Nomad Gastrobar (Cabrera de Mar) “No existeix una modernitat sense una bona tradició”

Actualització: El restaurant Nomad ha tancat les seves portes. Podeu gaudir de la seva cuina al restaurant Papageno by Nomad de Cabrera de Mar.

        

No us deixeu enganyar per les aparences. Pot ser que el Nomad Gastrobar, a primera vista, sembli un local modest, auster i, fins i tot, fred. Que sembli impossible que en el petit bar d’una diminuta piscina municipal, es pugui plantejar cap proposta culinària gastronòmicament atractiva, més enllà del clàssic repertori d’entrepans freds o la bossa prefabricada de patates de xurrero.
 
El Nomad Gastrobar és un restaurant en majúscules. Un diamant en brut, molt ben amagat al cor de Cabrera de Mar, que practica una gastronomia sense complexos. Una cuina viva i plena de matisos, on el producte de temporada i la creativitat desenfadada dels seus xefs, en són els principals senyals d’identitat.

El Nomad Gastrobar és un restaurant en majúscules. Un diamant en brut, molt ben amagat al cor de Cabrera de Mar, que practica una gastronomia sense complexos.

El local

Integrat dins l’edifici de la Piscina Municipal de Cabrera de Mar, el local on s’ubica el restaurant és el clàssic en aquest tipus de construccions. Una sala àmplia i plena de llum, que comparteix entrada amb el complex esportiu i que destaca per l’amplitud i la tranquil·litat dels seus dos grans espais: la saleta interior i la terrassa.
 
Pel que fa a l’exterior, comentar que, si els visiteu amb cotxe, no us serà gens difícil trobar aparcament a la zona annexa al restaurant. Bé sigui al pàrquing que comparteixen la piscina i el camp municipal de futbol, o el pàrquing municipal de Ca l’Arnau, situat a escassos metres de l’edifici.

Terrassa del Nomad Gastrobar
Fotografia: @maresmegourmet

La seva cuina

“No existeix una modernitat sense una bona tradició”. Aquest és el punt de partida per entendre la cuina de l’Albert i en Marc, els dos xefs responsables de la direcció gastronòmica del Nomad. Dues ments inquietes, amants de la cuina catalana, que aposten per la tècnica i la imaginació a l’hora de definir els tocs contemporanis de la seva gastronomia.
 
D’aquesta manera, ens trobem amb una carta molt ben construïda que destaca per la seva varietat i el seu caràcter. Així, tant podem trobar tapes delicioses com els seus Ous esclatats amb migas de sobrassada o el seu Pop amb patata trufada; platets tan interessants com el seu Filet de Vaca amb Foie i Reducció dels Xefs o propostes tan nostres com alguns dels seus nombrosos Arrossos Mariners, una de les especialitats de la casa. Finalment, destacar tant la seva carta d’entrepans creatius, molta atenció a l’especial de pastrami, com el seu repertori de postres casolanes, entre el que destaquem el seu espectacular Cheesecake.
 
Pel que fa a rang de preus, hem de situar la seva carta entre els 20/25€ per comensal si optem per una barreja entre tapes i platets, i uns 10/15€ si optem per l’opció d’entrepans. I els 11€ si els visitem en dia laboral dins la seva oferta de menús de migdia.

Un rissoto del Nomad Gastrobar
Fotografia: @xavier.puig

Un lingot de patata del Nomad Gastrobar
Fotografia: @maresmegourmet

Una pota de pop del Nomad Gastrobar
Fotografia: @maresmegourmet