Sèsam Negre: cuina fusió amb esperit creatiu Coneixem de primera mà una de les propostes gastronòmiques més creatives de la comarca

Restaurant Sesam Negre de Mataró

Autèntic clàssic de la cuina fusió a la comarca, el Sèsam Negre és un dels restaurants més reconeguts de Mataró. Un projecte nascut fa cinc anys, que enguany ha renovat el seu aspecte en una mostra més del seu veritable esperit creatiu. Entrevistem els seus responsables per conèixer una mica millor la seva trajectòria i les seves noves metes gastronòmiques.

Som un restaurant proper, ampli, capaç de fer sentir còmode a qualsevol comensal

Què és el Sèsam Negre?

Un restaurant de cuina fusió que treballa amb gastronomia japonesa i plats mediterranis. Un projecte obert que, per sobre de tot, intenta oferir un tipus de cuina molt amable, capaç de fer sentir a gust a tot tipus de paladars. Des dels amants del sushi que venen a casa nostra a menjar clàssics nipons com els nigiris; fins aquells que ens visiten acompanyats de la parella o els amics i que prefereixen optar per plats menys exòtics com els nostres ous estrellats amb foie caramel·litzat, cristalls de sal i gingebre, per posar un exemple. Som un restaurant proper, ampli, capaç de fer sentir còmode a qualsevol comensal.

 

Més enllà de la fusió, la vostra carta destaca molt per les creacions pròpies. Sou un restaurant que es podria catalogar com a creatiu?

Si una meta ha caracteritzat el Sèsam Negre en els cinc anys que fa que vam obrir les nostres portes, és la il·lusió que sempre hem tingut per mirar de sorprendre els nostres comensals amb cada carta. I això ens ha portat a anar creant, amb els anys, un receptari propi amb plats que transmeten molt la nostra personalitat. Una manera de fer que s’ha convertit en una marca de la casa, i que estem molt orgullosos de poder dir que ha donat lloc a què molts dels nostres clients tastessin coses que, d’altra manera, mai s’haurien atrevit a provar.

Un dels plats del restaurant Sesam Negre de Mataró
Fotografia: @sesamnegre

Ens pots ficar un exemple d’aquests plats?

El Dalí per exemple, un dels nostres entrants estrella que preparem amb làmines de vieira marcades a la planxa i que després rematem amb salsa d’ostres i làmines de toro lleugerament rostides amb togarashi (una espècie japonesa), salsa miso i farina de festucs.

 

És un plat molt elaborat…

Res és massa elaborat si un és un apassionat de la seva feina. Això de la gastronomia és una mica com el món dels cotxes. Un comença amb un vehicle bàsic, de pocs cavalls fins que li va agafant el gust a la conducció. I a la que pot va millorant cavalls o prestacions per anar gaudint més de la seva passió. La cuina és una mica el mateix. Ara mateix, per citar un altre plat, hem començat a treballar amb una tempura Kakiage que és un clàssic nipó però al qual hem volgut donar una volta posant plàncton. El procés d’elaboració vol d’una precisió mil·limètrica. Si t’equivoques una mica amb les proporcions, la massa no agafa la textura correcta o es passa de gust. Però quan es prepara bé, el resultat és espectacular. Aquesta és la nostra manera d’entendre la gastronomia.

Interior del restaurant Sesam Negre
Fotografia: @sesamnegre

Us hem de preguntar ara per la reforma que veiem que heu fet al local. Què perseguiu amb el canvi?

Com us dèiem abans, enguany fa cinc anys que vam començar el projecte. I tot i que estàvem molt contents amb l’aspecte que tenia l’espai, sentíem que necessitàvem un canvi. Aquell renovar-se o morir tan psicològic. I així ho hem fet, apostant per una decoració que recorda molt les avingudes japoneses i que intenta crear un ambient més relaxat al conjunt del local.

 

La nova decoració ha portat modificacions a la cuina?

És el primer que ens pregunten molts clients quan entren i veuen la nova decoració: que teniu plats nous? Una cosa és com inseparable de l’altra. I estem molt contents de poder dir que sí, que estem introduint cosetes molt interessants a la nostra carta i que tenim ganes de presentar moltes sorpreses a totes les persones que vinguin a veure els canvis.

 

Per acabar, què significa ser un gourmet?

Un gourmet és una persona amb una gran cultura gastronòmica. Algú a qui realment li agrada menjar i que es passa el dia formant-se, llegint, tastant per aprendre més sobre la seva passió. Si tornem a l’exemple dels cotxes que posàvem, tots tenim molt clar què és un apassionat del motor. És pràcticament una enciclopèdia, algú que veu un model acabat de sortir de fàbrica i ja sap més dades que el seu venedor. Un gourmet és en certa manera el mateix però transportat al món de la gastronomia.

Detall del restaurant Sesam Negre
Fotografia: @sesamnegre


Interior del restaurant Sésam Negre

Sèsam Negre (Mataró)

Els millors restaurants de cuina japonesa del Maresme

Els millors restaurants de sushi i cuina japonesa del Maresme