Hapo Sushi Sake Bar (Mataró) Una proposta gastronòmica divertida i sofisticada

Article publicat: Novembre 2016

Situat a la part alta del carrer Cuba de Mataró, trobem el Hapo Sake Bar. Un restaurant exclusiu i elegant que ofereix als seus visitants una versió molt personal de la cuina japonesa d’autor. Una fusió fresca i original, a mig camí entre la gastronomia nipona tradicional i les noves tècniques culinàries.

Ideal per passar una nit especial amb la parella, el Hapo Sushi Bar ofereix, a més i a manera de sobretaula, una selecció especial de còctels de disseny i sakes d’importació.

Fomentada en un menú degustació, la cuina del Hapo Sushi Bar aposta per la barreja de cultures a través d’una proposta gastronòmica divertida i sofisticada

El local

Dividit en dos ambients ben diferenciats, un primer dedicat al menjador – amb capacitat per 22 comensals- i un segon dedicat a la cocteleria amb funcions de menjador informal, el Hapo Sushi Bar és un restaurant refinat, on cada detall, sigui estrictament culinari o purament decoratiu, ha estat pensat al mil·límetre. Des de la vaixella, pensada especialment per cada plat, fins a la distribució d’espais, la il·luminació o els uniformes del personal de sala.

Pel que fa a l’aparcament, comentar que la millor opció per deixar el cotxe són els pàrquings del mercat de la plaça de Cuba o fins i tot el de plaça de les Tereses. Tot i que és probable que no us costi gaire trobar aparcament en règim de zona blava gratuït durant les nits, a la zona propera al local.

Entrada del restaurant Hapo Sushi Sake Bar Fotografia: Hapo Sake Bar

La seva cuina

Fomentada en un menú degustació, la cuina del Hapo Sushi Bar aposta per la barreja de cultures a través d’una proposta gastronòmica divertida i sofisticada, que juga amb els gustos més intensos de la cuina oriental, la cuina americana i la cuina mediterrània. Donant com a resultat una sèrie de menús sincers, plens de matisos i profunditat.

Així, perquè us en feu una idea, en un dels seus menús degustació podríeu tastar un Tataki de salmó amb azuki yocan i caviar de soja com a aperitiu, unes petites izakayes o tapes japoneses com podrien ser unes ostres a la brasa amb mojo de tomàquets rostits i fulla de huacatay o un Tataki de foie amb miso saikio, confitura de gingebre i xips de yuka, per acabar amb una degustació de sushi a base de Sashimi de bonítol amb salsa Tom Kha Kay, daikon i crema de “jalapeños” rostits, Huramakis de salmó amb shitakes, alvocat i cogombre cobert de tamago i Nigiris de Toro o de Tako.

Un menú en el qual no hem d’oblidar la seva proposta de còctels, una de les estrelles de la casa, i la pinzellada perfecta a un àpat extraordinari. Comentar finalment i, per acabar, que el preu mitjà dels seus menús ronden els 40 € per comensal.

Un plat del Hapo Sushi Sake de Mataró Fotografia: Hapo Sake Bar Un dels plats del Hapo Sake Bar Fotografia: Hapo Sake Bar