5 vins per descobrir el Penedès Descobrim alguns dels millors vins del Penedès en relació qualitat/preu

El Penedès és el territori vinícola més extens de Catalunya. Una denominació d’origen amb 2700 anys d’antiguitat (hi ha documents que en certifiquen l’existència al segle V a.C.) que destaca per la seva excel·lent producció de vins blancs i escumosos. Un petit paradís de temperatures suaus, influències mediterrànies i molt de xarel·lo ? que avui us descobrim repassant alguns dels que considerem com els seus vins més interessants. Referències pensades per a tots els públics, d’altíssima qualitat, que estem convençuts us descobriran tota la màgia i l’atractiu d’aquesta famosa denominació d’origen catalana.

Tastem 5 dels vins blancs més interessants en relació qualitat/preu del Penedès


Vitis – Caves Llopart

? Xarel·lo 60%, Subirat Parent 30%, Muscat 10%
  
Conegut pel gran públic gràcies a la seva interessant línia de caves, Llopart és també un excel·lent productor de blancs. Entre els seus encerts, aquest Vitis o “la vida secreta de les plantes”, un blanc floral que vol ser homenatge al cep, l’origen mateix del vi.

Vitis - Caves Llopart
Fotografia: @llopart.com


Gran Clot dels Oms Xarel·lo – Ca n’Estrella

? Xarel·lo 100%
  
Un blanc criança que compta amb diversos reconeixements del sector, i que destaca per ser un monovarietat nascut de vinyes amb més de 80 anys d’antiguitat. Un vi complex i agradable que, com no podia ser d’altra manera, resulta ideal per acompanyar plats de peix i marisc.

Gran Clot dels Oms Xarel·lo
Fotografia: @clotdelsoms


Masia Freyé. Xarel·lo Chardonnay – Domènech Vidal

? Xarel·lo 85%, Chardonnay 15%
  
Potent, equilibrat i seductor. Poques coses podem afegir del que ha estat medalla d’or durant dos anys consecutius en el concurs de vins de la DO Penedès. Un blanc afruitat, ideal per maridar amb arrossets, d’un dels cellers amb més projecció del Penedès.

Masia Freyé. Xarel·lo Chardonnay - Domènech Vidal
Fotografia: @gyoza_k


Petit Caus – Can Ràfols dels Caus

? Chardonnay, Chenin Blanc, Macabeo i Xarel·lo
  
L’exemple perfecte d’un bon Penedès sec. Un vi elaborat seguint un mètode tradicional, expressiu, d’aquells que conviden a repetir i allargar els sobretaules de dies càlids. Com no podia ser d’altra manera, es tracta d’un vi ideal per acompanyar una bona paella.

Petit Caus - Can Rafols
Fotografia: @rodridelamo


Mireia – Can Feixes Huget

? Gewürztraminer, Muscat, Sauvignon blanc
  
Tanquem aquesta llista amb un dels nostres vins “fetitxes” d’aquesta interessant denominació d’origen: el Mireia. Un vi sedós, complex i floral, reconegut en diferents concursos internacionals. Sense cap mena de dubte, l’elegància convertida en blanc.

Pinord Mireia - Can Feixes Huget
Fotografia: @jordinaitis


* Comprar Pack

Podeu trobar un pack amb tots els vins del Penedès ressenyats en aquest article fent click al següent enllaç.

Els millors vins del Penedes