Guia de restaurants sense gluten del Maresme

Un recopilatori amb els millors restaurants per a celíacs del Maresme

Restaurants sense gluten
Actualitzat: 2022

A Catalunya, aproximadament unes 75.000 persones pateixen celiaquia. Una malaltia intestinal crònica que suposa una intolerància severa al gluten, una proteïna que contenen el blat, l’ordi i la majoria de cereals presents en la nostra dieta diària.

Seguint la petició d’un dels nostres lectors, hem fet un petit recopilatori dels millors restaurants del Maresme aptes per a celíacs, amb l’objectiu d’oferir propostes gourmets a un col·lectiu que sovint troba reduïda la seva oferta gastronòmica.

Us presentem una guia gourmet amb els millors restaurants sense gluten que podreu trobar a la comarca del Maresme

Cabrils

La Pizzeria de l’Hort


⏺ En poques paraules: Un italià gourmet

Pizzeria sense gluten

Situat al centre de Cabrils, la Pizzeria de l’Hort és un restaurant informal especialitzat en cuina transalpina, que troba en la seva selecció de pizzes cuites al forn de pedra les seves principals protagonistes. Adherit a l’Associació de Celíacs de Catalunya, disposen d’una carta certificada on destaquen plats com els seus Espaguetis Aglio e Olio, els Macarrons a la Napolitana o la seva Pizza de Bacó, cuita en un forn a part per evitar la contaminació creuada.

Pizza Sense Gluten Fotografia: @hortcabrils


Mataró

La Marineta


⏺ En poques paraules: Els platets de sempre com mai els havies vist

Restaurant sense gluten Mataró

Si esteu buscant un bon restaurant per gaudir d’un àpat especial amb la parella o si simplement sou uns enamorats de la bona cuina, no podeu deixar de visitar La Marineta, sense cap mena de dubte un dels restaurants més gourmet de la ciutat de Mataró. Un projecte d’altura, amb una vocació altament gastronòmica que, tal com resa el seu eslògan està disposat a imaginar “els platets de sempre com mai els havies vist”. No disposen d’una carta específica sense gluten, però un bon bloc de les seves creacions s’adapten a les necessitats Gluten Free.

Plat sense gluten Fotografia: @vespins


Cabrils

Xeflis


⏺ En poques paraules: Visca la cuina tradicional

Restaurant sense gluten Cabrils

Amants de la cuina de cassola, la carn a la brasa i els plats tradicionals, teniu una cita obligada amb els fogons del restaurant Xeflis de Cabrils. Un autèntic clàssic de la cuina maresmenca amb més de 30 anys de trajectòria a l’esquena que sempre s’ha preocupat molt per oferir part de la seva carta adaptada a les persones que necessiten plats sense gluten. En podeu veure una bona mostra en el link que us deixem dels diferents menús que ofereix el restaurant.

Celiacs Catalunya Restaurants Fotografia: @restaurant_xeflis


Mataró

Quieiva


⏺ En poques paraules: Entrepans i tapes en una proposta informal

Restaurant celíac Mataró

Us presentem ara una proposta bastant més informal del que habitualment apareix a la nostra revista, que ens arriba directament recomanada per una de les nostres lectores més fidels. Parlem del Quieiva, un petit bar de tapes i entrepans situat a la part baixa de Mataró que aposta totalment per una carta Gluten Free completament adaptable a qualsevol tipus d’intolerància. Un local petit i senzill dels que sempre val la pena tenir controlats.

Sense Gluten Mataró Fotografia: Ferran


Vilassar de Mar

Natural


⏺ En poques paraules: Un vegetarià especialitzat en cuina macrobiòtica

Restaurant celíac Mataró

El Natural de Vilassar de Mar és un restaurant vegetarià especialitzat en cuina macrobiòtica que disposa d’una oferta bastant interessant de plats sense gluten. Una proposta que, sense deixar de ser healthy, busca el toc gourmet en totes i cada una de les seves creacions. Molt recomanable per visitar en petit comitè.

Menjar sense gluten Fotografia: @maresmegourmet


Pineda de Mar

El Peix Grillat


⏺ En poques paraules: Un restaurant imprescindible pels amants de la cuina marinera

Restaurant Sense Gluten Pineda

El Peix Grillat és un restaurant especialitzat en peix i marisc amb una interessant carta de plats sense gluten. Una taverna marinera on podreu gaudir de plats casolans i una gran oferta d’arrossos i paelles (molta atenció a la seva fideuà). El trobareu a l’entrada del Camping Bellsol de Pineda de Mar.

Restaurant Gluten Free Fotografia: El Peix Grillat