @banystarridas
Banys Tarridas Paella Sant Pol de Mar Fotografia: @banystarridas

En poques paraules…

🍷 Guingueta d’Estiu


🎩 Ambient familiar – Especialistes en peix – Esmorzars de forquilla

📕 Menú 20,80€ Laborables 📕 24,50€ Caps de Setmana 📕 Menú Degustació 30€ 📕 Menú Infantil 13,50€

💶 Preu mitjà de la carta 20-30€

🕒 Horari: 🌞 🌛 Cada dia de 8:00 a 24:00
🌍 Carrer Riera, S/N. Sant Pol de Mar

🚗 Pàrquing Sant Pol (Zona Blava)