Kuba. Platets i tapes (Mataró) Vermuteria, bar de tapes i gastrobar

Interior del restaurant Kuba: platets i tapes

Actualització: Actualment el restaurant ha tancat les seves portes
 
Situat just davant de la famosa plaça de Cuba de Mataró trobem el restaurant Kuba platets i tapes. Un local ple de vida i bones idees que sota el paraigua conceptual de “barra fina”, agrupa el bo i millor de la clàssica vermuteria barcelonina, el bar de tapes andalús i el contemporani gastrobar londinenc.
  
Pensat per divertir i oferir una mossegada informal, es tracta d’un bar de tamborets alts, el que el fa una proposta completament sense etiquetes. L’espai perfecte per fer una cerveseta a mode d’afterwork o picar sense maldecaps alguna coseta per sopar.

Un viatge a través del temps ple d’influències, matisos i modernitat on tècnica, producte i bon gust es donen de la mà en una simbiosi perfecta de felicitat

El local

De disseny lleuger i aire festiu, el local on s’ubica el Kuba Platets i Tapes és el que cal esperar d’un projecte de les seves característiques. Un espai heterogeni que destaca per la seva simplicitat i per una manera d’entendre la gastronomia riallera i relaxada, on la barra i les taules altes es tornen protagonistes.
  
Pel que fa a l’exterior, mencionar que el restaurant es troba en una de les millors ubicacions de Mataró, just davant del famós mercat de la plaça de Cuba. Us recomanem aparcar dins el mateix mercat de la plaça o al nou pàrquing gratuït de la cantonada del carrer Miquel Biada amb el carrer Tetuan.

Interior del Kuba Platets i Tapes de Mataró
Fotografia: @kuba_platetsitapes

La seva cuina

Marcada pel segell de qualitat del Suka, un dels restaurants més gourmet de Mataró, la cuina del Kuba Platets i Tapes és un veritable espectacle gastronòmic. Un viatge a través del temps ple d’influències, matisos i modernitat on tècnica, producte i bon gust es donen de la mà en una simbiosi perfecta de felicitat.
  
D’aquesta manera destaquen plats tan mítics a la seva carta com els seus cargols concentrats en la seva salsa, les seves patates braves, els seus calamars farcits amb botifarra del perol, els seus peus de ministre desossats o la seva bomba del raval. A la vegada que s’intercalen propostes creatives com els seus bombons de patata i rovell d’ou o el seu xoco de peix mantega amb salseta de llimona. Sense oblidar la secció més vermutaire a base de bones conserves i el seu excel·lent repertori de xarcuteria.
  
Comentar, finalment, que el restaurant té un preu mitjà al voltant dels 10/15€ per cap i que el seu horari comprèn dimecres-dijous-divendres de 19:00 a 00:00 i el dissabte-diumenge de 12:00 a 15:00 i de 19:00 a 00:30.

Ou “poché” amb pernil ibèric i patata al morter del restaurant Kuba de Mataró
Fotografia: @kuba_platetsitapes

Patates Braves del Kuba Platets i Tapes de Mataró
Fotografia: @kuba_platetsitapes


Fotografia: @kuba_platetsitapes