On menjar cargols al Maresme

Teniu ganes de menjar cargols a la llauna? Us agraden els cargols guisats? Repassem els millors restaurants de cargols del Maresme

On menjar Cargols

Els cargols 🐌 són uns d’aquells plats que no admeten mitges tintes: o els estimes o et provoquen ganyotes. O millor dit, o estàs disposat a creuar mig país a la recerca d’un restaurant que estigui especialitzat en la seva cuina, o et resulten una delícia del tot incomprensible.

Sigui com sigui, es tracta d’un dels menjars més simbòlics i representatius de la 🍳 cuina tradicional catalana. Un plat que mereix reverència i que, com a tal, homenatgem en aquest article dedicat als millors restaurants del Maresme especialitzats en cargols. Bon profit!

Teniu ganes de menjar cargols a la llauna? Us agraden els cargols guisats? Repassem els millors restaurants «especialistes en cargols» que podreu trobar a la comarca del Maresme

😋 Restaurant Sant Jaume

El Sant Jaume és un restaurant de tota la vida situat al centre de Premià de Dalt. Un local centenari, amb una terrassa de luxe, especialitzat en carn a la brasa i allò que molts identifiquen com «la cuina de l’àvia». I és precisament dins aquest adjectiu on hem de situar els seus excepcionals «cargols a la llauna», tot un clàssic del local. Un bon lloc per conèixer si sou amants de la cuina més tradicional.

Cargols del restaurant Sant Jaume de Premià de Dalt Fotografia: @bestfoodinbarcelona

🏡 Can Cabús

Restaurants Alella

Can Cabús és un restaurant que destaca per les seves majestuoses dimensions i per una proposta culinària a la qual podríem qualificar «d’apte per a tots els públics». Un plantejament ampli amb espai per a la cuina més moderna, però també per a les fórmules més tradicionals com la carn a la brasa o en aquest cas, els cargols. Una visita sempre recomanable. Per cert, a causa de la Covid l’oferta gastronòmica del restaurant s’ha vist lleugerament reduïda. Us recomanem que pregunteu pels cargols a l’hora de fer la reserva.

Cargols del restaurant Can Cabús d'Alella Fotografia: @cancabus

🎩 Hostal de la Plaça

Restaurants Cabrils

Sota el paraigua conceptual de la «Nova tradició» (del qual ja us hem parlat a la revista anteriorment), el mític Hostal de la Plaça de Cabrils està realitzant una revisió exhaustiva del seu històric receptari de plats tradicionals. Un exercici de coherència amb el seu origen, que ha donat lloc al renaixement de plats que per algun motiu o altre havien quedat oblidats de la carta del restaurant. Entre els seus nous imprescindibles, heu de tastar els seus «cargols a la maresmenca». Tocareu el cel, us ho garantim!

Cargols de l'Hostal de la Plaça a Cabrils Fotografia: @hostaldecabrils

👍 Xeflis

Restaurants Cabrils

Els cargols és un dels plats que ha fet que el Xeflis agafés la fama de «gran restaurant» de la que gaudeix avui en dia. De fet, si encara no els heu visitat mai, de seguida veureu com n’han incorporat una silueta com a logotip del negoci, símbol de la seva especialització. Restaurant de cuina tradicional, és imprescindible que els visiteu amb un budellet buit. Us garantim que no sortireu amb gana.

Cargols del restaurant Xeflis de Cabrils Fotografia: Xeflis Cabrils

👍 Can Joan

Ens arriben bones crítiques dels cargols del restaurant Sant Joan a Sant Cebrià de Vallalta. Un local que, si bé per estètica i per concepte no acaba d’encaixar amb la filosofia d’aquesta publicació, sí que voldríem mencionar com a proposta per menjar cargols al Maresme. Un restaurant de carn a la brasa que s’autodefineix com a practicant de la «gastronomia lleidatana». Si els visiteu, ja ens direu si mereixen participar d’aquest rànquing.

Cargols Can Joan Sant Cebrià Fotografia: @puigmassuet

👍 Nou Gras

Restaurants Cabrils

És probable que molts de vosaltres us soni com a Cal Gras (de fet, els cartells indicadors de la carretera encara en conserven el nom). Que recordeu els seus mítics plats de carn a la brasa i la seva proposta clàssica de cuina catalana. Res d’això ha canviat. O sí, perquè aquest mític restaurant acaba d’estrenar una nova etapa que amb el nom de Nou Gras i un nou equip de gestors, promet reinventar la proposta culinària d’aquest històric mas a peu de muntanya. Entre els plats que no canvien, els llegendaris cargols de la casa. Per llepar-se’n els dits!

Cargols del restaurant Nou Gras Fotografia: Bely Hermo

Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com