Mataró

Lasal del Varador

Un racó immillorable on disfrutar d’un àpat especial amb la parella o els amics

Restaurant Lasal del Varador Mataró
Article publicat: 2016

Ubicat just al davant de la platja del Varador de Mataró, a tocar de la zona portuària, trobem Lasal del Varador. Un restaurant amb aires de guingueta que ha fet de la cuina de proximitat i de les receptes ecològiques la seva raó de ser. Especialitzat en tapes i arrossos, la seva és una proposta mediterrània, capaç de condensar tota l’alegria gastronòmica de l’etern estiu maresmenc.

Ideal per gaudir dels petits plaers de la vida, Lasal del Varador és un restaurant obert i feliç. Un racó immillorable on disfrutar d’un àpat especial amb la parella o els amics.

Marinera, ecològica i treballada amb productes de proximitat d’un radi inferior a 100km de distància. Aquesta podria ser la definició perfecta per començar a parlar de Lasal del Varador

El local

Pioners a la comarca en la implementació de la cultura Slowfood, el local on s’ubica el restaurant és un clar exemple d’arquitectura sostenible i de respecte pel medi ambient. Un edifici amb una arquitectura bioclimàtica, lluminós, que aposta per les energies renovables, el reciclatge i la gestió eficient dels recursos naturals.

Dividit en dos menjadors, un d’interior i un altre d’exterior en forma de terrasseta/porxada, Lasal del Varador és un restaurant obert al mar, decorat amb sobrietat i elegància, on l’ús de la fusta i els elements orgànics doten d’un caràcter amable i acollidor cada petit detall.

Si hi aneu amb cotxe, les dues millors opcions que teniu per aparcar a prop les trobareu al mateix passeig marítim de Mataró. La primera, i majoritàriament de pagament, ubicada a la zona del Port, i la segona gratuïta però potser lleugerament més llunyana, situada al voltant de la Piscina Municipal.

Exterior del restaurant Lasal del Varador (Mataró) Fotografia: Lasal del Varador

La seva cuina

Marinera, ecològica i treballada amb productes de proximitat d’un radi inferior a 100 quilòmetres de distància. Aquesta podria ser la definició perfecta per començar a parlar de l’estil gastronòmic de Lasal del Varador. Un restaurant sostenible, obert a tot tipus de paladars, i on tant les persones vegetarianes com intolerants a qualsevol tipus d’aliment hi troben els plats amb les seves indicacions.

Amb una carta rica que canvia adaptant-se a cada temporada, podríem dividir l’aposta culinària de Lasal del Varador en dos grans grups. Un primer dedicat a les tapes, entre les quals cal destacar uns espectaculars calamars a l’andalusa cuits amb farina integral, unes curioses i esplèndides croquetes negres de sèpia i el seu sempre deliciós plat de gambes d’Arenys de Mar. I un segon dedicat als arrossos, on destaca una excel·lent paella de pop i rap, un gustós plat d’arròs negre i una prodigiosa paella de marisc marca de la casa.

Si us decidiu a visitar-los, comentar que el preu mitjà de la carta és d’uns 25 € – 30 € per persona (disposen de menús per a grups nombrosos), i a l’hivern tenen un menú entre setmana de 16 € espectacular. I per acabar, no podeu passar sense tastar la seva selecció de postres de Mataró!

Un plat de musclos del restaurant Lasal del Varador Fotografia: Lasal del Varador Una paella del restaurant Lasal del Varador Fotografia: Lasal del Varador