La revista gastronòmica del Maresme

Celler Jordana: Vins a copes i petites delicatessen Celler Jordana d’Alella és un d’aquells locals emblemàtics que són incapaços de deixar indiferent a cap gourmet amant de la bona teca

Article publicat: Juliol 2017
  
Botiga gourmet, espai de degustació, escola per a sibarites i testimoni del bo i millor de la cultura vinícola del Maresme. El Celler Jordana d’Alella és un d’aquells locals emblemàtics que són incapaços de deixar indiferent a cap gourmet amant de la bona teca, i que s’amaguen darrere l’aparença innocent i quotidiana dels establiments de tota la vida. Parlem amb en Manel, el seu propietari, per conèixer una mica millor la seva filosofia.

Oferim més de 80 referències de vins de tot el món per copejar. Siguin de la D.O. Alella, de diverses D.O. de Catalunya o Espanya, passant per vins més internacionals provinents de tots els punts del planeta

Què és el Celler Jordana, com ens el definiries?

Ens agrada parlar del Celler Jordana com un espai gastronòmic. Un lloc on gaudir del bon vi i de la bona vida, i on poder degustar productes difícils de trobar en grans superfícies o, fins i tot, a botigues gourmet. Tenim un espai de degustació on servim vi a copes, acompanyat de plats senzills però creatius. Treballant sobretot a base d’embotits bons, tonyina, ostres i formatges d’afinador. I després tenim una altra zona en forma de botiga, on venem la majoria de delicatessen que es poden trobar a l’apartat de degustació.

 

Sou famosos per la vostra selecció de vins a copes…

Sí, oferim més de 80 referències de vins de tot el món per copejar. Siguin de la D.O. Alella, de diverses D.O. de Catalunya o Espanya, passant per vins més internacionals provinents de tots els punts del planeta. Des d’Itàlia o Àustria passant per Austràlia, Sud-àfrica o els Estats Units. És una carta que rotem cada dos mesos, i que mirem que sigui variada i atractiva per als nostres clients.

Un entrepà gourmet del Celler Jordana
Fotografia: @pablo_calvo_calidoscopi

Sou un lloc on aprendre de vins?

Diria que sí. Tenim una carta molt completa que pot ser una bona opció pels aficionats que vulguin gaudir de l’univers vinícola. A més, sempre estem mirant d’organitzar activitats enfocades en aquest sentit. Activitats petites i limitades, pensades com a premi per als nostres clients, i que una mica són la tònica del que volem que sigui el Celler Jordana. N’hem fet vàries de vins d’Alella, algunes amb bodegues del Penedès per exemple, com Jean Leon. I d’altres amb marques de xampany tan prestigioses com Taittinger o Loraint Perrier, que han estat un autèntic luxe… Són bones opcions per aprendre.

 

Passem a parlar del Celler Jordana com a restaurant. Ens podries definir tota la vostra carta amb un plat?

Si hi ha hagut un plat estrella des que vam obrir ha estat el nostre Bikini fet a base de mortadel·la i trufa. Potser és el més demanat de la carta, i el que més passions ha aixecat. Però també tenim el pernil o les ostres fresques, que igualment poden ser bons representants del tipus de plats o de productes que pot trobar el gourmet que s’acosti a visitar-nos.

Interior del Celler Jordana d'Alella
Fotografia: @cellerjordana

Saltem ara de la botiga. Cada dia esteu distribuint més productes sota marca pròpia…

Un dels nostres forts com a marca és la qualitat dels productes amb què sempre treballem. Tant a nivell de vins o xampanys, com pel que fa a embotits, formatges o diferents productes lligats al bon menjar. Tenim una selecció de formatges d’afinador, per exemple, que sabem per experiència que és difícil de trobar en moltes botigues de delicatessen. Es tracta de mirar de treballar amb referències exclusives i que puguin suposar un valor afegit.

 

I sota aquest paraigua hem començat a associar alguns productes amb aquest segell de qualitat o de garantia que ens caracteritza. Des del principi hem tingut un vi i un cava sota marca pròpia, i ara des de fa uns mesos hem començat a distribuir torradetes de gustos. Són una minoria dins la gran quantitat de referències que distribuïm, però estem contents de poder dir que si porten la marca de casa, són bons productes.

 

Per acabar. Què significa ser un gourmet?

Un gourmet és un amant absolut del menjar i del beure. Una persona que veus asseguda a taula i que notes que canvia la cara quan t’acostes amb un platet que tot just surt de la cuina. Tenen una expressió com d’alegria, però a la vegada de satisfacció absoluta, com si el món s’aturés a l’hora d’encarar un bon àpat. Una expressió a la qual tant li fa trobar-se davant d’un plat amb una gran elaboració darrere amb un preu exagerat, o davant de la cosa més senzilla del món, perquè les sap apreciar totes dues en la seva justa mesura. Un gourmet és un amant del bon menjar que sap treballar molt bé les seves expectatives i disfrutar en cada moment del que té al davant.

Un dels plats del Celler Jordana d'Alella
Fotografia: @xavierartigas69

Guia de restaurants gourmet