La revista gastronòmica del Maresme

Papageno by Nomad: creativitat mediterrània Entrevistem en Marc i l’Albert, xefs i caps visibles del restaurant Papageno by Nomad, per conèixer una mica millor la seva filosofia als fogons.

Papageno by Nomad de Cabrera de Mar

Article publicat: Febrer 2018
  

Cuina mediterrània amb plats d’autor. Aquesta és la proposta que ens presenta la factoria culinària Nomad, en la seva nova aventura gastronòmica. Parlem del Papageno by Nomad, un dels restaurants més mítics de Cabrera de Mar que, des de fa quatre mesos, ha passat a formar part d’aquest refrescant projecte sibarita. Entrevistem en Marc i l’Albert, xefs i caps visibles del restaurant, per conèixer una mica millor la seva filosofia als fogons.

Per nosaltres, tot el que surt de la cuina ha de tenir un valor afegit. I això inclou treballar delicadament cada detall d’un plat (…)

Què és el Papageno by Nomad, com el definiríeu?

Com un restaurant amant de la gastronomia. Que aposta per la cuina mediterrània, però que a la vegada és original tant en la confecció com en el disseny dels seus plats. La qual cosa ens porta a practicar el que es coneix com a “cuina d’autor”. Per nosaltres, tot el que surt de la cuina ha de tenir un valor afegit. I això inclou treballar delicadament cada detall d’un plat, des de la tria d’un producte en certa manera especial sobre el que treballar, fins a la seva presentació final.

 

Què heu mantingut de l’antic Papageno a l’hora d’imaginar el vostre projecte?

El més visible és l’estructura de la carta. Hem respectat molt la metodologia que hi havia marcada de primer/segon plat i d’entrants/peixos/carns/arrossos que sempre havia caracteritzat la casa. Mirant de ser, en aquest aspecte, els més lògics i els més continuistes possibles amb la línia que el públic ja coneixia. Respectant també el menú diari en dies laborals i el menú de cap de setmana.

Un rissotto del restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar
Fotografia: Papageno by Nomad

I què ha aportat la firma Nomad?

Doncs bàsicament un redisseny molt marcat en l’estructura i la manera d’entendre cada plat. La nostra cuina es caracteritza per ser atrevida, divertida i fins i tot en cert punt, una mica esbojarrada. I és aquest segell que parteix de la reinterpretació llaminera d’uns pilars molt tradicionals des d’on hem construït la nostra pròpia visió del restaurant.

 

Ens podríeu definir el Papageno by Nomad amb un sol plat?

Potser encara és molt aviat per definir-nos. Fa tot just quatre mesos que vam llançar aquest projecte, i encara tenim recorregut per davant a l’hora de tenir una personalitat com a Papageno. Però, probablement, dos dels plats dels quals ens sentim més orgullosos són d’una banda el Lingot de xai de llet melós amb textures de patata violeta, i el Caneló farcit d’ànec i foie amb reducció de tòfona i festucs picats.

Menjador interior del restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar
Fotografia: @maresmegourmet

Com a cuiners creatius, què us inspira a l’hora de dissenyar un plat?

El nom de la nostra marca, aquest Nomad que ve de Nòmada, defineix bastant la nostra manera d’entendre la creativitat a la cuina. Els nostres plats neixen de les nostres experiències com a cuiners. De totes les voltes que hem donat fins a arribar on som. De tots els viatges, de totes les feines i, en definitiva, de tot el que ens hem mogut a la cuina.

 

Parlem un moment sobre aquesta factoria Nomad. Teniu també un gastrobar, una foodtruck i un servei de càtering?

Sí, d’una banda el Gastrobar que tenim dins la piscina municipal de Cabrera de Mar. Hi podreu trobar una visió molt més informal de la nostra carta, amb espai per les tapes i els platets, i fins i tot pels entrepans. I després també el càtering, on hi hem d’incloure la foodtruck, i des d’on ens movem tant per a events més informals com concerts o presentacions fins a esdeveniments més solemnes com podria ser, per exemple, un casament. Que de fet, d’aquí poc, celebrarem el primer convit de casament al Papageno…

Un plat de musclos a la terrassa del restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar
Fotografia: Papageno by Nomad

Parlant d’esdeveniments, una de les vostres especialitats com a restaurant són cada vegada més els menús de grup?

El propi espai amb la seva terrassa i les seves sales interiors ho permetia, i es podria dir que ens hi hem posat de cap. Hem dissenyat diversos menús, tant de migdia com de nit, i la veritat és que ens hem tornat un punt de reunió interessant per a grups.

 

Per acabar, què significa ser un gourmet?

Com a cuiners, per nosaltres, potser no és tan important el client gourmet, que no hi ha dubte que és una persona realment entesa en el tema, sinó el plat gourmet. I en què es basa un plat gourmet? En treballar amb un producte excepcional, com per exemple unes anxoves, però també que el cuiner sàpiga el que es fa amb ell, que sàpiga netejar-les i acompanyar-les amb el seu punt just d’oli d’oliva.

Una taula a la terrassa del restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar
Fotografia: Papageno by Nomad

Guia de restaurants gourmet