La revista gastronòmica del Maresme

Sèsam Negre (Mataró) Cuina japonesa i propostes mediterrànies

Interior del restaurant Sésam Negre

Conegut com un dels degans de la gastronomia nipona a Mataró, el Sèsam Negre és un dels restaurants japonesos més creatius de la comarca. Una proposta plena de sorpreses i bones idees que ha fet de la seva singular manera d’entendre la cuina del país del Sol naixent i les seves atrevides interpretacions de plats mediterranis, un veritable estil propi gastronòmic.
 
Noble i elegant, es tracta del que podríem catalogar com un restaurant de caràcter. Un espai distingit on els tocs minimalistes donen lloc a un univers completament contemporani. Sens dubte, l’escenari perfecte per a vetllades realment inoblidables.

Fusió de cultures, sensacions i matisos, la cuina del Sèsam Negre és una proposta completament imaginativa. Una delicada barreja d’experiència i inventiva amb dos camins clarament identificables: el nipó i el mediterrani.

El local

Situat a la planta baixa d’un cèntric edifici d’oficines, el local que dóna lloc al Sèsam Negre destaca per les seves mides senyorials. Un veritable avantatge competitiu que el converteix en un candidat ideal per a tot tipus de visitants. Des d’aquells qui busquen un espai íntim i acollidor on gaudir d’una conversa a cau d’orella amb la parella fins aquells qui demandin d’un espai reservat per a celebracions nombroses.
 
Pel que fa a l’aparcament, comentar que el restaurant disposa de dues bones opcions per deixar el cotxe. D’una banda, l’ampli pàrquing privat de Plaça Santa Anna, situat a escassos cinquanta metres del local i, de l’altra, el pàrquing privat del carrer Montserrat amb accés directe al restaurant.

Interior del restaurant Sésam Negre
Fotografia: @sesamnegre

La seva cuina

Fusió de cultures, sensacions i matisos, la cuina del Sèsam Negre és una proposta completament imaginativa. Una delicada barreja d’experiència i inventiva amb dos camins clarament identificables: el nipó i el mediterrani. Dos mons que conviuen i es complementen a la vegada, donant lloc a una carta vivaç, on les línies paral·leles i les cruïlles gastronòmiques coexisteixen a taula amb un relat completament simbiòtic.
 
Així, de les seves mans expertes en surten plats com els seus ous estrellats amb foie caramel·litzat o el seu filet Wellington, a la seva cara més mediterrània. Els seus makis La Morera (Peix mantega, papaia i ruca amb alga wakame) o els nigiris Ikura (Gunkan d’ous de salmó) en la seva versió més nipona. I finalment creacions com els seus yakisoba ibèrics (Secret Ibèric i vegetals) o el seu Pollastre Sèsam Negre (Pollastre a tires arrebossat en farina de sèsam saltat amb verdures fresques i salsa) en el seu apartat més de fusió.
 
Finalment, pel que fa a preus, situar la carta en una mitjana de 30€/40€ per persona. I mencionar el seu ampli repertori de menús, entre els quals destaca el seu menú degustació amb maridatge de sakes a 35,99€ per persona o les seves dues propostes de menú diari a 13,90€ (menú mediterrani) i 18,90€ (menú japonès).

Un plat del restaurant Sèsam Negre de Mataró
Fotografia: @xavier.puig

Un plat del restaurant Sèsam Negre de Mataró
Fotografia: @xavier.puig

Un plat del restaurant Sèsam Negre de Mataró
Fotografia: @xavier.puig

Guia de restaurants gourmet