La revista gastronòmica del Maresme

Tapatip (Sant Vicenç de Montalt) Un petit restaurant especialitzat en platets i tapetes d’autor, que basa la seva manera d’entendre la gastronomia en una versió creativa i fresca de la cuina mediterrània.

Actualització: Març 2019. 
Actualment aquest restaurant ha tancat les seves portes.
  
Situat al barri marítim de Sant Vicenç de Montalt, i integrat en una zona residencial a escassos metres de la carretera nacional, trobem el Tapatip. Un petit restaurant especialitzat en platets i tapetes d’autor, que basa la seva manera d’entendre la gastronomia en una versió creativa i fresca de la cuina mediterrània.
 
Ideal per visitar en petit comitè, bé sigui després d’un dia intens de feina o en migdies lleugerament festius, podríem definir el Tapatip com un restaurant informal. Com una proposta flexible i alegre, feta a mida per a tots aquells qui busquin gaudir, sense etiqueta, dels plaers de la bona taula.

Un petit restaurant especialitzat en platets i tapetes d’autor, que basa la seva manera d’entendre la gastronomia en una versió creativa i fresca de la cuina mediterrània.

El local

D’esperit modest i línies sòbries, el local on s’ubica el restaurant destaca per la senzillesa de les seves formes i l’ànima austera i informal de la seva decoració. Presidit per una gran barra de bar, que acosta el restaurant al concepte de gastrobar, el contrast entre el blanc i el negre i el toc quotidià de les seves grans pissarres doten al local d’una personalitat oberta i realment trempada.
 
Pel que fa a l’exterior, comentar que el local compta amb una petita terrassa que fa les funcions de menjador d’estiu. I que si els visiteu amb cotxe, us serà fàcil aparcar en règim de zona blava gratuïta a partir de les vuit de la tarda, a la zona propera al restaurant.

Exterior del restaurant Tapatip de Sant Vicenç de Montalt
Fotografia: @tapatipsanvicenc

La seva cuina

Tot i que en un principi el Tapatip va obrir les seves portes com a restaurant especialitzat en hamburgueses -a la seva carta encara en podreu trobar una bona col·lecció- l’amor per la gastronomia i les ganes d’avançar i fer coses noves dels seus propietaris aviat els van anar distanciant de la seva idea inicial d’entrepans, per anar evolucionant cap a un restaurant de tastets..
 
D’aquesta manera, han creat una carta de petites delicatessen, entre les que hi podem destacar propostes tan atractives com els seus Bunyols de bacallà amb allioli d’all negre, el seu gustós platet de Navalles amb Favetes i Pernil ibèric, els seus delicats Capricis de Foie o els seus divins Ous trencats amb gules.
 
Pel que fa a preus, hem de situar el preu mitjà per comensal entre els 20€ i els 25€ en la seva versió de carta de tapes, en els 11€ en els seus menús de migdia i els 18€ (sense beguda) en els seus coberts de cap de setmana.

Un plat del restaurant Tapatip de Sant Vicenç de Montalt
Fotografia: @tapatipsanvicenc

Un plat del restaurant Tapatip de Sant Vicenç de Montalt
Fotografia: @sergipib

Un plat del restaurant Tapatip de Sant Vicenç de Montalt
Fotografia: @tapatipsanvicenc

Guia de restaurants gourmet