On menjar cargols al Maresme

Teniu ganes de menjar cargols a la llauna? Us agraden els cargols guisats? Repassem els millors restaurants de cargols del Maresme

On menjar Cargols
Article Actualitzat: 2022

Els cargols ? són uns d’aquells plats que no admeten mitges tintes: o els estimes o et provoquen ganyotes. O millor dit, o estàs disposat a creuar mig país a la recerca d’un restaurant que estigui especialitzat en la seva cuina, o et resulten una delícia del tot incomprensible.

Sigui com sigui, es tracta d’un dels menjars més simbòlics i representatius de la ? cuina tradicional catalana. Un plat que mereix reverència i que, com a tal, homenatgem en aquest article dedicat als millors restaurants del Maresme especialitzats en cargols. Bon profit!

Teniu ganes de menjar cargols a la llauna? Us agraden els cargols guisats? Repassem els millors restaurants “especialistes en cargols” que podreu trobar a la comarca del Maresme

? Premià de Dalt

Restaurant Sant Jaume

On menjar cargols a la llauna

El Sant Jaume és un restaurant de tota la vida situat al centre de Premià de Dalt. Un local centenari, amb una terrassa de luxe, especialitzat en carn a la brasa i allò que molts identifiquen com “la cuina de l’àvia”. I és precisament dins aquest adjectiu on hem de situar els seus excepcionals “cargols a la llauna”, tot un clàssic del local. Un bon lloc per conèixer si sou amants de la cuina més tradicional.

Cargols del restaurant Sant Jaume de Premià de Dalt Fotografia: @bestfoodinbarcelona


? Cabrils

Hostal de la Plaça

Cargols a la Catalana

Sota l’aixopluc d’una nova direcció, l’històric restaurant Hostal de la Plaça de Cabrils torna als seus inicis amb una de les propostes gastronòmiques més gourmet de la comarca. Una mirada nostàlgica i refinada al famós llibre de receptes del restaurant, on no podien faltar els mítics cargols guisats de l’Hostal. Tot un referent.

Restaurant Cargols a la Llauna Fotografia: Jose Maria Salas Barenys


? Cabrils

Xeflis

Cargols a la Brasa

Els cargols és un dels plats que ha fet que el Xeflis agafés la fama de “gran restaurant” de la que gaudeix avui en dia. De fet, si encara no els heu visitat mai, de seguida veureu com n’han incorporat una silueta com a logotip del negoci, símbol de la seva especialització. Restaurant de cuina tradicional, és imprescindible que els visiteu amb un budellet buit. Us garantim que no sortireu amb gana.

Cargols del restaurant Xeflis de Cabrils Fotografia: Xeflis Cabrils


? Sant Cebrià de Vallalta

Can Joan

Menjar Cargols

Ens arriben bones crítiques dels cargols del restaurant Sant Joan a Sant Cebrià de Vallalta. Un local que, si bé per estètica i per concepte no acaba d’encaixar amb la filosofia d’aquesta publicació, sí que voldríem mencionar com a proposta per menjar cargols al Maresme. Un restaurant de carn a la brasa que s’autodefineix com a practicant de la “gastronomia lleidatana”. Si els visiteu, ja ens direu si mereixen participar d’aquest rànquing.

Cargols Can Joan Sant Cebrià Fotografia: @puigmassuet


? Cabrils

Nou Gras

Millors Cargols a la Llauna

És probable que molts de vosaltres us soni com a Cal Gras (de fet, els cartells indicadors de la carretera encara en conserven el nom). Que recordeu els seus mítics plats de carn a la brasa i la seva proposta clàssica de cuina catalana. Res d’això ha canviat. O sí, perquè aquest mític restaurant acaba d’estrenar una nova etapa que amb el nom de Nou Gras i un nou equip de gestors, promet reinventar la proposta culinària d’aquest històric mas a peu de muntanya. Entre els plats que no canvien, els llegendaris cargols de la casa. Per llepar-se’n els dits!

Restaurant Cargols Barcelona Fotografia: Bely Hermo