Bouquet d’Alella: el vi ecològic que està enamorant el Maresme Coneixem Bouquet d'Alella un micro celler ecològic, viu i dinàmic, a mig camí entre la innovació i la tradició.

Article publicat: Abril 2016
Una producció el 2015 de 21.000 ampolles, extreta de 13 hectàrees de vinyes repartides entre Alella, Teià i Vilassar de Dalt. Un equip jove ple d’il·lusió. Dues exquisides ampolles de vi blanc, dos extraordinaris vins negres, un vi dolç, una petita producció d’espumós i molt i molt d’amor per la feina ben feta. Aquests són els ingredients que han portat al celler Bouquet d’Alella a convertir-se, amb només 6 anys de vida, en uns dels productors de vi amb més projecció de la comarca.
Tot un somni per la Teresa i en Toni Cerdà, que el 2010 es decidien a fer el gran salt de convertir les vinyes que 40 anys enrere havia plantat el seu pare als terrenys de la família, en un micro celler ecològic, viu i dinàmic, a mig camí entre la innovació i la tradició.
Bouquet d’Alella produeix sis tipus de vins que barregen raïms com la pansa blanca -típica del Maresme-, el Syrah o el Cabernet Sauvignon
Una marca lligada al territori
Amb la idea del micro celler al cap, el primer pas va ser condicionar l’antiga masia del segle XV que presidia els terrenys, en el buc insígnia del nou projecte. Un mas fortificat, testimoni del passat medieval de la comarca ple de pirates, bandolers i bandarres de tota mena que amenaçaven el dia a dia tranquil i pausat del poble maresmenc.
Un mas especial ple d’històries per explicar que, des del minut zero, estava cridat a convertir-se en l’epicentre de la nova marca vinícola per una estranya i alegre coincidència entre el seu nom popular – la gran casa pairal era coneguda popularment com a Can Boquet- amb el mot francès bouquet, destinat a denominar els aromes del vi en enologia.

Fotografia: Bouquet d’Alella
Producció ecològica
D’aquesta manera, amb un celler ubicat en un marc històric i unes vinyes preparades per afrontar els millors anys de la seva vida van començar a treballar la petita producció ecològica del seu pare. Sempre amb la idea de respectar les velles tècniques de cultiu, introduint només petites millores i variacions tècniques destinades a millorar la qualitat del producte final.
Així, els corredors naturals, els emparrats orientats al sol o l’ús de productes biològics aviat es van convertir en el seu dia a dia. En una autèntica passió que van aprendre a combinar amb totes les feines clàssiques i indispensables d’un celler, com el cupatge o la gestió de bótes.

Fotografia: Bouquet d’Alella
La seva carta de vins
Actualment, Bouquet d’Alella produeix sis tipus de vins, que barregen raïms com la pansa blanca -típica del Maresme- i la garnatxa blanca en la seva gamma de blancs, i raïms com el Syrah, el Cabernet Sauvignon i el Monestrell en la seva gamma de negres. Vins que alternen l’envelliment en bóta i l’envelliment en dipòsits d’acer inoxidable, i que troben en el seu públic tant aquells que busquen el caràcter despreocupat i lleuger d’un vi jove, com aquells a qui els agrada gaudir del caràcter i les notes d’un vi ben treballat.
Productes fets amb l’amor i el saber fer dels grans artesans, i que els han valgut per formar part, entre d’altres, de la prestigiosa llista Parker de la revista nord-americana The Wine Advocate.

Fotografia: Bouquet d’Alella
Una aposta per l’enoturisme
Amb els deures fets a l’hora de produir una bona gamma de vins, l’últim pas de la marca ha estat començar a treballar per explicar la seva manera d’entendre la vida al món. Així, de manera lúdica i des de fa cosa de dos anys han començat a organitzar petites visites guiades al seu celler, per explicar de manera amena i educativa el procés de producció dels seus vins i quines són les tècniques clàssiques utilitzades en el cultiu de tot tipus de vinyes.
Activitats que, gràcies a l’encant de l’espai han anat combinant amb deliciosos pícnics entre vinyes, calçotades, esmorzars de forquilla, excursions amb quad, sopars a la llum de la lluna, o petits esdeveniments musicals que estem segurs que faran les delícies dels més gourmets de la casa.

Fotografia: Bouquet d’Alella