La revista gastronòmica del Maresme

Les marques de copes més importants del món Clàssics per no fallar a l’hora de servir un bon vi

Les marques de copes més importants del món

És important el tipus de copa amb què se serveix un vi? Sí. Sense cap mena de dubte. I no és una llegenda urbana: el tipus de vidre utilitzat, la transparència o la forma de la copa que farem servir per degustar un bon caldo són determinants a l’hora de treure el màxim potencial en qualsevol licor.

 

És un fet incontrastable que uneix a gourmets i crítics gastronòmics d’arreu del món. Però des de fa anys hi ha un quart criteri que és molt important a l’hora d’apostar per un tipus de copa. I aquest no és altre que la marca, el signe inequívoc de la qualitat d’un producte. Riedel, Spieglau, Schott-Zwiezel o Cristal d’Arqués en són algunes de les més reconegudes. Tot seguit, us presentem un petit recull de les que considerem més rellevants.

El tipus de vidre utilitzat, la transparència o la forma de la copa que farem servir per degustar un bon caldo són determinants a l’hora de treure el màxim potencial en qualsevol licor

Riedel

D’origen austríac, clàssiques i senyorials, per molts sommeliers són considerades les millors copes del món. De fet, tenen el mèrit històric de començar a preocupar-se per la qualitat dels seus productes molt abans que ningú, quan en ple segle XVI es van arriscar a dissenyar tota una línia de productes pensant abans amb el licor que havien de contenir, que en la pròpia forma de la copa.
 
Amb una base sempre de cristall de bohèmia, fi i exquisit, són un element indispensable a l’hora d’elevar el vi a la categoria d’art. Sens dubte, els Rolls-Royce de l’univers de les copes.

Copes de vi de la marca Riedel
Fotografia: Danielzhouzz

Spieglau

D’origen alemany i cent cinquanta anys més antigues que les anteriors, les Spieglau van ser tota la vida la gran competència de les Riedel. Una marca forta, que va apostar per l’expansió internacional ràpidament, i que va ser de les primeres a importar els seus productes de vidre als Estats Units, Japó o Austràlia. D’un disseny i d’una qualitat fora de tot dubte, la seva batalla amb les Riedel va acabar l’any 2004, quan aquesta última va decidir comprar Spieglau i incorporar-la com a submarca a la seva cartera de productes.

Copes de vi de la marca Spieglel
Fotografia: JelenaDoj

Schott-Zwiesel

D’origen també alemany com Spieglau, Schott-Zwiesel va ser fundada l’any 1872 per Anton Müller com una petita productora de vidres plans, que a poc a poc es va anar convertint en una gran marca. Destaca per la seva capacitat innovadora a l’hora de crear principalment materials per fer les seves copes. Voldríem destacar, per exemple, la tecnologia Tritan®, un invent de la casa, que fa que el vidre sigui dues vegades més fort del normal i que permet que les seves copes de degustació puguin ser posades al rentaplats.
Copes de vi de la marca Schott-Zwiesel
Fotografia: Yuichi Sakuraba

Stolzle-Oberglas

D’origen polonès, la marca Stolzle-Oberglas va néixer a la ciutat de Lauzitz, una de les regions productores de vidre més importants d’Europa. Aproximadament al voltant de l’any 1930, Wilhelm Wangenfeld va decidir aplicar tots els coneixements que havia adquirit a la prestigiosa escola de disseny Bauhaus a l’univers de les copes. El seu treball, que es va allargar més de 20 anys va ser excel·lent, i és considerat un dels clàssics del disseny modern de cristall. A destacar també que Stolzle-Oberglas va ser la primera marca que l’any 1960 va apostar per la fabricació de gots de manera mecanitzada.
Copes de vi de la marca Stolzle-Oberglas
Fotografia: bargreen.com

Cristal d’Arqués

D’origen francès, destaca per ser la primera marca que, des de la seva fundació el 1968 aposta per una producció mecanitzada. D’aquesta manera, va contribuir a la democratització de les copes de qualitat al poder oferir un producte remarcable a un preu competitiu. En són molt famoses les seves col·leccions adreçades al gran públic com la Versalles, la Pompadour o la Ramboiullet, aquesta última amb més de 550 milions de còpies venudes a tot el món.
Copes de vi de la marca Cristal d'Arqués
Fotografia: Amazon.com

Guia de restaurants gourmet