La revista gastronòmica del Maresme

La Barraca (Alella) Coneixem La Barraca, el projecte estival del restaurant els Garrofers d’Alella

Exterior de La Barraca d'Alella

Actualització: Juny 2018.
   
Imagineu un food truck sense rodes. Una guingueta gastronòmica situada en una terrasseta de luxe, ubicada en un bonic raconet d’Alella. Amb aquestes premisses neix la Barraca, el nou projecte estival del restaurant els Garrofers d’Alella que, com cada any, converteix el seu preciós pati mediterrani en una versió desenfadada i informal de la seva deliciosa cuina creativa-mediterrània.
 
Pensat per funcionar a base d’entrepans, amanides i petites tapetes per picar, podríem definir La Barraca com un restaurant dinàmic i fresc. Un espai ideal per gaudir sense presses de les virtuts i les excel·lències de les precioses i càlides nits maresmenques.

Imagineu un food truck sense rodes. Una guingueta gastronòmica situada en una terrasseta de luxe, ubicada en un bonic raconet d’Alella.

El local

Dissenyat per operar com una espècie de sistema-take away sense cambrers, el de la Barraca és un sistema simple però efectiu. Una disposició clàssica que busca premiar la immediatesa del servei, i on el primer pas és fer la comanda a la mateixa barra per després, passats uns breus minuts, retirar l’encàrrec al mateix taulell.
 
Pel que fa a l’espai, poc podem comentar de la tranquil·la i plàcida terrassa que l’emplaça. Accessible des de la mateixa entrada del restaurant, es tracta d’un jardí assossegat i feliç, un espai ple de vida, pausat i serè, fet a mida per passar una vetllada agradable, ja sigui acompanyat de la parella, la família o els amics.
 
Com sempre, ressaltar l’aparcament, una de les virtuts de l’espai que, a l’estar situat dins d’una zona residencial, resulta realment fàcil de trobar.

Terrassa exterior de La Barraca by Els Garrofers
Fotografia: @maresmegourmet

La cuina

Divertida i en certa manera descarada, la cuina de La Barraca utilitza els mateixos ingredients que el seu pare gastronòmic – la consciència ecològica, la filosofia slowfood i l’amor per la bona cuina són presents en totes les seves creacions- reinterpretant-los en una versió més jovial i molt més lleugera que la seva proposta culinària habitual.
 
D’aquesta manera, ens trobem amb una carta àmplia i molt ben treballada on destaquen dos grans apartats: un primer dedicat als entrants/amanides on sobresurten propostes com el seu hummus fet a casa amb un toc d’espècies molt equilibrat, la seva amanida verda d’en Pau i la seva amanida Caprese amb Pesto; i un segon dedicat als plats principals, on hem de fer especial atenció a les seves sublims hamburgueses de vedella ecològica i al seu repertori d’entrepans gourmet, entre els que sobresurten el deliciós biquini trufat amb pernil ibèric o el meravellós entrepà de galta de porc.
 
Pel que fa a preus, hem de situar el tiquet mitjà sobre els 12-15€ per comensal i ressenyar molt especialment la seva carta de begudes, construïda a base de cerveses artesanes i vins amb DO Alella. Finalment comentar que disposen d’una més que interessant carta de còctels, el toc d’estil ideal per rematar una gran vetllada.

Un aperitiu a La Barraca by Els Garrofers
Fotografia: @elsgarrofersalella

Un plat de la Barraca by Els Garrofers
Fotografia: @maresmegourmet

Una hamburguesa de la Barraca by Els Garrofers
Fotografia: @maresmegourmet

Guia de restaurants gourmet