Ostres! Quin Raconet: llarga vida a l’etern estiu maresmenc Coneixem les interioritats d'un dels restaurants a peu de platja més interessants de Caldes d'Estrac

Ostres! Quin Raconet: llarga vida a l’etern estiu maresmenc

Cuina d’autor en un espai autènticament idíl·lic. Aquesta és la millor definició per començar a parlar de l’Ostres! Quin Raconet. Un restaurant completament gourmet que, des del Passeig dels Anglesos de Caldes d’Estrac, és capaç de transmetre tota la força i la màgia del famós etern estiu maresmenc. Parlem amb els seus responsables, en Miquel i l’Andrea, per conèixer una mica millor la seva filosofia.

No tindria sentit la nostra cuina si no aprofitéssim tot el potencial que ens donen els ports de la zona o l’horta de la comarca.

Què és l’Ostres! Quin Raconet?

Un lloc on compartir moments, sigui amb la família, els amics o la parella. Un restaurant plenament mediterrani, amb un tipus de cuina i una filosofia molt personals que l’acosten al que popularment es coneix com a “cuina d’autor”. Un espai proper, còmode i en certa manera familiar, que intenta fer de cada àpat i de cada moment quelcom realment màgic.

 

Visitar-vos és tastar un tros del Maresme més pur?

Ens agrada pensar que sí, perquè realment és un dels objectius que sempre hem tingut presents des que vam obrir el restaurant el 2016. Sobretot a nivell culinari. No tindria sentit la nostra cuina si no aprofitéssim tot el potencial que ens donen els ports de la zona o l’horta de la comarca. La proximitat, el punt diferencial i de qualitat que suposa poder treballar amb proveïdors que tenim a tocar de casa, aquesta és la nostra manera d’entendre el Maresme, la gastronomia i la idea mateixa del restaurant.

Un plat d'Ostres de la Belle Huitre
Fotografia: @ostresquinraconet

Ens podeu definir la vostra cuina en un plat?

No hi ha dubte que unes bones ostres, ja ho diu el nostre nom. Però encara podríem anar una mica més enllà, cap als moments dels quals us parlàvem. Cap a la copa de Champagne i el platet d’ostres fresques davant del mar. Cap aquell instant en què el món sembla que s’aturi per donar lloc a l’autèntica essència de la vida.

 

Sou famosos per la vostra carta d’arrossos. És un dels plats obligats a casa vostra?

I tant. De fet, la nostra carta es divideix en dos grans apartats. D’una banda els platets o les tapetes, que des d’un punt de partida molt mediterrani sempre intenten sorprendre el visitant amb un receptari molt personal i treballat. I de l’altra els arrossos, que per espai i tradició són una de les estrelles absolutes de la casa. En tenim per a tots els gustos: caldós de llamàntol, rossejat d’espardenyes, arròs negre, paella pelada…

interior del restaurant Ostres Quin Raconet de Caldes d'Estrac
Fotografia: @ostresquinraconet

Sovint llegim ressenyes en què se us relaciona erròniament amb un xiringuito. Què us diferencia d’aquest tipus d’establiments?

És un error que de tant en tant ens passa. Estem situats a peu de platja, literalment tocant la sorra i això fa que algú ens pugui confondre amb un xiringuito. Però res més allunyat de la realitat. Estem oberts tot l’any, tenim un menjador fantàstic capaç d’adaptar-se a qualsevol circumstància climàtica i una cuina de temporada que, com no podia ser d’una altra manera, sempre evoluciona en relació al calendari de productes disponibles en cada moment de l’any.

 

Per ubicació – Caldes d’Estrac és un poble turístic- sou un restaurant que rep un percentatge de visitants respectable. El turista condiciona la vostra carta o el que visita casa nostra busca la gastronomia mediterrània?

El fet d’adaptar la carta a gustos o tendències culinàries, no creiem que sigui una qüestió de qui visita o no el nostre restaurant. És una qüestió més natural. Un exercici d’identificar els plats que més agraden als nostres clients i construir una carta en aquest sentit…

Unes copes de vi al restaurant Ostres Quin Raconet
Fotografia: @ostresquinraconet

Cap a on us agradaria evolucionar des d’un punt de vista gastronòmic?

Doncs suposo que la idea és mirar de cuidar molt aquesta línia que tenim marcada de bons productes i una cuina lleugerament creativa. Tenim la sort de comptar amb el “xef noir” creatiu, amb moltes ganes de fer coses noves. I de tenir un projecte amb una essència i una línia de treball definida. A partir d’aquí, l’objectiu ha de ser sempre millorar l’experiència dels nostres clients.

 

Per acabar, què significa ser un gourmet?

Un gourmet és aquell que s’apassiona davant d’un bon plat. Una persona amb una visió global, per qui a l’hora de seure a taula tot és important. Tant el que es veu com el que no es veu. Perquè la bona cuina és, per sobre de tot, esforç. Esforç per aconseguir un bon producte. Per treballar-lo sense que perdi la seva essència. Esforç per servir-lo amb una presentació que faci justícia a la recepta. Perquè cada persona implicada en l’elaboració de cada plat, sigui capaç de donar el millor de si mateixa.

Una taula del restaurant Ostres! Quin Raconet
Fotografia: @ostresquinraconet


Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com