La revista gastronòmica del Maresme

La Barraca (Alella) La proposta més informal (i estiuenca) del restaurant Els Garrofers d’Alella

La Barraca a Alella

Actualització: Juny 2020.
   
Imagineu un food truck sense rodes. Una guingueta gastronòmica situada en una terrasseta de luxe, ubicada en un bonic raconet d’Alella. Amb aquestes premisses neix la Barraca, el sempre interessant projecte estival del restaurant els Garrofers d’Alella que, com cada any, converteix el preciós pati mediterrani que l’ubica, en una versió desenfadada i informal de la seva deliciosa proposta culinària de platets d’autor.

 
Una fórmula relaxada, on les tapetes i els entrepans marca de la casa agafen protagonisme en el qual sens dubte és un dels plantejaments més refrescants i divertits de la temporada. Una excusa perfecta per gaudir sense presses de les virtuts i les excel·lències de les boniques i màgiques nits d’estiu maresmenques.

Imagineu un food truck sense rodes. Una guingueta gastronòmica situada en una terrasseta de luxe, ubicada en un bonic raconet d’Alella.

El local

Seleccionada dins el nostre rànquing de les millors terrasses del Maresme, la de la Barraca dels Garrofers és sense cap mena de dubte un dels nostres jardins preferits de la comarca. Un espai plàcid, lúcid i tranquil, on els somriures i el bon ambient són capaços d’encomanar pràcticament sense voler-ho un estat despreocupat de felicitat intensa al visitant.
 
Com sempre i a nivell pràctic, en aquest apartat volem ressaltar l’aparcament, molt abundant a la zona propera al restaurant, com una de les virtuts de l’espai.

Terrassa exterior de La Barraca by Els Garrofers
Fotografia: @maresmegourmet

La cuina

Divertida i en certa manera descarada, la cuina de La Barraca utilitza els mateixos ingredients que el seu pare gastronòmic – la visió creativa, la cuina altament gourmet i la seva consciència pels productes de proximitat – per crear una versió lleugera i jovial de la seva cuina de receptes imaginatives.
 
D’aquesta manera, ens trobem amb una carta àmplia i molt ben treballada on destaquen dos grans apartats: un primer dedicat als entrants/amanides al que han titulat “No hi ha alegria amb la panxa buida”, on sobresurten propostes com el seu hummus amb rotllet cruixent i salsa agripicant, la seva amanida Cèsar o les seves aletes de pollastre amb salsa barbacoa japonesa; i un segon titulat “entrepans la Barraca”, on cal prestar especial atenció al seu bikini punk clàssic, al seu entrepà de pulled pork o a la seva hamburguesa de vedella eco.
 
Pel que fa a preus, hem de situar el tiquet mitjà sobre els 12-15€ per comensal i ressenyar molt especialment la seva carta de begudes, construïda a base de cerveses artesanes i vins amb DO Alella. Finalment comentar que disposen d’una més que interessant carta de còctels, el toc d’estil ideal per rematar una gran vetllada.

Un aperitiu a La Barraca by Els Garrofers
Fotografia: @labarracaalella

Croquetes de La Barraca dels Garrofers
Fotografia: @labarracaalella

Un dels entrepans de La Barraca dels Garrofers
Fotografia: @labarracaalella

Guia de restaurants gourmet