La revista gastronòmica del Maresme

Restaurant Can Raimí (Argentona) Cuina tradicional catalana en un restaurant d'ambient rústic

Article Actualitzat: Juny 2015
  
Can Raimí és un restaurant enfocat a la cuina tradicionalment catalana, ubicat al terme municipal d’Argentona. Per accedir-hi cal seguir la carretera que ens porta a Òrrius fins a arribar aproximadament a la meitat del camí, on trobarem una urbanització de nom homònim al restaurant.
 
Especialitzat en la cuina de l’àvia, és un lloc ideal per anar-hi amb la família o els amics, ja sigui per celebrar petites reunions o per fer grans celebracions.

  

El seu entorn

Envoltat de natura, l’entorn de la masia on se situa Can Raimí és un santuari de pau, tranquil·litat i silenci. Del seu exterior en destaca una àmplia zona de camp, on els més menuts poden córrer i esbargir-se sense perill; i unes taules estratègicament situades que resulten un escenari ideal per fer el vermutet mentre gaudim de l’escalforeta del sol mediterrani.

Exterior del restaurant Can Raimí a Argentona
Fotografia: Maresme Gourmet

El local

Del seu interior en destaca una arquitectura típicament catalana, pròpia d’una masia de les de tota la vida, amb les seves parets gruixudes i els seus sostres alts i resistents. La decoració en els seus tres menjadors és rústica, i com no podia ser d’una altra manera, en destaca una gran col·lecció de càntirs típics de la vil·la d’Argentona.
 
Si els visiteu durant la temporada d’hivern, podreu gaudir del caliu i l’aroma de la seva gran llar de foc, que converteix el local en un espai acollidor i realment molt proper.

 
La seva cuina

Can Raimí ofereix un menú diari i una carta generosa i molt tradicional. Quan els vam visitar, nosaltres vam optar per la primera opció, un menú de cap de setmana que, en el nostre cas, va costar 16 euros per persona.
 
I el que vam poder tastar va ser tot un festival de la cuina catalana més tradicional, amb plats abundants, gustosos i molt esplèndids. De primer l’opció era o bé menjar una escudella amb carn d’olla presentada amb la seva cassoleta de terrissa, o bé optar per un pica-pica a base d’escalivada, embotits i amanida de la casa. Totes dues opcions realment excel·lents. De segon, l’alternativa era triar entre propostes tan nostres com una bona galta de porc a la brasa, uns cargols fets amb molt d’amor, la típica botifarra amb seques o una excel·lent vedella amb bolets. Tot un banquet a rematar amb una bona crema catalana o unes bones postres de músic regades amb moscatell.

Embotits del restaurant Can Raimí d'Argentona
Fotografia: Maresme Gourmet

Un plat de carn del restaurant Can Raimí d'Argentona
Fotografia: Maresme Gourmet

Botifarra amb seques del restaurant Can Raimí d'Argentona
Fotografia: Maresme Gourmet

Guia de restaurants gourmet