Especial Gourmet: Els Millors Còctels del Maresme Un TOP8 amb les millors idees per anar a fer una copa...

Els Millors Còctels del Maresme

Dissenyats per la sobretaula o l’afterwork contemporani. Pensats per a vermuts sibarites o com a beguda atrevida per a sopars o dinars memorables. Els còctels són una de les estrelles indiscutibles de l’estiu. Recopilem alguns dels més interessants de la comarca en aquest especial gourmet.

Especial Gourmet: Recopilem els còctels (i les cocteleries) més recomenables del Maresme

Cosmopolitan

Ingredients: Llima, xarop de fruits del bosc, Cointreau i Vodka. 
L’hem tastat a: Can Rin
  
Un clàssic de la cocteleria que es va popularitzar gràcies a la sèrie americana Sex and The City, i que ens serveix per presentar la flamant carta de còctels de Can Rin. Tot un clàssic de la gastronomia de Cabrils que enguany estrena barra de copes a la seva espectacular terrassa. Parada més que recomanable.

Un Cosmopolitan tal com el preparen a Can Rin
Fotografia: Can Rin

Bloody Mary

Ingredients: Vodka macerat amb gelat de tomàquet i alfàbrega. 
L’hem tastat a: Charlotte Gastrobar&Cocktails
  
Estiuenc, reconstituent, deliciós i punt de partida per excel·lència d’un bon brunch, el Bloody Mary és una d’aquelles copes sense les quals senzillament no s’explicaria el món dels combinats. Un mite del qual els experts coctelers del Charlotte de Mataró n’han elaborat la seva pròpia recepta a base de gelat de tomàquet i vodka macerat. Obra d’art.

Bloody Mary del restaurant Charlotte Gastrobar de Mataró
Fotografia: Charlotte Gastrobar&Cocktails

Espresso Martini

Ingredients: Vodka, Kalhúa i Cafè. 
L’hem tastat a: Papageno by Nomad
  
Ho heu llegit bé: l’Espresso Martini no porta Martini. De fet, deu el seu nom al fet que se sol servir amb la mítica copa patentada per la marca de vermuts. El seu origen es remunta als anys 80, i explica la llegenda que es va crear com a tònic revitalitzant. Una copa ideal per la sobretaula que hem tastat al sempre creatiu Papageno by Nomad de Cabrera de Mar.

Un Espresso Martini
Fotografia: Unsplash

Mojito

Ingredients: Rom, sucre, llimona dolça, menta i aigua amb gas. 
L’hem tastat a: Dynamic Hotel
  
D’origen cubà, el Mojito és un dels còctels més famosos a casa nostra. Una copa refrescant que podem trobar preparat amb molts matisos diferents. Un dels més interessants és el que hem tastat per aquest article a la sempre espectacular terrassa de l’Hotel Dynamic de Caldes d’Estrac, conegut com a “Mojito la Negra”. Tot un espectacle.

Mojito del Dynamic Hotel de Caldes d'Estrac
Fotografia: Dynamic Hotel

San Francisco

Ingredients: Vodka, suc de taronja, suc de préssec, suc de pinya i granadina. 
L’hem tastat a:Tarannà Parc Forestal
  
El San Francisco és una copa clàssica que originàriament se serveix sense alcohol, i que es caracteritza per l’ús de diferents sucs de fruita en la seva preparació. En aquesta versió del Tarannà Parc Forestal, el tastem barrejat amb vodka, un dels licors més utilitzats en la seva adaptació a la carta de licors. Una de les propostes més suaus de tota bona carta coctelera.

Còctel San Francisco
Fotografia: Unsplash

Cuba Libre

Ingredients: Rom, cola, llimona i gel. 
L’hem tastat a:Emporium Montgat
  
Un dels còctels més famosos del món, nascut al voltant del 1900 a Santiago de Cuba. Diu la història que després de la victòria de l’exèrcit estatunidenc davant l’armada espanyola que ocupava l’illa, els soldats americans es van apropiar del crit de guerra dels cubans a l’hora de lluitar. Una beguda mítica que hem tastat a peu de platja al sempre interessant Emporium Lounge de Montgat.

Còctels del Emporium Lounge a Montgat
Fotografia: Emporium Lounge Montgat

Pinya Colada

Ingredients: Pinya, crema de coco i rom blanc. 
L’hem tastat a: Kuba. Platets i Tapes
  
Tot i que existeixen moltes històries sobre l’origen de la Pinya Colada, la més antiga la situa a Puerto Rico quan els capitans pirates del segle XIX utilitzaven un beuratge molt semblant a l’actual recepta per inspirar valor als seus tripulants. Un còctel refrescant i plenament estiuenc que hem tastat al Kuba Platets i Tapes de Mataró.

Un còctel del Kuba Platets i Tapes
Fotografia: Kuba Platets i Tapes

Gintònic

Ingredients: Ginebra, “pomelo” i flor de saüc. 
L’hem tastat a:La Barraca by Els Garrofers
  
Si la cocteleria contemporània té un clàssic, aquest és sense cap mena de dubte el gintònic. Una copa sorgida de l’Índia colonial com a remei per prevenir la malària, i que ràpidament es va estendre per tot el planeta amb mil varietats. Entre totes elles, us recomanem la de la Barraca by Els Garrofers amb “pomelo” i flor de saüc.

Una copa dels Garrofers d'Alella
Fotografia: Unsplash