El nouAntigó: Cuina de mercat a preus de carrer Coneixem els secrets d'un dels restaurants més gourmet de Teià

Article Publicat: Maig 2016
Emprenedors, perfeccionistes i extremadament creatius. Aquestes tres podrien ser les paraules perfectes per definir El nouAntigó. Un restaurant de Teià que, amb només 4 anys de vida, ha aconseguit fer-se un nom entre els millors restaurants de la comarca. La seva recepta? Un tipus de cuina molt treballada, combinada amb un caràcter alegre i extremadament positiu.
Ens asseiem amb la Marta i en Jordi, els caps visibles del projecte, per mirar de conèixer una mica millor la seva filosofia, els seus plats i, en definitiva, la seva manera d’entendre la vida.
Cada temporada canviem la carta, i la canviem de dalt a baix. Donem la volta a tots els plats. De fet, podríem considerar que aquest és el nostre fet més distintiu
Què és El nouAntigó?
El nouAntigó és un restaurant de cuina de mercat que mira de treballar amb preus de carrer. Un restaurant que va cada dia a comprar, i que es trenca molt el cap a l’hora de preparar els seus plats. Tots dos tenim un currículum molt a l’avantguarda, i el que hem intentat és reciclar-nos i traduir tota la nostra experiència gastronòmica en una proposta de carrer, apte per a tots els públics.
Ens podeu dir un plat que us defineixi?
Doncs la veritat és que és molt difícil. Cada temporada canviem la carta, i la canviem de dalt a baix. Donem la volta a tots els plats. De fet, podríem considerar que aquest és el nostre fet més distintiu. Tenim una estructura dins la carta i unes pautes perquè els nostres clients no es perdin, però mirem de ser el més lliures possible. No ens agrada estar a la zona de confort.

Fotografia: @sarau08911bdn
És una idea molt avantguardista…
Potser sí, però no és l’objectiu. Quan vam començar el projecte, tots dos vam deixar les nostres feines, que eren estables i on estàvem ben remunerats, per llançar-nos a l’aventura, a construir el restaurant que sempre havíem volgut tenir.
I per fer-ho, ens vam inspirar molt en una experiència que havia tingut la Marta a París, treballant en un Bistró. Un restaurant petit amb una carta reduïda molt canviant, que treballava molt amb els productes de temporada i les receptes molt elaborades. I això és el que hem intentat traslladar amb molta valentia a El nouAntigó.
Qui us inspira a l’hora de cuinar?
Doncs tenim molts llocs on inspirar-nos, des de la Carme Ruscalleda fins a en Ferran Adrià o en Michel Bras. Passant fins i tot per les receptes d’una revista del cor o d’un bloc d’Internet. És qüestió de tenir la ment oberta i tenir clar el que vols.
Nosaltres, per exemple, un dels nostres pilars és fugir de la típica guarnició de les patates, que sembla que siguin l’acompanyament oficial per excel·lència. Si fem un peix al forn, doncs mirem d’acompanyar-lo d’un saltat de tomàquets primaverals, per exemple, amb olivetes, un allet i unes fulletes d’alfàbrega… o amb un puré de cigrons amb un toc cítric. Ens hi trenquem molt el cap.
Canvia molt la vostra proposta diària de la qual es pot trobar un visitant el cap de setmana?
Molt. Durant la setmana treballem amb un menú amb un preu molt ajustat, que ens permet oferir aquesta cuina de mercat a preus de carrer que comentàvem, però el cap de setmana mirem d’anar una mica més enllà i treballar més l’experiència gastronòmica. I per fer-ho, a més d’oferir propostes més completes, introduïm petits detalls al menjador que per nosaltres són importants. Des d’uns centres de taula més treballats, fins a uniformes diferents, un carretó de postres artesanals… Fins i tot canviem els sucres dels cafès, que durant el cap de setmana són de La Perruche, una marca francesa molt refinada.

Fotografia: @davidll28
Ens crida molt l’atenció el vostre menú coolinari, és un menú de moda?
És el nostre “greatest hits”. Un top ten dels millors plats que hem anat creant per cartes anteriors, dels plats dels quals ens sentim més orgullosos i que més han agradat als nostres clients. L’oferim de dilluns a divendres, i la veritat és que agrada molt i dóna una opció a aquell client que encara no coneix la nostra cuina.
Per acabar, una pregunta obligada: què significa ser un gourmet?
Un gourmet és una persona que té les coses molt clares, el que li agrada i el que no. Si ens ve una persona i ens demana bacallà i l’acompanya amb vi negre, per exemple, pensem: aquesta persona ha de ser un gourmet, perquè té claríssim el que li agrada i sap combinar els elements fora dels estereotips.

Fotografia:@_.glorietta