Els 10 millors vins catalans (que hem tastat) aquest 2020 Especial setmana del vi català

Els 10 millors vins (que hem tastat) aquest 2020

El passat mes de novembre es va celebrar la setmana del vi català i aprofitant el benentès, vam convocar tot l’equip d’amics de Maresme Gourmet a l’oficina (no patiu, algunes trobades han estat virtuals 🙏) amb l’objectiu d’elaborar un rànquing amb els millors vins de la terra que han passat per les nostres “bodegues” al llarg d’aquest 2020.    Després de moltes deliberacions, converses i brindis, aquest ha estat el resultat final. Un rànquing personal, fora de tota regla només apta per a #winelovers.

Elaborem una llista amb els millors vins catalans (en relació qualitat/preu) que hem tastat aquest 2020. Blancs
Raventós d’Alella – Pansa Blanca (DO Alella)

Comencem escombrant cap a casa, citant una de les nostres referències preferides de la sempre estimada D.O. Alella. Parlem del Pansa Blanca, un vi jove i singular que representa com ningú el caràcter mediterrani de la comarca. Afruitat i intens.

El vi Pansa Blanca de Raventós d'Alella Fotografia: @Winespin
Cava Rovellats РBlanc Primavera (DO Pened̬s)

Guanyador del Vinari de Plata en la categoria de blancs joves, hem de confessar que el Blanc Primavera és un d’aquells vins que probablement mai hauríem tastat de no ser pel ressò mediàtic. Un vi elegant, agradable i fresc que com el seu nom indica, amaga dins l’ampolla un fragment delicat de primavera.

Cava Rovellats - Blanc Primavera (DO Penedès) Fotografia: @cava_rovellats

Som Raïm (DO Terra Alta)

És bastant probable que si heu fet una visita a algun dels nombrosos restaurants del Maresme que recomanem a la revista, hàgiu vist el Som Raïm com un dels vins destacats de la carta. Un Garnatxa pensat per ser popular, capaç de maridar amb qualsevol mena de plat, que destaca per ser precisament un bon vi de la terra.

Vins de la marca Som Raïm Fotografia: @intrepid_de_gracia Rosats
Vins Padró – Rosat Llàgrima (DO Tarragona)

Quan aquest estiu vam provar per primera vegada el Rosat de Llàgrima de Vins Padró, no en teníem ni idea de quin vi estàvem tastant (no es pot arribar a tot). Però quan ens van remetre a la seva excel·lent producció de vermuts artesanals, de seguida vam lligar caps. Un vi aromàtic, dolç amb notes amargues. Molt recomanable.

Vins Padró - Rosat Llàgrima (DO Tarragona) Fotografia: @vinspadro

Bri – Celler de l’Era (DO Montsant)

Ho confessem, ens entusiasmen els vins del Montsant. Dit això, us presentem el que sense cap mena de dubte ha estat un dels nostres preferits de la temporada: el Bri del Celler de l’Era. Un rosat d’edició limitada, amb certificat ecològic i molt bona crítica a nivell professional. Perfecte per amagar a la bodega i anar veient com evoluciona amb el temps.

Bri - Celler de l’Era (DO Montsant) Fotografia: @cellerdelera.es Negres
Celler Bellaserra РBen Plantat (Vi del Vall̬s)

A l’oest de Barcelona, a l’altra banda de la muntanya del Tibidabo i ja en territori de Cerdanyola del Vallès, s’aixeca el Celler Bellaserra. Una antiga masia de pagès del segle XIV, que quatre amics s’han marcat recuperar amb un projecte vitivinícola d’allò més interessant. El resultat n’és la línia Ben Plantat, que incloem en aquesta llista amb el seu Negre Selecció. Els seguirem de prop!

Celler Bellaserra - Ben Plantat  (Vi del Vallès) Fotografia: @calidoscopivins

Celler Ronadelles – Cap de Ruc (Do Montsant)

Si busqueu un bon vi negre per gaudir d’un sopar a base de pa amb tomàquet acompanyat d’una mica d’embotit, sense cap mena de dubte el Cap de Ruc és una de les millors opcions que hem tastat aquest any. Un vi popular i suau que estem convençuts no us farà cap nosa a la bodega.

Celler Ronadelles - Cap de Ruc (Do Montsant) Fotografia: @capderucmontsant Menció Especial
Álvaro Palacios – Camins del Priorat 2016 (DOQ Priorat)

Ens reservem els dos darrers llocs d’aquesta llista per dos vins que, per qualitat i preu, juguen una mica fora de la lliga de totes les referències que hem citat anteriorment (ja veieu que només es venen per unitats). El primer d’ells és Camins del Priorat del prestigiós enòleg Álvaro Palacios. Un vi intens, poètic i humil que ben bé podríem catalogar com un dels millors de la nostra terra.

Álvaro Palacios - Camins del Priorat 2016 (DOQ Priorat) Fotografia: @barrelthief

Mas Martinet РEls Escur̤ons 2011 (DOQ Prioritat)

Si sou aficionats al món del vi, és bastant probable que aquesta referència no us agafi per sorpresa. I és que pocs cellers treballen amb el nivell d’exigència i meticulositat com ho fa Mas Martinet. Un projecte agroecològic d’alta volada, apadrinat per alguns dels noms més prestigiosos del sector, que destaca per la seva filosofia de “un vi per a cada vinya”. Entre els nostres preferits de la casa destaquem Els Escurçons, nascut de les antigues vinyes de ca l’Olives.

Mas Martinet - Els Escurçons 2011 (DOQ Prioritat) Fotografia: @fredericbillet

Ajuda'ns a créixer

Si t'agrada aquesta revista segueix-nos a les nostres xarxes socials.
Junts convertirem el Maresme en un autèntic territori gourmet

Nosaltres

Tant si ets un maresmenc fanàtic i orgullós de la teva terra, com si ets un turista intrèpid amant de la bona gastronomia, benvingut a Maresme Gourmet!

Publicitat

Maresme Gourmet és una eina de màrqueting que ofereix als seus clients la possibilitat de connectar amb un públic gourmet, localitzat en el territori del Maresme.

Contacte

Si necessites parlar amb nosaltres la millor manera de contactar-nos és escriure’ns un correu electrònic a la nostra adreça: info@maresmegourmet.com