La revista gastronòmica del Maresme

Charlotte Gastrobar & Cocktails (Mataró) Copes sofisticades i tapetes distingides

Menú degustació del restaurant Charlotte de la Riera de Mataró

Ubicat al bell mig de la Riera de Mataró, just al centre neuràlgic de la ciutat, trobem el nou i flamant Charlotte Gastrobar & Cocktails. Un projecte cridat a transformar el concepte clàssic de restaurant que aposta en la seva fórmula gastronòmica per dues vies diferenciades, però a la vegada complementàries: el bar de copes sofisticat i les sempre interessants tapes gastronòmiques.
 
Perfecte per compartir, us recomanem visitar-lo sense presses i amb bona companyia. Sigui en mode íntim i romàntic acompanyats de la parella o en mode elegant i glamurós, acompanyat de petits grups distingits.

Si una cosa caracteritza cadascuna de les creacions sorgides tant de la cuina com de la barra del Charlotte és la profunda creativitat amb la qual aborden totes i cadascuna de les seves formulacions.

El local

Jove i profundament contemporani, el local on s’ubica el Charlotte és la prova vivent que existeixen els petits oasis enmig de les jungles urbanes. Amb moltes influències anglosaxones a nivell visual, es tracta d’un local d’aire singular que, tot i el refinament, és capaç de transmetre al visitant un aire informal i fresc que el converteix en un espai completament acollidor. Sigui a l’interior de l’establiment o a la seva cuidada terrasseta exterior.
 
Com us dèiem, el Charlotte es troba ubicat al centre de la ciutat, en un carrer completament de vianants. Si el voleu visitar, us recomanem que opteu per deixar el cotxe a l’aparcament de la Riera (a dues passes del local) o en algun dels nombrosos pàrquings subterranis de la zona.

Interior del restaurant Charlotte Gastrobar & Cocktails de Mataró
Fotografia: @maresmegourmet

La seva cuina

Si una cosa caracteritza cadascuna de les creacions sorgides tant de la cuina com de la barra del Charlotte és la profunda creativitat amb la qual aborden totes i cadascuna de les seves formulacions. Un punt de partida basat en l’experiència, que converteix cada plat i cada còctel en una autèntica festa sibarita.
 
D’aquesta manera, volem destacar dins la seva carta de platets, propostes com el seu Bao de galta ibèrica amb tocs moruns, la seva pizzeta de burrata di bufala, “cherrys” confitats, fonoll a la brasa i coriandre o el seu arròs a banda amb majúscules. I còctels tan especials com la seva interpretació del mític Mai Tai, preparat amb orxata o el Charlotte, un còctel espectacular inventat pels propietaris del negoci, guanyador d’un certamen internacional de cocteleria.
 
Per acabar, comentar que el seu rang de preus es mou entre els 25€ i els 35€, i que disposen d’un menú de migdia a un preu de 13.50€ en dies laborals.

Mini sándwich de cua de bou del restaurant Charlotte Gastrobar & Cocktails de la Riera de Mataró
Fotografia: @salydulzura/span>

Un dels cocktails del Charlotte Gastrobar & Cocktails de Mataró
Fotografia: @mjosep

Pa bao del restaurant Charlotte Gastrobar de Mataró
Fotografia: @xavier.puig

Guia de restaurants gourmet