La revista gastronòmica del Maresme

Carmen Amaya – Hotel Kalima (Caldes d’Estrac) Gastronomia brasilera amb tocs de fusió

Restaurant Carmen Amaya (Caldes d'Estrac)

Actualització: El restaurant Carmen Amaya tanca les seves portes temporalment

      

Integrat dins el complex de l’Hotel Kalima de Caldes d’Estrac, trobem el restaurant Carmen Amaya. Una proposta gastronòmica de fusió que barreja el bo i millor de la cuina brasilera amb ingredients, receptes i idees pròpies de les taules més mediterrànies. Un combinat exòtic i refrescant, dissenyat per reivindicar de manera magistral una de les cultures culinàries -la carioca- amb més potencial del panorama gastronòmic mundial.
 
Tot en un escenari idíl·lic, situat a primera línia de mar i construït sobre la base d’una de les cases més boniques que el passat indià de Caldes d’Estrac ha deixat a la comarca. L’excusa perfecta per escapar acompanyat de la parella, la família o els amics, de la rutina diària i farragosa que sovint ens deixa la gran ciutat.

Un combinat exòtic i refrescant, dissenyat per reivindicar de manera magistral una de les cultures culinàries -la carioca- amb més potencial del panorama gastronòmic mundial.

El local

D’arquitectura noucentista i estil orgànic, el Carmen Amaya és un exercici mesurat i treballat de bon gust. Una barreja intuïtiva de llum, textures i colors – com a la cuina, en la decoració, la fusió és marca de la casa – capaces de fer sentir realment a gust en totes les seves estances, a qualsevol tipus de visitant.
 
En aquest apartat, cal remarcar amb majúscules les possibilitats extres que dóna al Carmen Amaya el fet d’estar integrat dins un complex hoteler. I és que el fet de poder incloure en servei de dinar o sopar, una nit d’hotel o un massatge personalitzat en el seu Spa, doten a la proposta gastronòmica d’un veritable valor afegit per aquells qui busquin gaudir d’una vetllada realment diferent.
 
Com sempre, pel que fa a l’aparcament, comentar que és relativament fàcil aparcar a prop del complex en temporada d’hivern, però que en temporada d’estiu i per la proximitat a la platja aquesta tasca es pot tornar molt més complicada. En aquest cas, us recomanem que en demanar taula, comenteu el fet de l’aparcament a la persona encarregada de registrar la vostra reserva perquè us pugui guiar en aquest sentit.

Menjador del restaurant Carmen Amaya
Fotografia: @hotelkalima

La seva cuina

En l’univers de la gastronomia, la fusió es pot entendre en molts sentits. Des de l’experimentació gastronòmica, des de la pura creativitat o, per exemple, des de la riquesa cultural. En aquest cas, ens trobem amb una fusió podríem considerar que natural, on l’objectiu final és posar en relleu el Brasil natal dels propietaris del restaurant sense que aquesta cultura gastronòmica trenqui amb l’entorn en què conviu.
 
D’aquesta manera, ens trobarem amb una carta molt ben treballada, capaç de combinar deliciosos ingredients brasilers – sovint poc coneguts pel públic català- amb receptes i productes completament mediterranis. Així, destaquem per exemple els seus daus de tapioca amb salsa picant de mango, la seva moqueta de cebiche, el seu salmó amb maracujà o la seva imprescindible “picanha”.
 
Situar, finalment, el rang de preus sobre els 20€ per comensal en la modalitat de carta.

Ceviche del restaurant Carmen Amaya
Fotografia: @hotelkalima

Salmó del restaurant Carmen Amaya
Fotografia: @hotelkalima

Kibi de Bulgur del restaurant Carmen Amaya
Fotografia: @hotelkalima

Guia de restaurants gourmet